καλησπέρα παιδιά!
Μην τη ζορίζεται αφήστε την θα πάρει αυτή αμα θέλει
(συνήθως αργούν αυτα). Είναι πάντως πολύ καλή ευκαιρία
να φανεί η δύναμη του ανοικτού λογισμικού και σε άτομα που δεν έχουν
στενή επαφή με την τεχνολογία.
Όταν γίνει η εκπομπή πρέπει κατά τη γνώμη μου να τονιστεί ότι για τις απλές καθημερινές λειτουργίες
ο χειρισμός του Ubuntu είναι απλούστερος από αυτόν των MS Windows και η μόνη δυσκολία έχει να κάνει
με τις μέχρι τώρα συνήθειές μας.
Η απορία ενός μέσου ανθρώπου όταν θα βλέπει την εκπομπή θα είναι
"και αφού είναι τόσο καλό όπως λένε γιατί δεν το χρησιμοποιεί κανείς;"
(ο ευρύτερος κύκλος δεν το χρησιμοποιεί άρα κανείς... )
Η απαντήσεις είναι πολλές και σίγουρα οι παλαιότεροι θα μπορέσετε να τις συγκεντρώσετε
(marketing, δύσκολη λειτουργία στις παλαιότερες έκδοσης, ασυμβατότητα ΔΙΑΣΗΜΟΥ λογισμικού, αυτό το τελευταίο πάει με το μάρκετινκ κτλ)
Επίσης άλλη μία πρόταση που έχω να κάνω είναι η χαλαρότητα στη γλώσσα..
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ορολογία έστω και μέτριου επιπέδου δυσκολίας, όπως επίσης δε θα ήταν κακό όπου χρειάζεται να γίνονται αναφορές σε
αντίστοιχα προγράμματα που έρχονται μαζί με τα ms windows. πχ για αναφορά στον firefox -> internet explorer...
Το ξέρω ότι οι πιο πωρωμένοι θα διαφωνήσουν αλλά συγνώμη που θα το πώ έτσι ξερά, έχουν άδικο...
Ένα άλλο ερώτημα που θα γεννηθεί μόλις γίνει η παρουσίαση είναι "γιατί αφού ειναι τόσο καλό είναι τζάμπα, και γιατί αυτοί οι τύποι καίγονται να βοηθήσουν; τι κερδίζουν;"
Προσωπικά, και ενώ δεν είμαι εντελώς άσχετος με το όλο σκηνικό, είχα πάθει πλάκα με την προθυμία σ αυτή την κοινότητα. Δε σας κρύβω ότι ένας λόγος που δεν επέστρεψα στα ms windows
κατα τα πρώτα δύσκολα βήματα στο linux ήταν το φιλότιμο που συνάντησα εδω μέσα.
Αρχικά με κράτησε η όμορφη φιλοσοφία, τώρα είμαι εδώ γιατί πραγματικά πιστεύω ότι με το linux τα πράγματα είναι καλλίτερα...
(κ αν δεν έχουμε και photoshop δεν πειράζει υπάρχει κ το VMware

)
Τέλος πάντων, ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ!
αν μπορείτε κι όλας επειδή ούτε εγώ παρακολουθώ τηλεόραση ενημερώστε κάπως για την εκπομπή