Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφει ο Th P έχω την χαρά στη δουλειά μου να βρίσκομαι απέναντι από μια αποθήκη που διακινεί νερά, αναψυκτικά και τα υπόλοιπα συναφή είδη και μπορώ να ξέρω από πρώτο χέρι πόσο μένουν αυτά τα προϊόντα εκτεθειμένα στον ήλιο (όχι υπό σκιάν) τους καλοκαιρινούς μήνες. βλέπεις την καλοκαιρινή κατανάλωση δεν την χωράει η αποθήκη οπότε πάνω από 70% αυτών των ειδών μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο για μέρες, και μιλάμε για τον ήλιο της Κρήτης.
Επίσης τι φαντάζεστε ότι κάνουν το χειμώνα τα εμφιαλωτήρια που η κατανάλωση πέφτει κατά πολύ λόγω καιρού και μη ύπαρξης τουρισμού? Να σας πω εγώ. Εμφιαλώνουν νερό και το αποθηκεύουν για το καλοκαίρι............ μετρήστε τους μήνες που είναι σε αποθήκευση το νερό, περάστε από μια αποθήκη κάποιου χονδρέμπορα το καλοκαίρι και από κάνα sm ή περίπτερο για να δείτε την περιποίηση και στη συνέχεια φανταστείτε πόσες είναι οι πιθανότητες να πετύχετε καλό νερό. Επίσης διαβάστε πάνω στο πλαστικό μπουκάλι, κάπου θα πρέπει να γράφει ότι απαγορεύετε η επαναχρησιμοποίηση του διότι αφήνει κατάλοιπα στο νερό.... με λίγα λόγια την πρώτη φορά δεν αφήνει.
έγραψε:καί κάτι ακόμα,
η οποιδήποτε ανάλυση τού νερού αποτελεί ένα μόνο "στιγμιότυπο" τής κατάστασής του την στιγμή τής δειγματοληψίας
Σίγουρα αυτό ισχύει όμως αν κάνεις μια ανάλυση τους καλοκαιρινούς μήνες νομίζω ότι σε καλύπτει, απλά θα πρέπει να υπολογίσεις ότι κατά τα πρωτοβρόχια προστίθενται πολλά κοπρώδη αλλά στην υπόλοιπη περίοδο η περιεκτικότητα σε διάφορα βλαβερά μπορεί να αλλάξει ποσοστιαία, όταν όμως το φίλτρο αφαιρεί την συγκεκριμένη ουσία θα την αφαιρέσει είτε είναι π.χ. σε ποσοστό 1% είτε 2%.
Οσον αφορά δε και τα υπόλοιπα οικολογικά σίγουρα δεν είναι αμελητέα για να μην τα λάβουμε υπόψιν μας τη στιγμή που έχουμε φτάσει στο σημείο να πωλούνται και να αγοράζονται στο χρηματιστήριο οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και όταν πληρώνουμε πολύ ακριβά την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με φωτοβολταϊκά στοιχεία προκειμένου να γλυτώσουμε κάτι από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας.
Γιώργος-sv9cag