Που λέτε, είπα να καθαρίσω τον πύργο μου (βλ. την υπογραφή μου) διότι είχε μαζέψει πολλή σκόνη. Έκατσα λοιπόν και τα αποσυναρμολόγησα όλα, τα καθάρισα, τα επανασυναρμολόγησα και δεν δούλευε η οθόνη με τίποτα, δηλ. έβγαζε την 1η οθόνη του bios και μετά τίποτα, μαύρη μαυρίλα, "μαύρη είν' η νύχτα στα βουνά, μαύρη σαν Καλιακούδα" ... Τέλος πάντων, ψάξε από εδώ, ψάξε από εκεί, βάζω και μια παλιά κάρτα γραφικών που είχα και δούλεψε. Ξαναβάζω την κανονική: τίποτα, μαύρη μαυρίλα πάλι. Στο τέλος, την αποσυναρμολόγησα πάλι, ξεβίδωσα και τον ανεμιστήρα της αφαίρεσα περίπου την μισή θερμαγώγιμη πάστα και την επανασυναρμολόγησα. Βγάζω και την μπαταρία του bios και την ξαναβάζω για καλό και για κακό. Ευτυχώς αυτή την φορά δούλεψε ... Έχω την απορία, όμως, τι διάλο της έφταιγε ...

σενάρια (επιστημονικής και μη φαντασίας):
1. θερμαγώγιμη πάστα (είχα βάλει πολλή και είχε ξεχειλίσει.) Χλωμό το κόβω να έφταιξε αυτό.
2. Τροφοδοσία ρεύματος (έχει δύο 6-πινα καλώδια). Μήπως δεν τα είχα συνδέσει σωστά;
3. Δεν πάταγε καλά στην υποδοχή; Κουφό μου φαίνεται, γιατί όχι μόνο την είχα σπρώξει μέχρι να μπει κανονικά μέσα, αλλά την βίδωνα κιόλας. Χλωμό το κόβω να έφταιξε αυτό.
Τέλος πάντων, μου έμεινε ένα κουσούρι ότι δεν ξεκινάνε τα ΧΡ πλέον (πετάει σφάλμα περί προβλήματος με το hal). Πιθανόν αυτό να προήλθε από το γεγονός ότι πρόσθεσα έναν δίσκο ακόμα και αρχικά ο δίσκος με τα ΧΡ φαινόταν ως slave κάποιου άλλου, αλλά το διόρθωσα αυτό, παρ' όλα αυτά το πρόβλημα τα ΧΡ παραμένει. Υπάρχει περίπτωση να φταίει ότι άλλαξε η σειρά σύνδεσης των δίσκων;

Υπάρχει λύση δίχως να κάνω επιδιόρθωση ή επανεγκατάσταση των ΧΡ;
Μέσα σ' όλες τις επανεκκινήσεις ... τσουπ και μια μπλε οθόνη στα 7. Είπα να βάλω την ρύθμιση AHCI για SATA δίσκους και τα πήρα στο χέρι ... Αλλά άμα δεν πάθεις πως μάθεις;

Οδηγίες για νέα μέλη ----
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)