το Mint δεύτερο στο Page Hit Ranking του Distrowatch

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: το Mint δεύτερο στο Page Hit Ranking του Distrowatch

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 30 Δεκ 2010, 01:20

spyroskaftanis έγραψε:Είναι βασισμένη στο ubuntu και έχει κανονικά apt-get και τα αποθετήρια του ubuntu.
Αν και νομίζω ότι η τελευταία έκδοσή του είναι βασισμένη στο debian.
To mint βασίζεται σε ubuntu. Tελευταία φτιάχτηκε και μια νεα εκδοση Linux Mint Debian η οποία παρακάμπτει το ubuntu και πατα κατευθείαν σε debian testing.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 30 Δεκ 2010, 01:32

ρωτάω γιατί έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για το mint

ότι ειναι απροβλημάτιστα και παίζουν όλα 100% ακόμα και ο ήχος που στο ubuntu με το pulse έχει κάποια προβληματα σε μερικα μηχανηματα( μαζι και το δικο μου).. στο mint το έχουνε διορθώσει και αυτό

και μετά απο όλα αυτα προβληματίστηκα αλλα απο την άλλη έχω ubuntu σε ολα μου τα μηχανηματα τώρα και δε θέλω να ξαναμπαίνω στη διαδικασία να αλλάζω

δε ξέρω μπερδεύτηκα..... :(
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 30 Δεκ 2010, 01:39

Το Mint είναι για τον αρχάριο-νεο χρήστη στο linux ακόμα πιο εύκολο απο το ubuntu. Nα λεμε την αλήθεια. Είναι πιο εύκολο γιατι έρχεται έτοιμο με τα απαραίτητα codecs για ήχο και ταινείες, flash κτλ. Είναι πιο plug n play. Το βάζεις και όλα δουλεύουν (σχεδόν όλα, ενα πρόβλημα με wifi ας πούμε σε ubuntu υπάρχει και στο Mint). Eγώ αν δοκίμαζα κάτι διαφορετικό απο το ubuntu (το έχω ήδη κάνει σε μηχάνημα που δεν υπάρχει στην υπογραφη μου, ενα λαπτοπ) θα πέρναγα σε κάτι βαθύτερο - pure... debian testing.
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 30 Δεκ 2010, 02:28

ALdaperan έγραψε: απο την άλλη έχω ubuntu σε ολα μου τα μηχανηματα τώρα και δε θέλω να ξαναμπαίνω στη διαδικασία να αλλάζω

καί πολύ καλά θά κάνεις!
για ποιό λόγο να αλλάξεις μία διανομή πού δουλεύει καλά στά μηχανήματά σου καί είσαι ευχαριστημένος?
άν μπείς στο τριπάκι νά αλλάζεις συνεχώς διανομές (άν δέν κάνω λάθος στο distrowatch είναι καταγεγραμμένες >500)
υπάρχει ο κίνδυνος νά καταλλήξεις όπως αυτός: http://www.youtube.com/watch?v=ajW2fDy41fY :lol: :lol:

Η καλύτερη διανομή πιστεύω πώς είναι αυτή πού ταιριάζει στόν καθένα ανάλογα με το υλικό του, τίς απαιτήσεις του καί τίς γνώσεις του

Παρόλο πού χρησιμοποιώ mint, εγώ το βλέπω σάν ubuntu
(και είναι καί λίγο τυχαίο πού το έβαλα, γιατί έτυχε να το έχω έτοιμο live όταν κράσσαρα τήν 10.10)
όσο γιά τή 2η διανομή πού τρέχω σε ext disk τή χρησιμοποιώ περισσότερο σάν ακόμα ένα buckup δίσκο
καί σάν live μέσο γιά καταστάσεις `διαχείρησης κρίσεων`, παρά γιά κύρια χρήση.

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 30 Δεκ 2010, 02:45

Και θέλω νά προσθέσω καί κάτι ακόμα
Σίγουρα υπάρχουν θέματα `ιδεολογικών` διαφορών πού οδηγούν σε αναζήτηση άλλης διανομής.
Αυτό όμως πιστεύω ότι σε καμμία περίπτωση δέν πρέπει νά οδηγήσει σε `ιδεολογικό πόλεμο` καί απαξίωση διανομών,
σε μία εποχή πού όπως δείχνει η επικαιρότητα υπάρχουν διεθνείς καί ντόπιες εξελίξεις στήν προώθηση τού ελεύθερου λογισμικού.

Φιλικά
Θανάσης Π.
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 30 Δεκ 2010, 08:05

Εγώ δεν κατάλαβα πού ακριβώς είναι η είδηση σε όλο αυτό.
Κατά κανόνα o αρχάριος user που μπαίνει στο distrowatch αναζητά τις πλέον εύχρηστες διανομές.
Δηλαδή τί περιμένατε να ήταν στις πρώτες θέσεις,το slackware και το gentoo;
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 30 Δεκ 2010, 10:21

headless έγραψε:
Δηλαδή τί περιμένατε να ήταν στις πρώτες θέσεις,το slackware και το gentoo;

Αν το δείς στό σύνολο τών καταγεγραμμένων διανομών

δέν είναι καί τόσο χαμηλά

headless έγραψε:Εγώ δεν κατάλαβα πού ακριβώς είναι η είδηση σε όλο αυτό.
Κατά κανόνα o αρχάριος user που μπαίνει στο distrowatch αναζητά τις πλέον εύχρηστες διανομές.

Έτσι κι αλλοιώς οι μετρήσεις τού distrowatch, πιστεύω πώς δέν αποτελούν γενική καταγραφή τών συστημάτων με ελεύθερο λογισμικό,
αλλά απ`όσο κατάλαβα μετρούν τήν επισκεψιμότητα τών registered στο site υπολογιστών.
Άρα τά αποτελέσματα δέν έχουν νά κάνουν με το τί συνβαίνει πραγματικά, αλλά με το πόσο `υποστηρίζεται` η συγκεκριμένη διανομή στο site.
Υπάρχουν παραδείγματα φιλικών πρός τό χρήστη διανομών πού από τίς υψηλότερες θέσεις κατάταξης , πέρασαν στίς χαμηλότερες σχετικά γρήγορα (διακύμανση ~200 θέσεων).

Φιλικά
Θανάσης Π
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 30 Δεκ 2010, 10:31

παιδιά λοιπόν είμαι στο εξής δίλημα. Σας το παραθέτω και πείτε μου εσεις τι θα κάνατε :

Λοιπόν έχω 3 μηχανήματα : 2 σταθερους και 1 λαπτοπ . Σε ολα ubuntu 10.10 . Στο λαπτοπ δεν αλλάζω διανομή.

Στον ενα σταθερό που έχω ubuntu 10.10 δουλεύουν όλα τελεια αλλά δεν έχω κάνει καλα την εγκατάσταση , δλδ έχω ενα ενιαιο partition για ολο το λειτουργικο και εγω θέλω να κάνω ξεχωριστες κατατμισεις το home και το root. Άρα μήπως ειναι αφορμή τώρα να βάλω και μιντ?

Στο δέυτερο μηχανημα εχω κάνει μια χαρα τις κατατμίσεις αλλα δε δουλεύει το pulse και αναγκάστηκα να το αφιρέσω τελείως , επισης δεν εχω καταφέρει να δουλέψει η καρτα τηλεορασης. Το pulse στο μιντ μου ειπαν δουλευει μια χαρα γιατι το εχουν φτιάξει και δεν κάνει automute ο ηχος που ειχα πρόβλημα εγω

τι μου συμβουλευετε να κάνω? να αλλάξω σε κάποιο μηχανημα απο αυτα τα 2? :)

Th P έγραψε:

καί πολύ καλά θά κάνεις!
για ποιό λόγο να αλλάξεις μία διανομή πού δουλεύει καλά στά μηχανήματά σου καί είσαι ευχαριστημένος?
άν μπείς στο τριπάκι νά αλλάζεις συνεχώς διανομές (άν δέν κάνω λάθος στο distrowatch είναι καταγεγραμμένες >500)
υπάρχει ο κίνδυνος νά καταλλήξεις όπως αυτός: http://www.youtube.com/watch?v=ajW2fDy41fY :lol: :lol:

εχμμμ... Εικόνα

sudo apt-get install linux @Th P
sudo apt-get update Th P
sudo apt-get upgrade Th P

Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 30 Δεκ 2010, 10:50

ALdaperan έγραψε:Στο δέυτερο μηχανημα εχω κάνει μια χαρα τις κατατμίσεις αλλα δε δουλεύει το pulse και αναγκάστηκα να το αφιρέσω τελείως , επισης δεν εχω καταφέρει να δουλέψει η καρτα τηλεορασης. Το pulse στο μιντ μου ειπαν δουλευει μια χαρα γιατι το εχουν φτιάξει και δεν κάνει automute ο ηχος που ειχα πρόβλημα εγω

τι μου συμβουλευετε να κάνω? να αλλάξω σε κάποιο μηχανημα απο αυτα τα 2? :)

Πιστεύω ότι αναφέρεσε στο PulseAudio ('pulse'). Όλες οι διανομές χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό ελ/λακ, οπότε δεν υπάρχει κάτι που μια διανομή θα έχει καλύτερο από άλλη στην εγγενή υποστήριξη συσκευών. Είναι πια θέμα
1. ποια διανομή έχει την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού
2. αν η διανομή κάνει ενέργειες για να μπαίνουν διορθώσεις από πρωτοβουλίες των χρηστών της.

Για το θέμα του ήχου το πιο πιθανό είναι να χρειάζεται να καθορίσεις το μοντέλο του λεγόμενου 'κόντεκ ήχου' στις ρυθμίσεις.
Αν επιθυμείς να το λύσεις μια και καλή, δες στο viewtopic.php?f=38&t=7867 και ακολούθησε τις οδηγίες.

Αν έχεις το χρόνο να πειραματιστείς με διάφορες διανομές, μπορείς φυσικά να το κάνεις. Ως κοινότητα πιστεύω ότι είναι καλύτερο να ξεκινούμε από τη βασική διανομή Ubuntu και πάνω από εκεί να προσθέτουμε τα διάφορα αναγκαία πακέτα. Έτσι θα είναι εφικτό να παρέχουμε βοήθεια μέσω αυτού του φόρουμ.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 30 Δεκ 2010, 10:52

Άν θέλεις άνοιξε ενα νεο θέμα.

Off topic:
Αν θες να περάσεις σε μεντα κάντο. Αλλά μπορείς να φτιάξεις το πρόβλημα σου και με ubuntu για το partitioning, τώρα για το pulse δεν εγγυόμαι τίποτα.

@Simosx
Γιατί ο παράπανω σύνδεσμος δεν είναι στους οδηγούς??? :problem:
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων