Τον τελευταιο καιρό ο υπολογιστής μου κάνει συχνά reboot απο μόνος του.
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να ελέξω την μητρική ή να κάνει γενικά έλεγχο όλου του συστήματος?
Με το memtest έλεξα την μνήμη.
Έχω την εντύπωση ότι φταίει το τροφοδοτικό μου.
Συντονιστής: konnn

Κοίτα μη σου κάψει την μητρική (το έχω πάθει σε πύργο).![]()

roman έγραψε:Ομοιοπαθής!
roman έγραψε:μόνο που εμένα μου συμβαίνει μόνο το καλοκαίρι η απότομη επανεκκίνηση, λόγο υψηλών θερμοκρασιών.
Οι θερμοκρασίες φαίνονται σε λογικά επίπεδα; αν ναι αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό.
Μπορείς να πάρεις μία ιδέα από το thread που είχα ρωτήσει εγώ. viewtopic.php?f=4&t=13916

Και προσοχη... οταν εγκαθιστας τους ανεμιστηρες, ο ενας να εισαγει αερα στο κουτι και ο αλλος να εξαγει...ant_0611 έγραψε:Η λύση για τις θερμοκρασίες ειναι οι ανεμιστήρες ή ακόμα και η ψυχτρα επεξεργαστή. Πρώτα καθαρίζεις τα παντά μέσα. Αν στο ξανακανει μετα το καθαρισμα, προχωράς σε ψύχτρα επεξεργαστη. Απαραιτητη προυπόθεση, να υπάρχουν ήδη 2 ανεμιστήρες στο κουτι, εκτος του τροφοδοτικου. Δλδ ενας εισοδου και ενας εξόδου (εμπρος , και πισω αντιστοιχα).
Αν θες παρακολουθησε τις θερμοκρασίες εγκαθιστώντας το lm-sensors και sensors-applet . Αναλυτικές οδηγίες στο αντίστοιχο topic.

MakisM1 έγραψε:Και προσοχη... οταν εγκαθιστας τους ανεμιστηρες, ο ενας να εισαγει αερα στο κουτι και ο αλλος να εξαγει...ant_0611 έγραψε:Η λύση για τις θερμοκρασίες ειναι οι ανεμιστήρες ή ακόμα και η ψυχτρα επεξεργαστή. Πρώτα καθαρίζεις τα παντά μέσα. Αν στο ξανακανει μετα το καθαρισμα, προχωράς σε ψύχτρα επεξεργαστη. Απαραιτητη προυπόθεση, να υπάρχουν ήδη 2 ανεμιστήρες στο κουτι, εκτος του τροφοδοτικου. Δλδ ενας εισοδου και ενας εξόδου (εμπρος , και πισω αντιστοιχα).
Αν θες παρακολουθησε τις θερμοκρασίες εγκαθιστώντας το lm-sensors και sensors-applet . Αναλυτικές οδηγίες στο αντίστοιχο topic.
Κανει ισαμε 3 βαθμους διαφορα οπως διαπιστωσα......απο το να εισαγουν και οι δυο...
![]()
Οι ανεμιστηρες (τουλαχιστον των 85 mm που εχω εγω), εχουν βελακια με κατευθυνση ροης στο περιβλημα τους...

Clouzo έγραψε:έμενα με το ίδιο πρόβλημα ήταν το PSU..Κανονικά σε χαλαρή λειτουργέια του PC όλα λειτουργούν στο 40 50 % για την μείωση κατανάλωσης ...όταν παίζεις κανα τούμπανο παιχνίδι όμως όλο λειτουργούν στο 100% και ξεζουμιζουν το PC ...εγώ είχα κάνει στα πάντα O/C με αποτέλεσμα να μην έχει να δώσεια άλλο το PSU και να κάνει επανεκήνηση ... το έψαχνα 2 μήνες... ουτε θερμοκρασίες ούτε τπτ ... έβαλα ένα 750 watt και τέλος...
Σε φουλ λειτουργία η ATI hd4850 καταναλλώνει 250 watt .....!!! (χωρις O/C)