Asus Xonar D2X

...κάρτες ήχου / προβλήματα ήχου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα ήχου; Θέλετε βοήθεια; Τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαχθούν
τεχνικές πληροφορίες από την κάρτα ήχου που έχετε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε!
viewtopic.php?f=9&t=7242

Asus Xonar D2X

Δημοσίευσηαπό sf3d0 » 07 Μάιος 2011, 14:21

καλησπέρα σας..εχθές έκανα μια ακόμα απόπειρα να εγκαταστήσω το ubuntu και ελπίζω να παραμείνω σε αυτά περισσότερο καιρό αυτή τη φορά(max 3 μέρες)..αρχικά να πω ότι από Ubuntu δε ξέρω την τύφλα μου..ούτε εντολές ούτε τίποτα..έχω ένα πρόβλημα με την κάρτα ήχου μου, την Asus Xonar D2X..δε μπορώ να την ενεργοποιήσω..είχα δει σε ένα άλλο Forum για Ubuntu πώς πρέπει να κατεβάσεις τον ALSA Mixer..το έκανα λοιπόν..αλλά τζίφος φάνηκε η κάρτα για μια στιγμή και στη συνέχεια εξαφανίστηκε..δείχνει απλά τις εξόδους που έχει η κάρτα της μητρικής..(συγχωρέστε με για την ασχετοσύνη μου :oops: )
Γνώσεις ⇛ Linux: Μηδαμινές | Προγραμματισμός: Όχι
Λειτουργικό ⇛ Windows 7 Ultimate 64bit
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom II X6 Black Edition | 8GB Kingston Ram DDR3 | ATI Radeon HD6970 | Asus Xonar D2X & Native Instruments Audio 4 DJ | BENQ FP202W 21'' | 2x Western Digital 500GB
Notebook ⇛ Fujitsu Siemens 2GB Ram | ATI Mobility Radeon X700 | Windows Vista Ultimate 32bit
sf3d0
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Asus Xonar D2X

Δημοσίευσηαπό simosx » 07 Μάιος 2011, 14:30

sf3d0 έγραψε:καλησπέρα σας..εχθές έκανα μια ακόμα απόπειρα να εγκαταστήσω το ubuntu και ελπίζω να παραμείνω σε αυτά περισσότερο καιρό αυτή τη φορά(max 3 μέρες)..αρχικά να πω ότι από Ubuntu δε ξέρω την τύφλα μου..ούτε εντολές ούτε τίποτα..έχω ένα πρόβλημα με την κάρτα ήχου μου, την Asus Xonar D2X..δε μπορώ να την ενεργοποιήσω..είχα δει σε ένα άλλο Forum για Ubuntu πώς πρέπει να κατεβάσεις τον ALSA Mixer..το έκανα λοιπόν..αλλά τζίφος φάνηκε η κάρτα για μια στιγμή και στη συνέχεια εξαφανίστηκε..δείχνει απλά τις εξόδους που έχει η κάρτα της μητρικής..(συγχωρέστε με για την ασχετοσύνη μου :oops: )

Έχεις βάλει το Ubuntu 11.04; Δες τα βίντεο στο http://www.youtube.com/view_play_list?p ... AB61761B38 για να κατατοπιστείς.
Μπορεί να φαίνεται διαφορετικό, ωστόσο είναι πολύ εύκολο. Έχουμε πιτσιρίκια (παιδιά από μέλη του φόρουμ) που τα καταφέρνουν μια χαρά με το Unity.

Για την κάρτα ήχου δες στα sticky θέματα της ενότητας για Ήχο, και συγκεκριμένα το sticky για «Λήψη πληροφοριών για την κάρτα ήχου με alsa-info.sh».
Μόλις κάνεις τα βήματα αυτά, θα είσαι σε θέση να δώσεις τις πλήρεις πληροφορίες για την κάρτα ήχου.
Η ιδέα είναι ότι ό,τι πρόβλημα υπάρχουν στο λογισμικό για την κάρτα ήχου πρέπει να επιλυθεί σωστά ώστε να μη χρειαστείς εσύ και οι άλλοι με το ίδιο υλικό να αφιερώνετε χρόνο με «workaround».
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sf3d0 » 07 Μάιος 2011, 14:37

simosx έγραψε:
sf3d0 έγραψε:καλησπέρα σας..εχθές έκανα μια ακόμα απόπειρα να εγκαταστήσω το ubuntu και ελπίζω να παραμείνω σε αυτά περισσότερο καιρό αυτή τη φορά(max 3 μέρες)..αρχικά να πω ότι από Ubuntu δε ξέρω την τύφλα μου..ούτε εντολές ούτε τίποτα..έχω ένα πρόβλημα με την κάρτα ήχου μου, την Asus Xonar D2X..δε μπορώ να την ενεργοποιήσω..είχα δει σε ένα άλλο Forum για Ubuntu πώς πρέπει να κατεβάσεις τον ALSA Mixer..το έκανα λοιπόν..αλλά τζίφος φάνηκε η κάρτα για μια στιγμή και στη συνέχεια εξαφανίστηκε..δείχνει απλά τις εξόδους που έχει η κάρτα της μητρικής..(συγχωρέστε με για την ασχετοσύνη μου :oops: )

Έχεις βάλει το Ubuntu 11.04; Δες τα βίντεο στο http://www.youtube.com/view_play_list?p ... AB61761B38 για να κατατοπιστείς.
Μπορεί να φαίνεται διαφορετικό, ωστόσο είναι πολύ εύκολο. Έχουμε πιτσιρίκια (παιδιά από μέλη του φόρουμ) που τα καταφέρνουν μια χαρά με το Unity.

Για την κάρτα ήχου δες στα sticky θέματα της ενότητας για Ήχο, και συγκεκριμένα το sticky για «Λήψη πληροφοριών για την κάρτα ήχου με alsa-info.sh».
Μόλις κάνεις τα βήματα αυτά, θα είσαι σε θέση να δώσεις τις πλήρεις πληροφορίες για την κάρτα ήχου.
Η ιδέα είναι ότι ό,τι πρόβλημα υπάρχουν στο λογισμικό για την κάρτα ήχου πρέπει να επιλυθεί σωστά ώστε να μη χρειαστείς εσύ και οι άλλοι με το ίδιο υλικό να αφιερώνετε χρόνο με «workaround».

χμμ..έτσι λειτουργούν πολλά φόρουμ και προσπαθώ να το περάσω και στο "δικό μου" αυτό αλλά δε μπορώ να το κάνω επιτυχώς..ωραία..θα τα ψάξω και θα σας πω..που να ποστάρω πώς το έλυσα όταν το κάνω..? ναι, τα 11.04 έχω..στήθηκαν επιτυχώς από φλασάκι..επίσης έχω άλλο ένα πρόβλημα με ένα απ' τους άλλους 2 δίσκους που έχω..πού να το αναφέρω για να με βοηθήσετε..?
Γνώσεις ⇛ Linux: Μηδαμινές | Προγραμματισμός: Όχι
Λειτουργικό ⇛ Windows 7 Ultimate 64bit
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom II X6 Black Edition | 8GB Kingston Ram DDR3 | ATI Radeon HD6970 | Asus Xonar D2X & Native Instruments Audio 4 DJ | BENQ FP202W 21'' | 2x Western Digital 500GB
Notebook ⇛ Fujitsu Siemens 2GB Ram | ATI Mobility Radeon X700 | Windows Vista Ultimate 32bit
sf3d0
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 07 Μάιος 2011, 14:46

sf3d0 έγραψε:
χμμ..έτσι λειτουργούν πολλά φόρουμ και προσπαθώ να το περάσω και στο "δικό μου" αυτό αλλά δε μπορώ να το κάνω επιτυχώς..ωραία..θα τα ψάξω και θα σας πω..που να ποστάρω πώς το έλυσα όταν το κάνω..? ναι, τα 11.04 έχω..στήθηκαν επιτυχώς από φλασάκι..επίσης έχω άλλο ένα πρόβλημα με ένα απ' τους άλλους 2 δίσκους που έχω..πού να το αναφέρω για να με βοηθήσετε..?

Για το θέμα με την κάρτα ήχου, μπορείς να πας τώρα στον οδηγό που ανέφερα, viewtopic.php?f=38&t=7867 και λαμβάνεις τις πληροφορίες Alsa. Κατά τις οδηγίες θα φτιαχτεί ένας σύνδεσμος της μορφής http://www.alsa-project.org/db/?f=c7439 ... db0adb504d (σε σένα θα είναι λίγο διαφορετικό) και δίνεις το σύνδεσμο εδώ. Και θα σε βοηθήσουμε για τα επόμενα βήματα.

Για το άλλο θέμα με δίσκους, ξεκίνησε νέα συζήτηση. Βρες την κατάλληλη ενότητα στο φόρουμ (υλικό ή λογισμικό) και γράψει εκεί για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Κάρτες Ήχου / Ήχος