Δυστηχώς όμως δεν ξέρω τι θα χρειαστώ και πώς να τα καταφέρω...
Ευχαριστώ πολύ-συγχωρέστε με είμαι newbie ακόμα με το λίνουξ και τον προγραμματισμό...

Συντονιστής: konnn
Αποστόλης έγραψε:Δεν είναι ανάγκη να ανεβάσεις κάτι στο internet.
Στήσε ένα LAMP (Linux+Apache+MySQL+PHP) στο σύστημά σου και θα είσαι εντάξει. Απλώς διάβασε λίγο για το php.ini και το my.ini να δείς τι είναι και πως "δουλεύουν".
Η μόνη διαφορά με ένα "πραγματικό" web server είναι οτι εσύ θα έχεις περισσότερα δικαιώματα.
Οι hosters κόβουν ορισμένα δικαιώματα για λόγους security.
Πάντως μην βάλεις WAMPP,XAMPP κ.λ.π. κ.λ.π. γιατί κάνουν τα περισσότερα πράγματα αυτόματα και δεν θα καταλάβεις και πολλά για το πως δουλεύει το όλο σύστημα.
Αν επιμένεις όμως σώνει και καλά ψάξε για δωρεάν hosting.
Οσο μπορείς απεύφυγε τα έτοιμα scripts. Ετσι δεν θα μάθεις ποτέ.
Πάρε ένα βιβλίο για PHP+MySQL και άρχισε να γράφεις scriptάκια κι ότι απορίες έχεις εδώ είμαστε.
stamatiou έγραψε:Ευχαριστω πολυ, το LAMP μου φαινεται πως το εχω στησει αλλα θα ηθελα να μαθω πως γινεται η δουλεια ετσι πειραματικα... Εω ψαξει και δοικινασει αρκετους αλλα δεν ξερω πως δουλευουν... Υπαρχει κανενας δοκιμαςμενος για να μου προτεινετε;
sudo apt-get install apache2
sudo apt-get install mysql-server
sudo apt-get install libapache2-mod-php5
<?php
Print "Hello, World!";
?>
simosx έγραψε:stamatiou έγραψε:Ευχαριστω πολυ, το LAMP μου φαινεται πως το εχω στησει αλλα θα ηθελα να μαθω πως γινεται η δουλεια ετσι πειραματικα... Εω ψαξει και δοικινασει αρκετους αλλα δεν ξερω πως δουλευουν... Υπαρχει κανενας δοκιμαςμενος για να μου προτεινετε;
Έχει συζητηθεί πρόσφατα, μπορείς να δεις τις υπάρχουσες συζητήσεις.
Γίνεται αναφορά για LAMP όπου αρκετές φορές δεν είναι σαφές για το τι μιλάμε.
Προτιμώ να λέμε ότι έχουν τη βασική διανομή Ubuntu Linux, και προσθέτουμε οι ίδιοι τον Apache2 (Web server) και PHP. MySQL μπορεί να μπει, ίσως το θέλεις πιο μετά.
Και πως τα βάζεις;
1. Εγκατατάσταση Ubuntu [L]inux (το έχεις ήδη)
2. Εγκατάσταση [Α]pache
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install apache2
3. Εγκατάσταση [Μ]ySQL
sudo apt-get install mysql-server
4. Εγκατάσταση [P]HP
sudo apt-get install libapache2-mod-php5
οπότε έχουμε [LAMP].
Κάνουμε επανεκκίνηση του συστήματος (ή επανεκκίνηση του Apache),
και δοκιμάζουμε με
α. φτιάχνουμε ένα αρχείο mytest.php με περιεχόμενα
<?php
Print "Hello, World!";
?>
β. το τοποθετούμε στον κατάλογο /var/www/ που είναι τα αρχεία που βλέπει ο Apache μας,
sudo cp mytest.php /var/www/
γ. και από το Firefox επισκεπτόμαστε τη σελίδα http://localhost/mytest.php
όπου βλέπουμε το "Hello, World!" (από την εκτέλεση του κώδικα PHP).
Τέλος, για να είναι προσβάσιμος ο Apache μας από το διαδίκτυο υπάρχει ρύθμιση μέσω dyndns.org και του διαμεσολαβητή μας.
Αυτά!
stamatiou έγραψε:αλλα θα ηθελα να μαθω πως γινεται η δουλεια ετσι πειραματικα...
Αποστόλης έγραψε:stamatiou έγραψε:αλλα θα ηθελα να μαθω πως γινεται η δουλεια ετσι πειραματικα...
Η μόνη (βασική) διαφορά ανάμεσα στο δικό σου server και στον server μιας εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες provider είναι οτι ο δικός τους server παρέχει μια συγκεκριμένη ip στην οποία μπορείς να έχεις πρόσβαση από οπουδήποτε στον κόσμο. Και για ευκολία την "αντικαθιστάς" με ένα όνομα ώστε να είναι εύκολο να την θυμηθεί κάποιος.
Αν εσύ πας και "καρφώσεις" μια ip στο σύστημά σου, του αφήσεις ελεύθερη πρόσβαση στο port που τρέχει ο apache και πας στο γειτονικό internet cafe και χτυπήσεις την ip σου, πολύ απλά θα δεις ότι έχεις στον server σου.
Φυσικά ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ αυτό που σου έγραψα γιατί εκτός συγκλονιστικού απροόποτου θα κλέψεις ip από κάποιο άλλο site, θα σε βρούνε και θα σε τσακίσουν.
Αποστόλης έγραψε:Σχετικά με αυτά που έγραψε ο simosx ψιλοδιαφωνώ, μιας και το internet βρίθει από οδηγούς εγκατάστασης Apache-PHP-MySQL και καλό είναι όποιος θέλει να τα εγκαταστήσει να ψάχνει λίγο και να διαβάζει. αλλο ένα tutorial δεν νομίζω οτι θα προσφέρει κάτι ακόμα.
Αντίθετα ένα RTFM θα έκανε καλό σε όποιον θέλει πράγματι να μάθει κάτι.
Φιλικά πάντα και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης.
simosx έγραψε:Η διεύθυνση IP που έχεις πάντα είναι η (δυναμική) IP που δίνει ο πάροχος, και η οποία τη χρησιμοποιείς δίχως πρόβλημα. Ένας χρήστης δεν είναι σε θέση να βάλει μια άλλη IP στο σύστημά του, διότι απλά δε θα λειτουργήσει. Όταν λέμε να βάλει άλλη IP, εννοούμε να αλλάξει τη δημόσια IP του οικιακού router, κάτι που δε νομίζω να γίνεται.
Οπότε είναι εντάξει να κάνεις πειραματισμούς.
simosx έγραψε:
Η διεύθυνση IP που έχεις πάντα είναι η (δυναμική) IP που δίνει ο πάροχος, και η οποία τη χρησιμοποιείς δίχως πρόβλημα. Ένας χρήστης δεν είναι σε θέση να βάλει μια άλλη IP στο σύστημά του, διότι απλά δε θα λειτουργήσει. Όταν λέμε να βάλει άλλη IP, εννοούμε να αλλάξει τη δημόσια IP του οικιακού router, κάτι που δε νομίζω να γίνεται.