Καλημέρα σε όλους.
Ίσως φανούν χρήσιμες και οι δικές μου παρατηρήσεις πάνω στο θέμα, το οποίο με παίδεψε αρκετά.
- Με Ubuntu 32-bit και firefox η σύνδεση γίνεται κανονικά και χωρίς πρόβλημα. Αυτό ισχύει είτε έχει φορτωθεί από live-cd (και επομένως όλες οι ρυθμίσεις είναι οι default), είτε πρόκειται για εγκατάσταση. Στην περίπτωσή μου έχω μεταφέρει αυτούσιο το profile του firefox από την εγκατάσταση που είχα σε windows και δουλεύει επίσης χωρίς πρόβλημα.
- Με Ubuntu 64-bit δεν είναι δυνατή η σύνδεση (ακριβέστερα: δεν τα κατάφερα εγώ). Αυτό ισχύει είτε πρόκειται για live cd (μια δοκιμή θα σας πείσει), είτε για κανονική εγκατάσταση. Σε εγκατεστημένο Ubuntu 64-bit με εντίγραφο του ίδιου firefox profile που χρησιμοποιώ και τώρα, δεν ήταν δυνατή η σύνδεση με το site της Eurobank. Το μήνυμα λάθους, το οποίο παρέπεμπε σε προβλήματα cookies, δείχνει να είναι παραπλανητικό. Έλεγξα επίσης το about:config καθώς και το configuration file του firefox, χωρίς να πετύχω τίποτα. Τα ίδια προβλήματα είχα με 64μπιτο Chrome και Konqueror - δεν το έψαξα όμως σε βάθος. Δεν ξέρω αν αυτοί οι browsers δουλεύουν με το εν λόγω site στις 32μπιτες εκδόσεις τους.
- Με το 32μπιτο Ubuntu είδα υπόλοιπα και έκανα μια μικρή πληρωμή (50 ευρώ από λογαριασμό σε κάρτα). Δεν έκανα συναλλαγή που να απαιτεί ψηφιακό πιστοποιητικό (χρειάζεται πάνω από ένα ποσό) για να ελέγξω αν δουλεύει. Στο προηγούμενό μου PC, κάτω από windows, τα ψηφιακά πιστοποιητικά σταμάτησαν να δουλεύουν με firefox από κάποια έκδοση της Java και μετά.
-----------------------------------------
Τα συμπεράσματά μου από τα παραπάνω είναι:
- Όποιος χρησιμοποιεί 64μπιτο Ubuntu και χρειάζεται ένα workaround για να μπορεί να διαχειριστεί το λογαριασμό του στη Eurobank μπορεί είτε να εγκαταστήσει και 32μπιτο Ubuntu με dual boot, είτε να χρησιμοποιήσει live cd.
- Το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι ΜΟΝΟΝ του site της Eurobank, αλλά και του 64μπιτου firefox. Θεωρητικά όποιο site δουλεύει με τον 32μπιτο θα έπρεπε να δουλεύει και με τον 64μπιτο.
- Μάλλον θα έπρεπε κάποιος να επικοινωνήσει με το τμήμα μηχανογράφησης της Eurobank και να τους πει να ελέγξουν το site τους με 64μπιτο Ubuntu, ακόμη και από live CD. Αν δεν ξέρουν πώς εμφανίζεται το πρόβλημα, δε θα μπορέσουν ποτέ να το λύσουν.
- Καλό θα ήταν επίσης να αναφερθεί το πρόβλημα και στους υπεύθυνους του firefox, αφού φαίνεται να έχουν και αυτοί μέρος της ευθύνης για το πρόβλημα.
!
|
Μήνυμα ενημέρωσης προς τον/την alfon
Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Είναι σημαντική η προσάρτηση της υπογραφής με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου hardware id (πχ [10ec:8168]), έτσι ώστε να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες όταν πρόκειται για επίλυση ενός προβλήματός σου. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν από τον πίνακα ελέγχου αλλά και με το αυτόματο script που θα το βρεις παρακάτω.
Αυτόματο script υπογραφής
|