Cannot get laptop brightness[ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

Cannot get laptop brightness[ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]

Δημοσίευσηαπό sorolop » 11 Νοέμ 2008, 14:45

Καλησπερα.
Πριν μερικες μερες εβαλα στο panel μου το εξης item: Brightness Applet με σκοπο να ρυθμιζω τη φωτεινοτητα του laptop μου οπως εγω επιθυμω καφε φορα.
Δυστηχως για καποιο ανεξηγητο λογο οπως βλεπετε και στη παρακατω φωτο
ΕικόναΕικόνα το εικονιδιο εχει γινει κοκκινο και οταν παω το ποντικι πανω απο αυτο μου βγαζει το εξης μηνυμα : Cannot get laptop brightness.
Επισης αν περιπου 2 λεπτα η φωτεινοτητα του λαπτοπ πεφτει στη μεση σαν να μη το εχω συνδεμενο στη πριζα (σαν να κανει εξοικονομηση ενεργειας περιπου) μετα εγω την ξανα ανεβαζω στο μεγιστο και επειτα απο λιγο ξανα πεφτει στη μεση.
Τελευταία επεξεργασία από sorolop και 12 Νοέμ 2008, 14:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Desktop
Λειτουργικό σε Η/Υ: Ubuntu 9.10 (karmic)
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8200 @ 2.66GHz │ RAM 4021 MB │ Nvidia GeForce 8800 GT │ Κάρτα ήχου: Intel 82801G HD
Άβαταρ μέλους
sorolop
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Cannot get laptop brightness

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 11 Νοέμ 2008, 16:27

Αντί για το brightness applet ίσως πρέπει να κάνεις τις ρυθμίσεις φωτεινότητας μέσω εργαλείου που να ρυθμίζει την απόδοση της κάρτας γραφικών. Ρίξε μια ματιά εδώ, σε αυτό το νήμα

viewtopic.php?f=22&t=563

Μπορεί να σου φανεί άσχετο ως τίτλος, αλλά δεν είναι. Στις ρυθμίσεις χρωμάτων, όπως τουλάχιστον έγιναν με αυτό το εργαλείο, περιλαμβάνεται η φωτεινότητα. Ρίξε μια ματιά και στη δεύτερη σελίδα για το πώς φορτώνονται με το ξεκίνημα κάθε συνεδρίας. Προϋπόθεση είναι βέβαια να εξακριβώσεις τι κάρτα γραφικών έχεις, στην περίπτωσή μου ήταν nvidia.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sorolop » 12 Νοέμ 2008, 12:30

Εχω την εντυπωση οτι φτιαχτηκε.
Σε ευχαριστω πολυ. Παντως αν κατι δεν παει καλα στη συνεχεια θα σε ειδοποιησω.
Desktop
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8200 @ 2.66GHz │ RAM 4021 MB │ Nvidia GeForce 8800 GT │ Κάρτα ήχου: Intel 82801G HD
Άβαταρ μέλους
sorolop
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 12 Νοέμ 2008, 12:50

Sorolop,
Καλό που φτιάχτηκε :) ,
Ακόμη καλύτερο θα ήταν αν μας έλεγες και πως φτιάχτηκε (τι έφταιγε) εφόσον βεβαίως γνωρίζεις, ώστε στο μέλλον να βοηθηθούν και άλλοι χρήστες με παρόμοιο πρόβλημα.
Επιπλέον κάνε επεξεργασία το πρώτο σου μήνυμα και πρόσθεσε στο τέλος του τίτλου [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]
Θα σου φανεί χρήσιμο να ρίξεις μια ματιά στον οδηγό της υπογραφής μου (Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux) και στο αθρο "Πως βρίσκω λύσεις..." του περιοδικού ubuntistas.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sorolop » 12 Νοέμ 2008, 13:51

Βασικα νομιζω οτι εχει φτιαχτει για αυτο και δεν εβαλα το τιτλο [Επιλυθηκε], ελεγα να περιμενω μερικες μερες ακομη.
Ακολουθησα αυτο το topic http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=22&t=563 που μου προτεινε ο kzlazy.
Με λιγα λογια για να κανεις μια μονιμη αλλαγη σε οτι εχει σχεση με τη φωτεινοτητα, με την αναλυση της οθονης σου αλλα και γενικοτερα με αλλαγες που προκυπτουν απο τη καρτα γραφικων θα πρεπει με καποιο τροπο να μονιμοποιησεις τις αλλαγες που θα κανεις.
Αφενος μεν θα μπορουσες να επεξεργαστεις τις αλλαγες ως root με την εντολη:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo nvidia-settings

η'
Κώδικας: Επιλογή όλων
gksu nvidia-settings

αφετερου δε οπως και ο kzlazy προτεινει σε αλλο post μπορεις να κανεις αυτο :
kzlazy έγραψε:Μια που βρέθηκε η λύση (ή τουλάχιστον μία λύση) ας την παραθέσω για όσους ξέρουν αγγλικά ή έχουν το αγγλικό Ubuntu

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=310016

και ας τη γράψω για όσους έχουν το ελληνικό ή δεν ξέρουν αγγλικά :

πάμε στο Σύστημα > Προτιμήσεις > Συνεδρίες και εκεί στην καρτέλα

Εκκίνηση προγραμμάτων. Πατάμε την Προσθήκη και στη θέση <<εντολή>>

γράφουμε nvidia-settings -l όπου το τελευταίο γράμμα είναι το αγγλικό L αλλά μικρό.

Δίνουμε όνομα, γιατί αλλιώς δεν ολοκληρώνεται και

ευχόμαστε να μην υπήρχε κι άλλη αιτία για πρόβλημα.

Σε μένα πάντως δούλεψε. Καλή συνέχεια.
Desktop
Άβαταρ μέλους
sorolop
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες