Αγορα απο το Διαδικτυο, αλλα απο ιδιωτη

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Αγορα απο το Διαδικτυο, αλλα απο ιδιωτη

Δημοσίευσηαπό limas » 08 Δεκ 2010, 20:03

Καλησπερα. Θελω να αγορασω ενα ανταλλακτικο που εχω βρει απο ενα ιδιωτη σε χαμηλη τιμη. Αλλα πως μπορω να του καταθεσω τα χρηματα και να ειμαι σιγουρος οτι θα το αποστειλει??Υπαρχει τροπος??Για παραδειγμα οταν αγοραζεις μεσω paypal, αν κατι παει στραβα, τοτε σε αποψημειωνει το paypal και δεν εχεις αλλα τρεξιματα. Μπορω να κανω το ιδιο και στην δικη μου περιπτωση αρκει ο εμπορος να εχει paypal??
Γνώσεις ⇛ Linux:Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά:Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04.1 LTS σε Intel(R) Core(TM) 2 Duo CPU @ 2.00GHz
Προδιαγραφές ⇛ T5750│ RAM:3GB │Mesa DRI Intel(R) 965GM GEM │ Atheros AR5001 │Intel 82801H │ TFT 15.6''
limas
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Αγορα απο το Διαδικτυο, αλλα απο ιδιωτη

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 08 Δεκ 2010, 20:27

limas έγραψε:Μπορω να κανω το ιδιο και στην δικη μου περιπτωση αρκει ο εμπορος να εχει paypal??

Nαι. Ζήτησε του να σου στείλει ένα invoice. Πρέπει να έχει paypal για να στο στείλει.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό limas » 08 Δεκ 2010, 20:36

s.dalas έγραψε:
limas έγραψε:Μπορω να κανω το ιδιο και στην δικη μου περιπτωση αρκει ο εμπορος να εχει paypal??

Nαι. Ζήτησε του να σου στείλει ένα invoice. Πρέπει να έχει paypal για να στο στείλει.

Δηλαδη να τον ρωτησω αν εχει paypal και μετα να του πω να μου στειλει το τιμολογιο οτι μου εχει αποστειλει το αντικειμενο??
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04.1 LTS σε Intel(R) Core(TM) 2 Duo CPU @ 2.00GHz
Προδιαγραφές ⇛ T5750│ RAM:3GB │Mesa DRI Intel(R) 965GM GEM │ Atheros AR5001 │Intel 82801H │ TFT 15.6''
limas
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 08 Δεκ 2010, 20:40

To invoice είναι μια φόρμα που τη στέλνει ο πωλητής μέσω της paypal σε σένα. Ουσιαστικά αναφέρει οτι ο τάδε σας χρέωσε χ $ για την αγορά του χ προϊόντος. Αν το δέχεσαι πατάς οκ αλλιώς δεν το δέχεσαι. Οπότε στείλε του μήνυμα και πες του οτι ενδιαφέρεσαι για το προϊον και οτι θες να πληρώσεις μεσω paypal. Αν έχετε στείλτε μου ένα invoice στο τάδε email. Πρέπει να έχεις και εσυ paypal εννοείται...
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό limas » 08 Δεκ 2010, 20:59

Ναι εγω εχω paypal. Οποτε του λεω να μου στειλει αυτη την φορμα με την αξια που κοστιζει το αντικειμενο και οταν πατησω αποδοχη ουσιαστικα κλειδωνω την συναλλαγη. Ευχαριστω πολυ παντως..Καμια αλλη παρεμφερη συμβουλη περι αυτου του θεματος??Κατι που θα ηταν καλο να ξερω??
limas
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 08 Δεκ 2010, 23:32

Να υποθέσω οτι αγορά δεν είναι απο ebay ? Αν είναι απο ebay να κοιτάξεις τη βαθμολογία του πωλητή καθώς και τις πωλήσεις. Μια βαθμολογία 99% positive σε 2 πωλήσεις δε λέει κάτι ενω 97% σε 10.000 πωλήσεις λέει πολλά. Αν δεν ανήκει στο ebay δεν ξέρω τι γίνεται και τι ακριβώς μπορεί να γίνει.

Ναι πες του οτι ενδιαφέρεσαι, ρώτα αν δεν αναφέρει κόστος μεταφορικών, ψάξε αν έχει τελωνίο αυτό που θες που σημαίνει εξτρα κόστος, και τέλος πες του οτι θες να πληρώσεις με paypal και αν μπορεί να σου στείλει ενα invoice.
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eperon » 19 Δεκ 2010, 13:55

Γιατί δεν του λες να σου το στείλει με αντικαταβολή με τα ΕΛΤΑ;
Είναι απλούστερο και πιό σίγουρο...
Γνώσεις⇛Linux:Καλό┃Προγραμματισμός: Όχι|Αγγλικά: Όχι.|Λειτουργικό σε Η/Υ: Ubuntu12.04LTSΠροδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής Intel(R) Pentium(R) D CPUs 2 (dual core) 3.00GHz │ Μνήμη 1002 MiB│Κάρτα Γραφικών:VGA Compatible Controller nVidia Corporation G71 [GeForce 7300 GS] (rev a1) Subsystem:ASUSTEK Computer inc. Device 81f3│Κάρτα Ασύρματη:όχι│Κάρτα Buetooth:όχι│Κάρτα Ήχου:Intel N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller(rev01) Subsystem:Giga Byte Technology Device a102│Οθόνη&Ανάλυση:1024X600
eperon
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων