angpapv έγραψε:Καλησπέρα σας παιδιά!

Είμαι νέο μέλος στη κοινότητά σας, ονομάζομαι Άγγελος Παπαβασιλείου, είμαι 16 χρονών, μαθητής. Σκέφτομαι να βγάλω τα Windows XP και να βάλω Ubuntu. Απλά έχω κάποιες αμφιβολίες. Για παράδειγμα δεν έχω εμπειρία από Ubuntu και linux γενικότερα. Θα είναι δύσκολο να τα συνηθίσω? Εγώ θέλω να κάνω εργασίες στον υπολογιστή μου, και να επεξεργάζομαι ιστοσελίδες (στα windows xp έχω το dreamweaver στο ubuntu υπάρχει κάτι αντίστοιχο? ). Πιστεύω να έκανα το ποστ μου στο σωστό σημείο.

Kαλώς ήρθες και απο μένα Άγγελε. Να σου πω και εγώ τη γνώμη μου για το βήμα που πας να κάνεις μιας και είναι λίγο διαφορετική απο κάποια άλλα μέλη που σε συμβούλεψαν. Βέβαια το τι θα πω εγώ και άλλοι δε σημαίνει τίποτα. Το διαδύκτιο είναι ο φίλος σου για να μαζέψεις απόψεις απο άτομα που είχαν μια εμπειρία στη μετάβαση αυτή και μετά να ζυγίσεις τα όσα ακούς και διαβάζεις.
Ας τα πάρουμε ένα ένα:
-
Για παράδειγμα δεν έχω εμπειρία από Ubuntu και linux γενικότερα. Θα είναι δύσκολο να τα συνηθίσω? To ubuntu όταν το περάσεις θα δεις οτι είναι πολύ πιο εύκολο τελικά απο τα windows.
1.Δε θα χρειάζεσαι drivers (ίσως να αντιμετωπίσεις κάτι στο ασύρματο δίκτυο-ΙΣΩΣ! τις περισσότερες φορές δε χρειάζεται τίποτα. Αλλά και να αντιμετωπίσεις θα το λύσουμε είτε εδώ στην κοινότητα αυτή είτε στη μεγαλύτερη που βλέπεις στην υπογραφή μου.
2.Δε θα ψάχνεις για σπασμένα προγράμματα. Υπάρχουν περίπου 30.000 εφαρμογές απο το κέντρο λογισμικού του ubuntu ΔΩΡΕΑΝ ! Τις περισσότερες φορές ότι μα ότι και να χρειαστούμε το βρίσκουμε σε δωρεάν εκδόσεις. ΟΧΙ σπασμένα!
3.Ίσως είναι καλό σε πρώτη φάση να το έχεις dual boot με τα παραθύρια. Μέχρι να πιστείς οτι σε καλύπτει πλήρως και να περάσεις μετά μόνο σε αυτό το λειτουργικό.
4.Σαν μαθητής που είσαι υπάρχει το edubuntu που έχει πολλά πακέτα - εφαρμογές χρήσιμα στους μαθητές. Το Οpen Office ανοίγει απροβλημάτιστα τα αρχεία του MS Office. Η ΜS θα έχει πρόβλημα αν εσύ σώσεις με ανοιχτό πρωτόκολλο .odt αντί για το κλειστό τους .doc . Όλα αυτά θα τα δεις με τον καιρό. Επίσης έχε στο νου σου ότι σε κάνα εξάμηνο θα έχουμε το νέο OpenOffice που θα ονομάζεται LibreOffice και ελπίζουμε σε κάτι ακόμα καλύτερο. Α ξέχασα να αναφέρω οτι το Οpen Office είναι δωρεάν. Δε χρειάζεται cracks και ιστορίες.
5.Το dreamweaver οντως είναι καλό. Αλλά εδώ δε θα έχεις περιορισμούς. Κοmpozer, Joomla, quanta, και πολλά άλλα θα σε καλύψουν σίγουρα.
6.Φυσικά έχεις στο μυαλό σου οτι σερφάρεις ΑΦΟΒΑ αφού είναι πάρα μα πάρα πολυ σπάνιο να βρεις ιο για linux. Αυτό σημαίνει αντίο anti-virus και να σέρνεται το pc.
7.Φυσικά και μπορείς να περάσεις διάφορα προγράμματα που είναι σχεδιασμένα για windows στο
wine. Όμως γιατί? Δε νομίζω να χρειαστεί. Εξάλλου το
wine δεν είναι και ότι καλύτερο...
Αλλά όλα αυτά θα τα λυσεις αναζητώντας στην κοινότητα αντίστοιχους προβληματισμούς.
Καλώς ήρθες και πάλι!