ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 10.10

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 10.10

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Απρ 2011, 13:56

theodor_CSD έγραψε:Κατα σειρα προς τα κατω ποια επιλογη ειναι?Γιατι στο recovery mode μου τα βγαζει και στα αλλαμπουρνεζικα μαλλον επειδη εβαλα το ubuntu στα Ελληνικα.
Αλλιως αν δεν πετυχει και αυτο που λες ισως δοκιμασω να τα ξαναπερασω (αν αυτο μπορει να λυσει το προβλημα) κανοντας ταυτοχρονα για πρωτη φορα φορματ!

Υποψιν το τρεχω σε dual boot με Win premium 7.

Δέν μπορώ αυτή τη στιγμή να το βρώ σίγουρα . Νομίζω η 3η από πάνω.Πάντως , δεν έχει και πολλή σημασία αν κάνεις λάθος επιλογή .Αν επιλέξεις λάθος , απλά δεν θα σε βγάλει σε γραφικό περιβάλλον , οπότε ξανακάνε εκκίνηση και επέλεξε κάτι άλλο . Μήν κάνεις format τον δίσκο γιατί τα παράθυρα συνήθως κατα την εγκατάσταση τον καταλαμβάνουν ολόκληρο και θα φας όλη σου την μέρα με εγκαταστάσεις . Αν δεν βρεις άκρη , ξανακάνε εγκατάσταση μόνο το ubuntu , και επέλεξε χειροκίνητα να το εγκαταστήσεις στα διαμερίσματα στα οποία ήδη υπάρχει , τικάροντάς τα για format.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό theodor_CSD » 04 Απρ 2011, 14:09

Παλι δεν δουλεψε τπτ.Αρα παμε να το περασω ξανα.Να υπο8εσω οτι κανω την ιδια διαδικασια με αυτη που εκανα για να τα βαλω?
1ετης Φοιτητης του Τμηματος Επιστημης Υπολογιστων του Πανεπιστημιου Κρητης aka CSD==> Computer Science Department!
Γνωση προγραμματισμου:Μετρια, Γνωση Αγγλικων: Αριστη, Γνωση Linux: Αρχαριος
Laptop: Asus N61J Series ,CPU:Intel i3, VGA: nVIDIA GEFORCE GT 325M CUDA 1GB, RAM:4 G DDR3
theodor_CSD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Απρ 2011, 14:16

theodor_CSD έγραψε:Παλι δεν δουλεψε τπτ.Αρα παμε να το περασω ξανα.Να υπο8εσω οτι κανω την ιδια διαδικασια με αυτη που εκανα για να τα βαλω?

Ναι . Διάλεξε χειροκίνητη επιλογή κατατμήσεων (ή κάπως έτσι).Θα σου δείξει τα τμήματα ext 3 ή 4 που ήδη χρησιμοποιούνται . Επέλεξέ τα ξανά (2πλό κλίκ) και ανάθεσέ τους την ίδια επιλογή (/ , /home , swap) .Απλά , τικάρισε το πεδίο που λέι ''format this partition'' τουλάχιστον στο '' / '' ώστε να περαστούν οι αρχικές επιλογές της εγκατάστασης.
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό theodor_CSD » 04 Απρ 2011, 16:45

Τελικα το προβλημα το εχει ο driver που μου προτεινουν το ubuntu.Κα8ε φορα που τον βαζω εχω το προβλημα.Να υπο8εσω πως καταλληλη κατηγορια για αναλογο post ειναι αυτη με τις καρτες γραφικων?
1ετης Φοιτητης του Τμηματος Επιστημης Υπολογιστων του Πανεπιστημιου Κρητης aka CSD==> Computer Science Department!
Γνωση προγραμματισμου:Μετρια, Γνωση Αγγλικων: Αριστη, Γνωση Linux: Αρχαριος
Laptop: Asus N61J Series ,CPU:Intel i3, VGA: nVIDIA GEFORCE GT 325M CUDA 1GB, RAM:4 G DDR3
theodor_CSD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Απρ 2011, 17:06

theodor_CSD έγραψε:Τελικα το προβλημα το εχει ο driver που μου προτεινουν το ubuntu.Κα8ε φορα που τον βαζω εχω το προβλημα.Να υπο8εσω πως καταλληλη κατηγορια για αναλογο post ειναι αυτη με τις καρτες γραφικων?

Ναι φίλε μου .Μπορείς ακόμα να πας στο support του site της nVidia μήπως υπάρχει κάποιος πιό σύγχρονος οδηγός για την κάρτα σου.
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ PARTITION ΤΩΝ WINDOWS 7 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Δημοσίευσηαπό dionyssis75 » 16 Απρ 2011, 19:03

Εκανα εγκατασταση την εκδοση 10.10 απο το USB. Αν και με ρωτησε αν θελω να το εχω μαζι με τα Windows και απαντησα θετικα οταν τελειωσε η εγκατασταση ανακαλυψα πως ειχε διαγραψει το partition που ηταν τα Windows και το μονο που εβλεπα ηταν ενας αδειος δισκος 500 γιγα με μοναδικο λειτουργικο το λινουξ.
Μου προτειναν να περασω το testdisk και να το τρεξω.
Φορτωνοντας το απο το σκληρο μεσα απ το terminal του ubuntu δε βλεπει κανενα αλλο partition εκτος απο αυτο του ubuntu.
Εχει διαφορα αμα το τρεξω απο το live cd?
πως το κανω αυτο?
Γνώσεις ⇛ Linux: Ελάχιστο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Windows 7 Ultimate (32bit) - Ubuntu 10.10
Προδιαγραφές ⇛ CPU: Intel Pentium4 3.20GHz │ RAM: 4GB DDR2 │ VGA: Gigabyte Radeon HD4650 AGP 1GB│ SOUND: Creative XiFi Fatality │ TFT: Eizo FlexScanHD 24" | Μ/Β: ASUS P4C800 - i875P| BIOS: September 2005
dionyssis75
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα