ACER ASPIRE ONE ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

ACER ASPIRE ONE ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

Δημοσίευσηαπό vsok » 30 Οκτ 2010, 19:36

Καλησπέρα
Η γυναίκα μου έχει έναν ACER ASPIRE ONE 751H ΜΕ ΧΡ ΚΑΙ EDUBUNDU 9.04. Κάποια στιγμή το EDUBUNDU στην οθόνη έναρξης κολλούσε και δεν έμπαινε λειτουργούσαν μόνο τα χρ. Αποφάσισα να κάνω το recovery EDUBUNDU αλλά κατά την διαδικασία αυτή μου έβγαλε ένα μήνυμα, που δυστυχώς δεν συγκράτησα τι έλεγε και από τις επιλογές που μου έδωσε επέλεξα να σταματήσω την διαδικασία του recovery. Από εκείνη την στιγμή βγάζει το μήνυμα error 17 δεν μπαίνει σε κανένα λειτουργικό. Δοκίμασα να κάνω ανάκτηση για τα χρ η οποία ολοκληρώθηκε κανονικά αλλά βγάζει το ίδιο μήνυμα.
Στέλνω SOS γιατί δεν φαντάζεστε τι έχω ακούσει από τη γυναίκα μου που το χρειάζεται για την δουλειά της.
vsok
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ACER ASPIRE ONE ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 30 Οκτ 2010, 21:25

Όταν λες recovery τι ακριβώς εννοείς; :?: Το πιο πιθανό είναι ότι η ακύρωση το μπαχάλεψε ακόμα περισσότερο. Οπότε αν το ξανακάνεις αγνοώντας το σφάλμα λάθους; :?: Επίσης, μπορείς να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση (το 10.10 κατά προτίμηση που είναι η τελευταία έκδοση); :?: Ρίξε και μια ματιά εδώ: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=442945 μήπως βοηθάει; :?: :?
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vsok » 30 Οκτ 2010, 21:45

Στο βιβλίο του έλεγε:
Ανάκτηση του υπολογιστή σας
Για να επαναφέρετε το Edubundu 9.04 στην κατάσταση των προεπιλεγμένων εργοστασιακών ρυθμίσεων, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
1. Κλείστε τον υπολογιστή σας
2. Ανοίξτε πάλι τον υπολογιστή σας και επιλέξτε Recover Edubundu όταν δείτε την παρακάτω οθόνη (δείχνει την οθόνη έναρξης)
3. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την διαδικασία ανάκτησης.
Αυτά προσπάθησα να κάνω για να τον φέρω στην αρχική (εργοστασιακή) κατάσταση, καθότι έλεγε ότι η αλλαγή στο ένα λειτουργικό δεν επηρεάζει το άλλο, αλλά τα έκανα μπάχαλο!!
Μήπως έχει να κάνει με το ΒΙΟS; και με ποια σειρά ξεκινούν τα λειτουργικά (το λέω γιατί είμαι άσχετος) ή τέλος πάντων πως θα μπορέσουμε να μπούμε για αρχή στα ΧΡ να κάνουμε την δουλειά μας και έπειτα βλέπουμε.
vsok
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vsok » 30 Οκτ 2010, 21:49

Epirotes έγραψε: Οπότε αν το ξανακάνεις αγνοώντας το σφάλμα λάθους; :?:

Ξέχασα να σου γράψω ότι δεν μπορώ να αγνοήσω το σφάλμα λάθους γιατί μετά την πρώτη εικόνα με το σήμα της Acer βγάζει το μήνυμα λάθους και δεν προχωράει καθόλου.
vsok
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 30 Οκτ 2010, 21:57

Με το ΒΙΟS και την σειρά εκκίνησης θα είχε να κάνει μόνο αν είχε δύο δίσκους, πράγμα απίθανο στο μηχάνημά σου. Δοκίμασε να επαναφέρεις τον grub, δες εδώ: viewtopic.php?f=9&t=574. Αλλιώς, ξαναδοκίμασε να κάνεις το recovery στο Edubuntu και σημείωσε ακριβώς το σφάλμα που βγάζει ή βγάλε μια φωτογραφία κι ανέβασέ την στο imageshack και δημοσίευσέ την μετά εδώ. :?: :?
Υ.Γ.: Δεν τα έκανες εσύ μπάχαλο, η ΑCER τα 'χει κάνει σαν την μάπα της (όπως κι Toshiba στα μαθητικά notebook)! Και notebook ή laptop είναι; :?:
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vsok » 30 Οκτ 2010, 22:15

Epirotes έγραψε:Με το ΒΙΟS και την σειρά εκκίνησης θα είχε να κάνει μόνο αν είχε δύο δίσκους, πράγμα απίθανο στο μηχάνημά σου. Δοκίμασε να επαναφέρεις τον grub, δες εδώ: viewtopic.php?f=9&t=574. Αλλιώς, ξαναδοκίμασε να κάνεις το recovery στο Edubuntu και σημείωσε ακριβώς το σφάλμα που βγάζει ή βγάλε μια φωτογραφία κι ανέβασέ την στο imageshack και δημοσίευσέ την μετά εδώ. :?: :?
Υ.Γ.: Δεν τα έκανες εσύ μπάχαλο, η ΑCER τα 'χει κάνει σαν την μάπα της (όπως κι Toshiba στα μαθητικά notebook)! Και notebook ή laptop είναι; :?:

Είναι μαθητικό notebook και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω live cd γιατί δεν έχει cd player.
Το recover στο Edubuntu πως να το κάνω αφού δεν προχωρά βήμα μετά την εισαγωγή της Acer και το μήνυμα του λάθους;
vsok
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 31 Οκτ 2010, 01:01

Θα φτιάξεις ένα live USB stick σε άλλο μηχάνημα ή εναλλακτικά θα το πας στο μαγαζί που το πήρες να σου το φτιάξουν αυτοί!
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 31 Οκτ 2010, 01:39

Epirotes έγραψε:Θα φτιάξεις ένα live USB stick σε άλλο μηχάνημα ή εναλλακτικά θα το πας στο μαγαζί που το πήρες να σου το φτιάξουν αυτοί!

Live USB κι εγώ προτείνω και να κάνεις καινούργια εγκατάσταση.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vsok » 31 Οκτ 2010, 22:45

malos έγραψε:
Epirotes έγραψε:Θα φτιάξεις ένα live USB stick σε άλλο μηχάνημα ή εναλλακτικά θα το πας στο μαγαζί που το πήρες να σου το φτιάξουν αυτοί!

Live USB κι εγώ προτείνω και να κάνεις καινούργια εγκατάσταση.[/quot
Έφτιαξα σε Live USB το uduntu netbook 10.10 και όταν ανοίγω το gparted μου βγάζει 8 κατατμήσεις. 2 για τα windows 2 μικρές unallocated! μία σε Fat 32 !! που την λέει hidden 2 linux-swap (γιατί 2;) και μία σε ext3. Tο πρόβλημα μου είναι αν πρέπει να διαγράψω όλες τις άλλες κατατμήσεις (εκτός των 2 των windows, γιατί θέλω να τα κρατήσω) ή να μην πειράξω αυτή που την λέει hiden (μήπως έχει σχέση με την επαναφορά του συστήματος;);;
vsok
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα