Όπως και με liveCD αν παρείς το αρχείο shadow που είναι αποθηκευμένος ο κωδικός και το επεξεργαστείς.
Το θέμα είναι πόσο πονηρά το βλέπεις.
Δες και τον οδηγό που έχει φτίαξει ο simosx.
Συντονιστής: adem1

linuxs έγραψε:
Ένα λεπτό ρε συ! Δηλαδή μέσω recovery mode μπορεί ο καθένας να "σπάσει" τον κωδικό σου ; Δεν ξέρω γιατί αλλα δεν μου ακούγετε τόσο καλό. Δηλαδή καλό είναι αλλα καταλαβαίνεις τι εννοώ έτσι ;
Προσοχή με το ecryptfs, δεν είναι εύκολο να αφαιρεθεί το encryption -- και σίγουρα δεν είναι δυνατό να βρεθεί χαμένος κωδικός!

.
linuxs έγραψε:Ntzes έγραψε:Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μέθοδο που αναφέρεται εδώ και να κάνεις reset τον κωδικό σου.
Επιλέγοντας στον Grub recovery mode και μπαίνωντας σε γραμμή εντολών μέσω root.
Δίνειςόπου username το δικό σου username.
- Κώδικας: Επιλογή όλων
passwd username
Θα σου ζητήσει να δώσεις νέο password. Δίνεις το password. Πατάς Enter.
Και στη συνέχεια exit.
Ένα λεπτό ρε συ! Δηλαδή μέσω recovery mode μπορεί ο καθένας να "σπάσει" τον κωδικό σου ; Δεν ξέρω γιατί αλλα δεν μου ακούγετε τόσο καλό. Δηλαδή καλό είναι αλλα καταλαβαίνεις τι εννοώ έτσι ;

.
Ntzes έγραψε:Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μέθοδο που αναφέρεται εδώ και να κάνεις reset τον κωδικό σου.
Δίνειςόπου username το δικό σου username.
- Κώδικας: Επιλογή όλων
passwd username
Και στη συνέχεια exit.

georgios έγραψε: Ntzes έγραψε:Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μέθοδο που αναφέρεται εδώ και να κάνεις reset τον κωδικό σου.
Δίνεις
Κώδικας: Επιλογή όλων
passwd username
όπου username το δικό σου username.
Και στη συνέχεια exit.
Το δοκίμασα, μα πάλι μου ζητάει root password. Αν το θυμόμουν θα το άλλαζα και αλλιώς... Έτσι δεν είναι; Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;