Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογία!

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογί

Δημοσίευσηαπό Qdata » 01 Μάιος 2011, 11:27

M.Jackson έγραψε:Έχω κάποιες απορίες, αλλά βασικά θέλω να δω πως σκέφτεται ο πατέρας του Linux, μήπως ξέρουμε το email του Linus? βρήκα αυτό (torvalds@transmeta.com) αλλά δεν ξέρω αν είναι αληθινό.

Το καλύτερο είναι να ψάξεις στον κώδικά του αφού θα έχει το Copyright!Ψάξε στον kernerl:
Κώδικας: Επιλογή όλων
grep -R Linus Torvalds /usr/src/linux[εδώ πάτα TAB για να σου βγει η έκδοση πυρήνα σου]/*

Δες το κείμενο που θα σου βγει από την αναζήτηση.Πιστεύω θα είναι ακριβώς δίπλα από το κόκκινο όνομα(μέσα σε αγκύλες).

:D
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 01 Μάιος 2011, 12:05

Κώδικας: Επιλογή όλων
torvalds@linux-foundation.org

σωστα φιλε =]
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 02 Μάιος 2011, 14:26

Μετά από αναβάθμιση του λειτουργικού στο Desktop, πέρασε το Gnome 3, όταν φόρτωσε μετά το restart μου πέταξε μήνυμα "Το gnome faild to start" αλλά τώρα είμαι σε Gnome 3 κάποιες παραμορφώσεις αλλά δεν βρίσκω τις ρυθμίσεις εμφανίσεις.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 05 Μάιος 2011, 20:57

έγραψε:Έχω κάποιες απορίες, αλλά βασικά θέλω να δω πως σκέφτεται ο πατέρας του Linux, μήπως ξέρουμε το email του Linus? βρήκα αυτό (torvalds@transmeta.com) αλλά δεν ξέρω αν είναι αληθινό.

Αν ψάξεις τις λίστες του kernel mailing list, θα το βρεις, π.χ.
- https://lkml.org/lkml/2011/5/3/553 -> click "Headers", κοίταξε το From :)
- http://marc.info/?l=linux-kernel&w=2&r=1&s=linus+torvalds&q=a ή http://marc.info/?l=linux-kernel&m=130456768605052&w=2

Edit: Άργησα λιγάκι να απαντήσω, φαίνεται πως το βρήκες ήδη. :P
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Μάιος 2011, 02:14

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ μια απλη ερωτησουλα θελω να κανω......

το Adobe Flash Player θεωρειται οδηγός? Driver? Η απλα λογισμικο για την λειτουργια που επιτελει????

Η μηπως και plugin???? Εχω μπερδευτει λιγο....

Καλα μονο plugin αποκλειεται να ειναι.... εξ ορισμου δηλαδη.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 09 Μάιος 2011, 11:50

Star_Light έγραψε:ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ μια απλη ερωτησουλα θελω να κανω......

το Adobe Flash Player θεωρειται οδηγός? Driver? Η απλα λογισμικο για την λειτουργια που επιτελει????

Η μηπως και plugin???? Εχω μπερδευτει λιγο....

Καλα μονο plugin αποκλειεται να ειναι.... εξ ορισμου δηλαδη.

Λογισμικό που χρησιμοποιείτε ως plugin στο firefox ή αλλού για την αναπαραγωγή flash.Επίσης μπορούμε και εμείς να δημιουργήσουμε flash animations.(Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος) :) .
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 09 Μάιος 2011, 20:24

Βασικά αυτό που αναφέρουμε ως «flash» είναι πολλά πράγματα: To Adobe Flash είναι πλατφόρμα (= software για δημιουργία web εφαρμογών + software για να εκτελεί τις εφαρμογές) για προγραμματισμό multimedia σε γλώσσα ActionScript. Προσφέρεται ως plugin / addon για διάφορους web browsers και για διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (σύμφωνα με το wiki άρθρο). Με «Flash» αναφερόμαστε κάποτε και στο flash content, το περιεχόμενο μιας flash εφαρμογής.
Driver δεν είναι, με την έννοια ότι δεν ρυθμίζει τη συμπεριφορά μιας hardware συσκευής (όπως π.χ. κανει ένας driver wifi συσκευής για σύνδεση στο διαδίκτυο). Διορθώστε με αν κάνω λάθος. :)
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 10 Μάιος 2011, 01:09

medigeek έγραψε:Βασικά αυτό που αναφέρουμε ως «flash» είναι πολλά πράγματα: To Adobe Flash είναι πλατφόρμα (= software για δημιουργία web εφαρμογών + software για να εκτελεί τις εφαρμογές) για προγραμματισμό multimedia σε γλώσσα ActionScript. Προσφέρεται ως plugin / addon για διάφορους web browsers και για διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (σύμφωνα με το wiki άρθρο). Με «Flash» αναφερόμαστε κάποτε και στο flash content, το περιεχόμενο μιας flash εφαρμογής.
Driver δεν είναι, με την έννοια ότι δεν ρυθμίζει τη συμπεριφορά μιας hardware συσκευής (όπως π.χ. κανει ένας driver wifi συσκευής για σύνδεση στο διαδίκτυο). Διορθώστε με αν κάνω λάθος. :)

Ναι βασικα ειναι και που χρησιμοποιειται.... σαν add on θεωρειται plugin μιας και ενυπαρχει μεσα σε καποιο αλλο προγραμμα και προσφερει νεες δυνατοτητες χωρις την υπαρξη του οποιου (μεγαλου προγραμματος) δεν θα μπορουσε να σταθει ας πουμε και να λειτουργησει.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 10 Μάιος 2011, 01:13

κατι αλλο που θελω να ρωτησω.... το οτι αρκετες βιβλιοθηκες - εξαρτησεις προγραμματων επαναλαμβανονται ασκοπα στο λειτουργικο συστημα των windows ισχυει???? ΔΗλαδη οι ιδιες βιβλιοθηκες επαναλαμβανονται ξανα και ξανα και ετσι γεμιζει και φορτωνεται τσαμπα το λειτουργικο αντιθετα στο λινουξ παιζουν μονο οι αναγκαιες εξαρτησεις καθε φορα. Απλα με μπερδεψε λιγο που διαβασα και για τα .dll αρχεια τα οποια διαμοιραζονται σε παραπανω απο ενα προγραμματα για καλυτερη διαχειριση μνημης..... τελικα τι ισχυει??? Η δεν σχετιζεται το ενα με το αλλο???? ΔΗλαδη η δυναμικοτητα των dll με το οτι οταν ενα προγραμμα εγκαθιστανται στα Win επαναλαμβανονται ξανα οι ιδιες βιβλιοθηκες.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 10 Μάιος 2011, 14:40

Εχω μια ερωτηση σχετικα με επεξεργαστες.Ίσως ακουστει χαζη αλλα τεσπα,οταν λεμε 32 μπιτ επεξεργαστης τοτε αυτο τι σημαινει?Οτι επεξεργαζεται 32 μπιτ ανα herz?ή ανα μοναδα χρονου?Δευτερολεπτο ας πουμε?
Θυμαμαι ακομα μια φραση απο το βιβλιο πληροφορικης γυμνασιου που ελεγε το εξης>ενας επεξεργαστης 1 ghz επεξεργαζεται 1 δισεκατομμυριο εντολες το δευτερολεπτο.Ισχυει αυτο?

Ασχετο αλλα ειδα τις προαλλες σε ενα διαφημιστικο εντυπο ενος μαγαζιου για υπολογιστες να λεει το εξης για εναν υπολογιστη:
Intel pentium E5800 (2x3,2ghz=6,4ghz)

λολ 6,4 ghz!!!!!Βάλανε ασχετο να τα γραφει αυτα και παιρνει στο λαιμο του ολο το μαγαζι.Τεσπα....
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας