Μάλλον όχι: υποθέτω ότι με F2 μπαίνει στο bios (1η οθόνη εκκίνησης). Κανονικά θα πρέπει να βλέπει και μια 2η οθόνη εκκίνησης με την απαρρίθμηση συσκευών, IRQ κλπ.-εκτός κι αν δεν την βλέπει επειδή κρύβεται πίσω από logo της εταιρείας κατασκευαστή- και μετά να ξεκινάει ο GRUB. To ζήτημα είναι ότι αν αμέσως μετά την 1η οθόνη εκκίνησης κολλάει, μάλλον φταίει το bios, αν κολλάει μετά την 2η μπορεί να φταίει κάτι στο GRUB.
Ποτέ δεν φτιάχνουμε διαμερίσματα (κατατμήσεις - partitions) σε παράθυρα όταν θέλουμε σ' αυτό να βάλουμε Linux και τουμπανάπαλιν.
Off topic:Το τι ακριβώς αντιλαμβάνονται τα παράθυρα ως ntfs και τι το Linux είναι μάλλον δυό διαφορετικά πράγματα ... Επίσης, ισχύει καρατσεκαρισμένο και το αντίθετο (το τσέκαρα στην τελευταία επανεγκατάσταση των πάντων, όπου είχα φτιάξει έτοιμα διαμερίσματα ntfs με το gparted από liveCD και η εγκατάσταση των ΧΡ δεν τα έβλεπε. Ευτυχώς μου έκοψε μετά από πολύ βρίσιμο και πονοκέφαλο να τα σβήσω και να αφήσως τον χώρο αδιαμόρφωτο (RAW).abstr2ct έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου.
Σε ext4 έχω το linux. Να δημιουργήσω partition ext3 με mount /home ή δεν είναι απαραίτητο;
Έχεις καταλάβει γιατί μου βγάζει το πρόβλημα; Το μόνο
ποστμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που έχω βρει είναι χωρίς στοιχεία και έχω αρχίσει να πιστεύω ότι φταίει το turboX. Μήπως να καλέσω στο
Πλαίσιο; Δε θέλω να τρώω άλλες 2 ώρες να ξαναβάζω τα 7 και όλα τα προγραμματάκια που θέλουν να δουλέψουν (τελευταια φορά έδωσα μια λίστα και 5 ευρώ στον αδερφό μου να τα βάλει :Ρ )
Είναι προτιμότερο να φτιάξεις κι ένα διαμέρισμα για /home, αλλά να το φτιάξεις σε ext4 (κι όχι σε ext3, εκτός κι αν υπάρχει ειδικός λόγος. Προτιμότερο είναι αυτό που λέω επειδή σε διευκολύνει αφάνταστα όταν χρειαστεί επανεγκατάσταση ή νέα εγκατάσταση στην επόμενη εκδόση του λειτουργικού, διότι τα προσωπικά σου αρχεία μένουν ανέπαφα). Στο Πλαίσιο μάλλον θα σου πούνε να βάλεις τα παράθυρα που είχες κι ότι αυτοί δεν υποστηρίζουν Linux.

Εγώ θα έλεγα πάντως να κάνεις άλλη μια δοκιμή με το live CD που έχεις τώρα και σβήνοντας τα πάντα, αφού πάρεις πρώτα back-up σημαντικά αρχεία. Θα σβήσεις όλα τα διαμερίσματα και θα επιλέξεις να φτιάξεις νέο MBR. Θα αφήσεις όλο το δίσκο αφορμάριστο και θα μπεις να κάνεις την εγκατάσταση των windows. Μετά θα ξαναμπείς με live CD και θα πας κατευθείαν στην εγκατάσταση, όπου στο κατάλληλο βήμα θα επιλέξεις "Διαχείριση με χέρι" στην επιλογή "Διαμέριση (ή κάπως έτσι)" και θα φτιάξεις ένα εκτεταμένο διαμέρισμα στον υπόλοιπο χώρο και και μέσα σ' αυτό 3 διαμερίσματα: 15-20 GB για το /, 2-4 GB για swap και το υπόλοιπο για το /home. To / και το /home θα τα φτιάξεις σε ext4.
Επίσης κατά την εγκατάσταση μην πειράξεις την επιλογή που έχει για να βάλεις το GRUB, δηλ. στο sda κι όχι στο sdaX (όπου Χ αριθμός διαμερίσματος).
Οδηγίες για νέα μέλη ----
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)