Πώς να γίνω hacker?

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Πώς να γίνω hacker?

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 08 Νοέμ 2010, 13:37

stamatiou έγραψε:Όταν λες πως να αναζητώ νήμτα και θα κα´υπτομαι τι εννοείς?

Nήμα εννούμε το σύνδεσμο, τη σελίδα. Θα αναζητάς στο ιντερνετ και στην κοινότητα με λέξεις κλειδιά αυτό που σε ενδιαφέρει.
stamatiou έγραψε:Τι ειναι τα ext4,nfs..,Δεν τα καταλαβαίνω.....

Ξανά λέω και συμφωνώ απόύτα με τον malos πριν πέσεις στα βαθιά μάθε κολύμπι. ;) Είναι φορματ δίσκων. Κατά την εγκατάσταση των ubuntu δεν το συνάντησες πουθενά?
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 08 Νοέμ 2010, 13:47

s.dalas έγραψε:
stamatiou έγραψε:Όταν λες πως να αναζητώ νήμτα και θα κα´υπτομαι τι εννοείς?

Nήμα εννούμε το σύνδεσμο, τη σελίδα. Θα αναζητάς στο ιντερνετ και στην κοινότητα με λέξεις κλειδιά αυτό που σε ενδιαφέρει.
stamatiou έγραψε:Τι ειναι τα ext4,nfs..,Δεν τα καταλαβαίνω.....

Ξανά λέω και συμφωνώ απόύτα με τον malos πριν πέσεις στα βαθιά μάθε κολύμπι. ;) Είναι φορματ δίσκων. Κατά την εγκατάσταση των ubuntu δεν το συνάντησες πουθενά?

Κάτι έχω ακούσει αλλά μόνο για αυτούς που έχουν partitions......
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 08 Νοέμ 2010, 13:52

Ναι όλοι μας έχουμε partitions. Είτε ενα είτε πολλά! Πάρε απο εδώ μια πρώτη ιδέα http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=766&hilit=gparted#p6445
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 08 Νοέμ 2010, 14:01

s.dalas έγραψε:Ναι όλοι μας έχουμε partitions. Είτε ενα είτε πολλά! Πάρε απο εδώ μια πρώτη ιδέα http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=766&hilit=gparted#p6445

Ναι αλλά αν γεμίσω το λαπτοπ με partition θα αρχίσει να κολλαει......
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 08 Νοέμ 2010, 14:02

Εγώ στο παρέθεσα για να διαβάσεις για τα αρχεία συστήματος.
Και γιατί να σου κολλάει? Και γιατί να το γεμίσεις με partition αν δε σου χρειάζονται?
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 08 Νοέμ 2010, 14:07

s.dalas έγραψε:Εγώ στο παρέθεσα για να διαβάσεις για τα αρχεία συστήματος.
Και γιατί να σου κολλάει? Και γιατί να το γεμίσεις με partition αν δε σου χρειάζονται?

Για κάτσε...
Ο φίλος μας απο επάνω λέει οτι καλό είναι για να μάθεις λινουξ, να εγκαταστήσεις διανομές.....
Εγώ τώρα πώς εγκαθιστώ διανομές διάφορες χωρίς partition.......
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 08 Νοέμ 2010, 14:12

Άλλο κεφάλαιο αυτό!
Τώρα ναι. Να συμφωνήσω. Διαμόρφωσε εξ αρχής τον δίσκο σου και άφησε και ένα παρτιτιον κενό για για να περνάς και άλλες διανομές. Διαφορετικά μπορείς να δοκιμάζεις μεσα απο το virtualbox, ενα πρόγραμμα που σε αφήνει να εγκαθιστάς και να τρέχεις και άλλα λειτουργικά μέσα στο ubuntu. Μπορείς να το βρείς απο το κέντρο λογιμσικού.
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 08 Νοέμ 2010, 14:14

stamatiou έγραψε:

Για κάτσε...
Ο φίλος μας απο επάνω λέει οτι καλό είναι για να μάθεις λινουξ, να εγκαταστήσεις διανομές.....

VirtualBox!!! η KVM αν παιζει στον υπολογιστη σου που ειναι και Open Source :thumbup:

Εχω 3 VM στο καφεμπρικι μου...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 08 Νοέμ 2010, 14:18

MakisM1 έγραψε:
stamatiou έγραψε:

Για κάτσε...

VirtualBox!!! η KVM αν παιζει στον υπολογιστη σου που ειναι και Open Source :thumbup:

Εχω 3 VM στο καφεμπρικι μου...

Ναι αλλά στο Virtual Box μπορώ να έχω τις ίδισ δυνατότητες με το να τα έχω εγκαταστήσει?
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kikirikou » 08 Νοέμ 2010, 14:53

Αν κάνεις ένα καλό στήσιμο μάλλον ναι, υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις.Όσο για τα partitions δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα στο μηχάνημά σου, αλλά σίγουρα ένα VBox είναι πιο εύκολο. :thumbup: Εγώ ακολούθησα αυτό τον οδηγό.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι οι γενικές γνώσεις και για αυτό σου προτείνει και ο malos να δοκιμάσεις διαφορετικές διανομές. Δοκιμάζοντας καινούργια πράγματα θα συναντάς καινούργιες έννοιες που θα ψάχνεις και θα κατανοείς με την επανάληψη. Μετά όταν θα τις συναντάς αλλού (π.χ. σε νήματα του φόρουμ) θα τις συνδεέις με όσα έχεις καταλάβει και θα συνεχίζεις... ;)
Γνώσεις ⇛ Linux: το παλεύω ┃ Προγραμματισμός: θεωρία ┃ Αγγλικά,Γερμανικά: Μέτρια
Laptop:
Spoiler: show
Acer Aspire 5715Z (ο Λάζαρος)(πολύ plug and pray κατάσταση)
Λειτουργικά ⇛ Ubuntu 11.04
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής: Intel Pentium dual-core 1.86GHz │ Ram:1GB DDR2 │ Κάρτα γραφικών: Mobile Intel 252MB Accelerator X3100 │Οθόνη: 15.4" WXGA (8ms/220-nit)

Links: Οδηγός προς Νεοεισερχομένους|Δέντρο διανομών(χρονολογικά)|γλωσσάρι
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kikirikou
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kikirikou
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας