Off topic:
Προσπαθώ τις τελευταίες μέρες χωρίς επιτυχία να περάσω στον υπολογιστή μου το ubuntu ως 2ο λειτουργικό με σκοπό να τα μάθω και να γίνουν το πρώτο.
Αρχικά έφτιαξα ένα USB Stick ακολουθώντας τις οδηγίες με το οποίο έκανα μια πρώτη αποτυχημένη εγκατάσταση χωρίς να ακολουθήσω κάποιον οδηγό. Συνέχισα εγκαθιστώντας εκ νέου τα Windows 7, κάνοντας format το δίσκο, δημιουργώντας παράλληλα 4 Partitions (1 hidden των 7, 1 για τα 7, ένα που θα υποδεχόταν το linux και ένα για αρχεία κλπ) και επιχειρώντας με wubi. Το αποτέλεσμα ήταν να με βγάζει σε dualboot menu όπου όμως μετά την επιλογή των ubuntu δημιουργούσε πρόβλημα Try (0.0) ntfs5: no wubildr, try(0.1) ntfs5: _. Η λιγοστή εμπειρία μου δεν κατέστησε δυνατή την επίλυση του προβλήματος μέσω οδηγιών του αγγλικού επίσημου forum και διαφόρων blogs, οπότε κατέφυγα στη συμβουλή ενός μέλος της κοινότητας να δοκιμάσω κανονική εγκατάσταση μιας πολύ λίγοι έμπειροι χρήστες χρησιμοποιούν wubi και θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Έβγαλα λοιπόν το ubuntu του wubi και επιχείρησα κανονική εγκατάσταση. Μπήκα πρώτα στο Try ubuntu, και χρησιμοποίησα το GParted για να διαμορφώσω το 2ο partition σε ext4 και να φτιάξω από αυτό το linux swap (έχοντας δει το βίντεο του Linuxman για αντίστοιχη εγκατάσταση στα 9.04). Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μέχρι εκεί που ζητάει το σύστημα επανεκκίνηση. Μετά την επανεκκίνηση, αμέσως μετά το boot screen (εκεί που μπορείς να πατήσεις F2 για να μπεις στο boot menu) μου έβγαζε ένα κέρσορα ( _ ) και τίποτα άλλο. Ούτε Win 7 ούτε Ubuntu. Μετά χάλασε και το usb stick οπότε απελπίστηκα και ξαναέβαλα τα 7 στο partition που ήταν και πριν. Τώρα bootάρει κανονικά και κατευθείαν τα 7, και η μόνη ένδειξη ότι υπήρξαν ubuntu είναι ότι δεν εμφανίζεται το 2ο partition (ext4). Αν μπορείτε προτείνετέ μου έναν τρόπο να βάλω ubuntu χωρίς να διαιρέσω πάλι το pc μου με το 0.
Spoiler: show
(Συμπληρώνω ότι στη μαύρη οθόνη με το (_) δεν ανταποκρίνεται κανένα πλήκτρο (ins, e κλπ) για να μπω στον grub loader πχ )