TeamViewer-VPN connections

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

TeamViewer-VPN connections

Δημοσίευσηαπό ecatodarcus » 01 Απρ 2011, 18:12

Γεια χαρά και καλό μήνα σε όλους,

θέλω να συνδέομαι με έναν άλλο υπολογιστή από απόσταση. ο απομακρυσμένος υπολογιστής χρησιμοποιεί windows και μέχρι στιγμής συνδεόμουν με έναν πρόγραμμα που λέγεται teamviewer. Θα ήθελα όμως να συνδέομαι με ένα πρόγραμμα opensource. Ξέρετε πώς μπορώ να το κάνω?

Ευχαριστώ
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (fortran, html,css) ┃ Αγγλικά: Αρκετά καλά (Advance) ┃ Γερμανικά: Λίγα (B1)
1)Ubuntu 11.10 i386
Προδιαγραφές: Laptop Acer Aspire 5742Z-4629 ⇛ Intel Pentium P6100@2.00Ghz│RAM 2.7 DDR3 SDRAM - 1066 MHz │Intel HD Graphics Dynamic Video Memory Technology 5.0
Άβαταρ μέλους
ecatodarcus
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: TeamViewer-VPN connections

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 18 Απρ 2011, 03:06

ecatodarcus έγραψε:Γεια χαρά και καλό μήνα σε όλους,

θέλω να συνδέομαι με έναν άλλο υπολογιστή από απόσταση. ο απομακρυσμένος υπολογιστής χρησιμοποιεί windows και μέχρι στιγμής συνδεόμουν με έναν πρόγραμμα που λέγεται teamviewer. Θα ήθελα όμως να συνδέομαι με ένα πρόγραμμα opensource. Ξέρετε πώς μπορώ να το κάνω?

Ευχαριστώ

Το teamviewer δεν επαιζε στα παραθυρα νομιζω??? Παιζει και στο λινουξ???

Εγω προτεινω να εγκαταστησεις ssh εφαρμογη στο μηχανημα σου και να στελνεις μεσω αυτην στον απομακρυσμενο υπολογιστη πχ.

Αυτο το σκεφτηκες ?
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ecatodarcus » 18 Απρ 2011, 11:24

ναι παίζει και μάλιστα πολύ καλά τόσο στα windows όσο και σε linux. αν πάς στην σελίδα τους έχει και ένα πακέτο .deb. ουσιαστικά ανοίγει μέσω wine από όσο έχω καταλάβει. to ssh δεν ξέρω ακριβώς τι είναι. εγώ αυτό που θα ήθελα θα ήταν ένα πρόγραμμα παρόμοιο με το teamviewer που να είναι τόσο απλό στην χρήση όσο και αυτό.ειχα ψάξει και είχα δεί κάποιο openvpn. το ξέρει κανένας?
ευχαριστώ
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (fortran, html,css) ┃ Αγγλικά: Αρκετά καλά (Advance) ┃ Γερμανικά: Λίγα (B1)
1)Ubuntu 11.10 i386
Προδιαγραφές: Laptop Acer Aspire 5742Z-4629 ⇛ Intel Pentium P6100@2.00Ghz│RAM 2.7 DDR3 SDRAM - 1066 MHz │Intel HD Graphics Dynamic Video Memory Technology 5.0
Άβαταρ μέλους
ecatodarcus
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 19 Απρ 2011, 03:03

ecatodarcus έγραψε:ναι παίζει και μάλιστα πολύ καλά τόσο στα windows όσο και σε linux. αν πάς στην σελίδα τους έχει και ένα πακέτο .deb. ουσιαστικά ανοίγει μέσω wine από όσο έχω καταλάβει. to ssh δεν ξέρω ακριβώς τι είναι. εγώ αυτό που θα ήθελα θα ήταν ένα πρόγραμμα παρόμοιο με το teamviewer που να είναι τόσο απλό στην χρήση όσο και αυτό.ειχα ψάξει και είχα δεί κάποιο openvpn. το ξέρει κανένας?
ευχαριστώ

Το SSH ειναι ενα πρωτόκολλο εφάμυλλο του Telnet με την διαφορα οτι δεν είναι ανασφαλές και αναξιόπιστο όπως ηταν το Telnet .
To SSH (Secure SHell) παρέχει κρυπτογράφηση ωστε να μην μπορούν να υποκλαπούν τα δεδομένα αλλα και πιστοποίηση αυθεντικότητας οτι δηλαδη πραγματικα συνδεεσαι με τον ΗΥ που θελεις.

Δωσε στο τερματικο την

Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-cache search ssh

ωστε να δεις τα διαθεσιμα πακετα πελατη για τις υλοποιησεις του SSH. Αν δηλαδη θες να κανεις και με αυτο την δουλεια σου για το teamviewer γνωριζω λιγα πραγματα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 19 Απρ 2011, 08:48

ecatodarcus έγραψε:Θα ήθελα όμως να συνδέομαι με ένα πρόγραμμα opensource.

Remote desktop δηλαδή; http://remmina.sourceforge.net/downloads.shtml
έγραψε:Remmina is a remote desktop client written in GTK+, aiming to be useful for system administrators and travellers, who need to work with lots of remote computers in front of either large monitors or tiny netbooks. Remmina supports multiple network protocols in an integrated and consistant user interface. Currently RDP, VNC, NX, XDMCP and SSH are supported.

https://launchpad.net/~llyzs/+archive/ppa
Κώδικας: Επιλογή όλων

sudo add-apt-repository ppa:llyzs/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install remmina remmina-plugin-*
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό forestG » 19 Απρ 2011, 09:56

ενα προγραμμα που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το rdesktop (RDP client for windows). δουλευει μια χαρά και σε windows 7. Εχει πολλές επιλογές αλλά το μονο πρόβλημα (αν είναι πρόβλημα) ειναι ότι δεν έχει gui.Δεν ειμαι σίγουρος για το gui γιατί η χρήση της εντολής απο το shell είναι πολύ ευκολη. αν διαβάσεις το man σε 10 λεπτά θα είσαι άρχοντας.
forestG
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 19 Απρ 2011, 10:04

@medigeek το πρόγραμμα αυτό τι ακριβώς κάνει;Ρωτάω, διότι ενδιαφέρομαι και εγώ για κάτι παρόμοιο.Προβάλει απλώς την επιφάνεια εργασίας(κτλ) από έναν άλλο Η/Υ;Έχει ήχο; :)
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 19 Απρ 2011, 18:10

Qdata έγραψε:Προβάλει απλώς την επιφάνεια εργασίας(κτλ) από έναν άλλο Η/Υ;Έχει ήχο;

Δεν έχω ιδέα. Ένα άλλο μέλος το πρότεινε παλιά σε άλλο φόρουμ. :)
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 19 Απρ 2011, 18:49

medigeek έγραψε:
Qdata έγραψε:Προβάλει απλώς την επιφάνεια εργασίας(κτλ) από έναν άλλο Η/Υ;Έχει ήχο;

Δεν έχω ιδέα. Ένα άλλο μέλος το πρότεινε παλιά σε άλλο φόρουμ. :)

Οκ, ευχαριστώ! :)
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 20 Απρ 2011, 03:50

Qdata έγραψε:@medigeek το πρόγραμμα αυτό τι ακριβώς κάνει;Ρωτάω, διότι ενδιαφέρομαι και εγώ για κάτι παρόμοιο.Προβάλει απλώς την επιφάνεια εργασίας(κτλ) από έναν άλλο Η/Υ;Έχει ήχο; :)

ΒΑΣΙκα το συγκεκριμενο προγραμμα... το τρεχεις απο την επιφανεια εργασιας σου... βγαζει ενα ID το οποιο το δινεις σε εκεινον που θελεις να συνδεθει στην δικη σου επιφανεια εργασιας... οποτε το βαζει αυτος στο δικο του Teamviewer GUI και μεσω αυτου μπαινει στην επιφανεια εργασιας σου.... αυτο κυριως απο οσο ξερω χρησιμοποιειται για να δεις τυχον προβληματα σε εναν υπολογιστη αμεσα και οχι να στα περιγραφουν.

Π.Σ Οταν μπαινει καποιος στην επιφανεια εργασιας σου απο αυτο το προγραμμα νομιζω μαυριζει και χανει το θεμα που της ειχες.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet