valgr έγραψε:μια ερώτηση για να αποσαφηνίσω κάποια πράγματα , κάνω εγκατάσταση ubuntu server και μετά έχω έτοιμο το site (με video streaming με video τα οποία θα τα παίρνει απο τον server)
και εδω έχω το σύννεφο καταρχήν λέων να μην εγκαταστήσω ξεχωριστά apache,mysql etc...αλλά να χρησιμοποιήσω κάτι απο τα έτοιμα (εδώ έχω το πρώτο ερώτημα XAMPP ή LAMPP ? και γιατί) και μετά πως ακριβώς θα συνδέσω τα videos στην βάση δεδομένων για να τρέχουν streaming απο το site.
Προτείνω να χρησιμοποιήσεις τα πακέτα για Apache, κτλ που έχει ο Ubuntu Server. Το εξαιρετικό με μια τέτοια κίνηση είναι ότι τα πακέτα αυτά θα μπορείς να τα ανανεώνεις με π.χ. apt-get upgrade με αποτέλεσμα να έχεις ένα ασφαλή server.
Αυτά τα Apache (ή και lighthttpd), mysql, libapache2-mod-php5 μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα ασφάλειας. Με XAMPP/LAMPP δεν υπάρχει φυσική ανανέωση.
Για τα βίντεο που αναφέρεις και το streaming, ακολουθείς τις οδηγίες του π.χ. CMS που χρησιμοποιείς και επιτρέπει το video streaming.
Τυπικά τα βίντεο δε βρίσκονται σε βάση αλλά σε κάποιο κατάλογο. Πρέπει να δεις τι θα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις το streaming, όπως κάποιο Flash ή να διαθέσεις τα βίντεο με τη μορφή .ogg.