Καλησπέρα, ειχα κανει κι εγώ κατι παρόμοιο. Προσπαθώντας όμως να χτίσω ενα kernel για το μηχανημά και στη συνέχεια ορισμένες εφαρμογές απο την πηγή (source) ειχα συνεχώς προβλήματα οπότε αποφάσισα να απεγκαταστήσω το KDE.
Οι εντολές που προτείνονται και στις στα δυο παραπάνω post δεν κανουν τιποτα παραπάνω απο το να απεγκαθιστούν όλες τις εφαρμογές, βιβλιοθήκες, πακετα και στο τέλος στο πρώτο post εγκαθιστά το gnome desktop. Στον οδηγό του δεύτερου post μαλλον μου φαίνεται λάθος το οτι η εντολή τελειώνει με:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
apt-get install kubuntu-desktop
Πιθανολογώ ότι το λάθος που φαίνεται στην παραπάνω φωτο που δινεις οφείλεται στο γεγονός ότι η σειρά απεγκατάστασης δεν ειναι σωστή, πχ καποια εφαρμογή εξαρτάται απο μια αλλη που πας να απεγκαταστήσεις πρώτη, ενώ επίσης ορισμένες βιβλιοθήκες δεν ειναι εγκατεστημένες.
Δεν γνωρίζω τι πρέπει να κάνεις ακριβώς μεσω τελματικού, αλλά θα μπορούσες να ακολουθήσεις μια απο τις παρακάτω εναλλακτικές:
1. χρήση του aptitude αντι του apt-get με την εντολή που δινεται στο πρώτο post σου. Εδω θελει προσοχή στην προταση επιλυσης των εξαρτήσεων που προτείνει το aptitude, μπορει να σου απεγκαταστήσει ορισμένες εφαρμογές που χρειαζεσαι οι οποίες εξαρτώνται απο βιβλιοθηκες που απεγκαθιστάς
2. απεγκατέστησε όλες τις εφαρμογές και τις εξαρτησεις του kde μεσω του software center απλα κανοντας αναζητηση στις εγκατεστημένες εφαρμογές με κλειδι KDE
3. απεγκατέστησε όλλα τα πακετα και τις εξαρτησεις του kde μεσω του synaptic κανοντας αναζητηση στις εγκατεστημένες εφαρμογές με κλειδι KDE
4. Κανε απεγκατάσταση μια μια τις εφαρμογές - βιβλιοθηκες-πακετα μεσω τελματικού που φαίνονται στην εντολή που δινεται στο πρώτο post σου
5. Αν εχεις κανει κατατμήσεις στο δίσκο κατα την εγκατάσταση του ubuntu και δεν εχεις κανει πολλές παραμετροποιήσεις κανε καθαρή εγκατασταση του ubuntu
Εγώ προτίμησα συνδυασμό των εναλλακτικών 2 & 3.
Και να μην ξεχάσω, αν δεν κανεις καθαρή εγκατασταση, στη συνέχεια καθάρισε το συστημά σου όπως αναφέρεται εδώ:
viewtopic.php?f=9&t=6003