Eγκατάσταση Linux σε Turbo-x [Επιλύθηκε]  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Re: Eγκατάσταση Linux se Turbo-x SOS ""EΠΕΛΥΘΗ""

Δημοσίευσηαπό tbaitasis » 31 Οκτ 2008, 23:30

Παιδιά όλα οκ με την εκγατάσταση. Ευχαριστώ πολύ!!!! Το προβλημα ΕΠΕΛΥΘΗ!!!
tbaitasis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Eγκατάσταση Linux se Turbo-x SOS ""EΠΕΛΥΘΗ""

Δημοσίευσηαπό linuxman » 31 Οκτ 2008, 23:37

tbaitasis έγραψε:Παιδιά όλα οκ με την εκγατάσταση. Ευχαριστώ πολύ!!!! Το προβλημα ΕΠΕΛΥΘΗ!!!

Βάλε το ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ στο πρώτο μήνυμα του νήματος να γίνεται αναζήτηση έτσι πιο εύκολα .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Eγκατάσταση Linux σε Turbo-x [Επιλύθηκε]

Δημοσίευσηαπό MirrorX » 25 Ιαν 2009, 19:29

εχω και εγω ενα turbo-x με το ιδιο ακριβως προβλημα. κολλαει πριν αρχισει η εγκατασταση. εχω απενεργοποιησει την επιλογη usb legacy κλπ απο το bios αλλα και παλι δεν αλλαξε τιποτα. εχω δοκιμασει και την 8.04 που τελικα δουλεψε στο φιλο που ανοιξε το thread, αλλα και την 8.10...υπαρχει μηπως καμια αλλη ιδεα? και αυτο μου συμβαινει με παρα πολλες διανομες λινουξ που εχω δοκιμασει, τοσο με γραφικο οσο και με text install.
MirrorX
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tbaitasis » 25 Ιαν 2009, 20:27

Καλησπέρα φίλε MirrorΧ. Την 8.10 έκδοση έχω εγκαταστήσει.....ήταν οι πρώτες μέρες κυκλοφορίας της, και απενεργοποιώντας την επιλογη usb legacy apo to bios η εγκατάσταση έγινε κανονικά....Με τις λίγες γνώσεις που έχω πάνω στο συγγεκριμένο θέμα, νομίζω πως πρέπει να δώσεις λίγες παραπάνω πληροφορίες, δλδ σε ποιο σημείο σταματάει η εγκατάσταση, αν αρχικά εμφανίζεται η μπάρα που φορτώνει το λειτουργικό, και αν μπορείς να τρέξεις τη live έκδοση....
tbaitasis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MirrorX » 25 Ιαν 2009, 20:45

καλησπερα :)
δεν μπορω ουτε να τρεξω τη live εκδοση. με το που δειχνει τη μπαρα και εχει αυτη την πορτοκαλι παυλα που μετακινειται για να "φορτωσει" κολλαει και μενει εκει. ειτε προκειται να κανω εγκατασταση ειτε να τρεξω τη live εκδοση. εσυ ποιο turbo-x εχεις? εχω δοκιμασει με πολλες διανομες απο το καλοκαιρι που πηρα το laptop μεχρι τωρα και με καμια δεν τα εχω καταφερει. παντα κολλαει η εγκατασταση, για την ακριβεια δεν ξεκιναει καν. με εξαιρεση τα debian οπου υποτιθεται οτι ολοκληρωνεται η εγκατασταση αλλα μετα δεν μπορω να μπω. να πω την αληθεια ειχα εγκαταλειψει την προσπαθεια, μεχρι που βρηκα απο το thread και αρχισα να ελπιζω παλι. τεσπα, αν υπαρχει καμια αλλη ιδεα, καλοδεχουμενη
MirrorX
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tbaitasis » 25 Ιαν 2009, 20:56

μμμμ........έχεις ήδη εγκατεστημένα windows? Αν έχεις Vista δοκίμασες να τα κάνεις shut down? Δες πιο πάνω στο topic τις συμβουλες του ilpara
tbaitasis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tbaitasis » 25 Ιαν 2009, 21:06

παρεπιπτόντως έχω ένα Τurbo-X iron v-225...τις προάλλες έγκατέστησα το ubuntu σε ένα φιλαράκι που είχε turbo-X Dominus. Πάντως θα βρεθεί κάποια λύση....Όταν αγόρασα το laptop μου και είχα προσπάθησει να εγκαταστήσω το linux χωρίς επιτυχια, ρώτησα δύο υπάλληλους απο το πλαίσιο κ μου είπαν οτι υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας υλικού με το συγκεκριμένο λειτουργικο....πράγμα που αποδείχτηκε παντελώς λάθος όταν γνώρισα τα παιδία απο το forum (υπάρχουν άτομα στο φόρουμ, που μπορούν να εγκαταστήσουν λινουξ μέχρι κ σε χερούλι πόρτας:-))...οπότε συνέχισε να ελπίζεις...
tbaitasis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MirrorX » 25 Ιαν 2009, 21:11

καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον,

κατα τα αλλα,μπα. δεν νομιζω. εχω απελπιστει. εχω και αλλο λαπτοπ και εκει εχω ubuntu, δηλαδη δεν ειμαι τοσο αρχαριος. εχω δοκιμασει ολα αυτα που λεει ο φιλος ilpara και μαλιστα, εχω δοκιμασει πολλες διανομες (ubuntu,debian,red hat,suse,sabayon και σιγουρα ξεχναω 1-2) και μαλιστα μετα απο φορματ οπου δηλαδη δεν υπαρχουν ουτε vista ουτε τπτ. εχω δοκιμασει και text install και ουτε αυτο προχωραει. στο bios παλι νομιζω οτι εχω δοκιμασει σχεδον ολους τους πιθανους συνδυασμους disable-enable. οποτε αν δεν βρεθει καμια πολυ ριζοσπαστικη ιδεα δεν νομιζω οτι εχουμε σωτηρια. εχω ψαξει και στο νετ αλλα δεν εχω βρει παρομοια περιπτωση :(
MirrorX
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MirrorX » 25 Ιαν 2009, 21:15

τωρα λεω να κατεβασω και το alternate 8.10 ετσι για την εμπειρια, αν και την εχω ξαναζησει, αλλα λεμε τωρα
MirrorX
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tbaitasis » 25 Ιαν 2009, 22:29

Αν θέλεις στείλε pm στον linuxman....έχει κ αυτός κάποια πόστ λίγο πιο πάνω....σίγουρα θα έχει κάτι να προτείνει....
tbaitasis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Desktops & Laptops