από joman » 02 Μάιος 2011, 13:22
Αναβάθμιση απο 10.10 σε 11.4 , στον υπολογιστή γραφείου, και καθαρή εγκατάσταση στον φορητό μου.
Κανένα σοβαρό πρόβλημα και στις δυο περιπτώσεις(μόνο λίγο ψάξιμο λόγω αλλαγής 2 αρχείων που χρειάζονται σε ένα πρόγραμμα).
Στην καθαρή εγκατάσταση, μου άρεσε η ταχύτητα, και η ευκολία στις επιλογές, εδώ τους βγάζω το καπέλο.
Αντίθετα, σε οτι έχει να κάνει με την προεπιλογή του unity, αλλά και γενικότερα στην απόφαση της εταιρίας να παρουσιάσει κάτι τέτοιο, ενώ μάλιστα αναμένεται το gnome3, είμαι τελείως αντίθετος.
Δεν ξέρω πως θα εξελιχτούν τα πράγματα στο μέλλον(ελπίζω να αλλάξουν τακτική), αλλά η τρέχουσα απόφασή τους δεν μου αρέσει καθόλου.
Έχω την εντύπωση, οτι προσπαθούν να ξεκόψουν απο τις υπόλοιπες διανομές, επιβάλλοντας κάτι που είναι συμβατό μόνο με τη δική τους.
Εύχομαι να κάνω λάθος, και να ξεκαθαρίσω πως το θέμα δεν είναι η διαφορά unity-gnome3, γιατί και τα δυο(για την ώρα τουλάχιστον), πιστεύω είναι τελείως αντιλειτουργικά, και δύσχρηστα.
Προσωπικά, και εξ αιτίας των παραπάνω, γύρισα στον ένα υπολογιστή, στο gnome2, και στο φορητό, πέρασα πλέον σε καθαρή εγκατάσταση του Debian 6.
Αν τελικά η canonical επιλέξει την τακτική που φοβάμαι, να είμαι τουλάχιστον λιγότερο εξαρτημένος απο τη διανομή τους, και να περάσω ευκολότερα σε κάποια, πραγματικά πιο ανοιχτή...