mozart έγραψε:
εγω μιλησα για ρεαλιστικα πραγματα.
ποιον συμφερει να σου πουλησει ενα λαπτοπ με λινουξ.
την εταιρεια που βγαζει το λαπτοπ? οχι μιας και εχει κανει συμβολαιο με την μικροσοφτ με πολλα λεφτα
τον πωλητη που σου δινει το λαπτοπ? οχι γιατι και αυτος θελει να πουλησει και οχι να χαρισει λειτουργικο και μη μου πειτε πεφτει το κοστος αγορας γιατι ειδα τα προβατα στη tv που περιμεναν απο τις 5 το πρωι να παρουν το μαλακοipad με 900 ευρω.
Τι έχει κάνει η Microsoft; Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μεγάλη ανάγκη να χρειάζονται οι κατασκευαστές Windows για την πλειοψηφία των υπολογιστών που διαθέτουν.
Και η τυπική τιμή για Windows OEM είναι πολύ μεγάλη, π.χ 70€ για την πιο φθηνή έκδοση Windows 7. Οπότε, η Microsoft «προσφέρει» μια ειδική συμφωνία όπου αν οι κατασκευαστές
διαθέτουν ΜΟΝΟ υπολογιστές με Windows, τότε θα είναι σε θέση να κάνει έκπτωση, και τα 70€ γίνονται 60€ ή και χαμηλότερα.
Οπότε, οι κατασκευαστές αναγκάζονται να παίξουν το παιχνίδι της Microsoft, και ακόμα και προωθούν και οι ίδιοι τα Windows («Dell/HP/Toshiba/Lenovo recommend Windows 7»)
όπου ουσιαστικά είναι εκπτώσεις σε εκείνο το ποσό των 70€ για την πιο φθηνή έκδοση των Windows 7.
Οπότε αυτό που αναφέρεις ότι «εχει κανει συμβολαιο με την μικροσοφτ με πολλα λεφτα», εκτός από
τόνους πρέπει να βάλεις περισσότερες πληροφορίες για το αν κατανοείς
το είδος της συμφωνίας που είναι σε εφαρμογή.
Τέτοιου είδους συμφωνίες είναι (κατά εμένα) αντι-ανταγωνιστικές, και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προστατέψει τους καταναλωτές.mozart έγραψε:εγω πιστευω οτι αν το fb βγαλει δικο του λειτουργικο που να τρεχει fb μονο θα το παρουν, ο κοσμος θελει ευκολια και προς τα κει κατευθυνετε και η google.
ενα 5% εχει το τριπακι της αναζητησης, αν απο αυτο το 1% ειναι λινουξ μια χαρα ειναι μιρασμενη η πιτα.
αν θελει να διαδοθει το λινουξ πρεπει να βγαλει ιντερφεις τυπου android, το μελλον ειναι εκει.
οπως τα κινητα πεθανανε τις φωτογραφικες μηχανες ετσι θα πεθανουν και τα pcia και πιστευω οτι θα εχει μεγαλο προβλημα και η microsoft αν δεν κινηθει γρηγορα
Το γεγονός ότι το Android πάει πολύ καλά έχει να κάνει με τη δωρεάν διάθεσή του. Οι κατασκευαστές μπορούν να πάρουν το Android και με ένα μικρό αρχικό κόστος προσαρμογής, μπορούν
να πωλούν εκατομύρια συσκευές, δίχως να επιβαρύνονται με «άδειες». Με το ίδιο σκεπτικό, το Linux για desktop/laptop είναι διαθέσιμο δωρεάν, ωστόσο η Microsoft κάνει ό,τι χρειάζεται για
να πιέσει τους κατασκευαστές να μην προχωρήσουν με προϊόντα Linux. Αυτό το πράγμα έγινε με τα netbook, που ξεκίνησαν με Linux και η Microsoft έκανε ότι μπορούσε για να κόψει την άνοδο.
Η διασύνδεση που προσφέρει το Android φαίνεται να έχει μικρή σχέση με την επιτυχία του.
Ως κοινότητα Ubuntu παρακολοθούμε τις ενέργειες που κάνει η Canonical. Συγκεκριμένα, είναι σε επικοινωνία με κατασκευαστές ώστε οι υπολογιστές τους να είναι συμβατοί με Linux.
Παρέχει και testing kit όπου ένας κατασκευαστής μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να δοκιμάσει αν ο υπολογιστής που θα διαθέσει θα τρέχει Ubuntu.
Υπάρχει και λίστα με υπολογιστές που έχουν ελεγχθεί, οπότε οι χρήστες γνωρίζουν τι να αναμένουν.