10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ, του (Νόαμ Τσόμσκι;)

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: 10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ, του (Νόαμ Τσόμσκ

Δημοσίευσηαπό matthew » 01 Απρ 2011, 23:29

Κρόμ! Πρέπει να γίνουμε όλοι βάρβαροι για να εξαφανιστεί η σαπίλα των ΜΜΕ.
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mz412 » 02 Απρ 2011, 00:57

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις φίλες μου για να εξαφανιστεί η σαπίλα των ΜΜΕ είναι να μην τα παρακολουθείς...
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 32-bit (el_GR.UTF-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core2 Quad CPU Q9400 2.66GHz ‖ RAM 4020 MiB ‖ MSI P45 Neo2-FR (MS-7512)
4 Κάρτες γραφικών: ATI RV770 [Radeon HD 4850] ⎨1002:9442⎬
mz412
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tsouxtra » 20 Απρ 2011, 01:47

ΑΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΣΙΓΑΡΟ Η ΟΧΙ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΕΤΣΙ ΩΜΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΜΑΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΜΑΣ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΛΠ ΚΛΠ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ
ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ?
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΙΑ ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΜΑΖΕ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΤΕ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ

!

Μήνυμα συντονισμού πρός τον/την tsouxtra

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Όλες οι δημοσιεύσεις πρέπει να είναι σε λιτά πεζά ελληνικά, δηλ. όχι greeklish (εκτός αν δεν λειτουργούν τα ελληνικά), όχι κεφαλαία (φαίνεται ότι φωνάζεις), όχι ξένη γλώσσα (εκτός αν υπάρχει ανάγκη), όχι χωρίς λόγο πολλά χρώματα, bold, κλπ. Για αυτούς τους λόγους, κάνε τις απαραίτητες αλλαγές στην δημοσίευση σου.
Τελευταία επεξεργασία από Epirotes και 20 Απρ 2011, 02:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Προσθήκη μυνήματος συντονισμού!
tsouxtra
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 20 Απρ 2011, 04:02

Το κακο με τα ΜΜΕ ειναι οτι λενε ακριβως... ολα οσα χρειαζεται και πρεπει να πουν .

Εχουν στενη συνεργασια με πολιτικους κτλπ... ειναι και αυτα ενα κομματι του διεφθαρμενου συστηματος ετσι θεωρω...

μπορει να κανω και λαθος.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 20 Απρ 2011, 11:53

Περί «πλύσης εγκεφάλου»
Επανέρχομαι στο θέμα, για να πω το εξής: Στο σχολείο θυμάμαι, είχαμε κάνει ένα μάθημα (μίας ημέρας) για τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα για τη διάκριση είδησης-σχόλιου. Άρχισα τότε να παρακολουθώ ειδήσεις και άρχισα να βλέπω πώς η είδηση μπερδευόταν περίτεχνα με το σχόλιο για να δημιουργεί τη κατάλληλη εντύπωση. Από εκείνη τη μέρα δεν ξαναείδα τις ειδήσεις με τα ίδια μάτια, μια ελάχιστη αναφορά μερικών λεπτών ήταν αρκετή. Από την άλλη, Καθημερινά και επανειλημμένως στο σχολείο μου επαναλάμβαναν ότι αν κοιμάμαι στο μάθημα και έρχομαι χωρίς βιβλία δεν θα καταφέρω ποτέ τίποτα «σημαντικό» στη ζωή μου, αλλά πότε, όσες φορές και αν μου το έλεγαν δεν το πίστεψα ούτε στο ελάχιστο.
Το θέμα λοιπόν, περί «πλύσης εγκεφάλου»: Δεν υπάρχει, το μόνο που υπάρχει για τον έλεγχο των ανθρώπων είναι ο παλιός καλός εκβιασμός, υλικός ή συναισθηματικός. Ας μην ξεχνάμε ότι ή «πλύση εγκεφάλου» ήταν η επίσημη εξήγηση στην Αμερική για την ύπαρξη του κομουνισμού.
Όλο ubuntu, ubuntu... Δοκιμάστε και καμιά άλλη διανομή...
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 20 Απρ 2011, 11:53

Περί «πλύσης εγκεφάλου»
Επανέρχομαι στο θέμα, για να πω το εξής: Στο σχολείο θυμάμαι, είχαμε κάνει ένα μάθημα (μίας ημέρας) για τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα για τη διάκριση είδησης-σχόλιου. Άρχισα τότε να παρακολουθώ ειδήσεις και άρχισα να βλέπω πώς η είδηση μπερδευόταν περίτεχνα με το σχόλιο για να δημιουργεί τη κατάλληλη εντύπωση. Από εκείνη τη μέρα δεν ξαναείδα τις ειδήσεις με τα ίδια μάτια, μια ελάχιστη αναφορά μερικών λεπτών ήταν αρκετή. Από την άλλη, Καθημερινά και επανειλημμένως στο σχολείο μου επαναλάμβαναν ότι αν κοιμάμαι στο μάθημα και έρχομαι χωρίς βιβλία δεν θα καταφέρω ποτέ τίποτα «σημαντικό» στη ζωή μου, αλλά πότε, όσες φορές και αν μου το έλεγαν δεν το πίστεψα ούτε στο ελάχιστο.
Το θέμα λοιπόν, περί «πλύσης εγκεφάλου»: Δεν υπάρχει, το μόνο που υπάρχει για τον έλεγχο των ανθρώπων είναι ο παλιός καλός εκβιασμός, υλικός ή συναισθηματικός. Ας μην ξεχνάμε ότι ή «πλύση εγκεφάλου» ήταν η επίσημη εξήγηση στην Αμερική για την ύπαρξη του κομουνισμού.
Όλο ubuntu, ubuntu... Δοκιμάστε και καμιά άλλη διανομή...
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων