medigeek έγραψε:gpg σε συνδυασμό με κάποιο προγραμμα εννοείς; και αν ναι, ποιο;

clepto έγραψε:όλες οι διανομές χρησιμοποιούν τους ίδιους πυρήνες;;

clepto έγραψε:όλες οι διανομές χρησιμοποιούν τους ίδιους πυρήνες;;

medigeek έγραψε:Παλιά υπήρχε το firegpg addon για firefox, αλλά δεν υποστηρίζεται πλέον, ούτε δουλεύει στο firefox 4.
Για το thunderbird / seamonkey υπάρχει το enigmail. Και για το claws νομίζω υπάρχει.
Δεν δοκίμασα ποτέ κανένα από αυτά όμως
Υπάρχει οδηγός για το πως να χρησιμοποιήσεις το gpg: http://ask-leo.com/how_do_i_send_encrypted_email.html
Είναι από κονσόλα οι οδηγίες.
Με το πρόγραμμα System > Preferences > "Passwords and encryption keys" (seahorse) μπορείς επίσης να δημιουργήσεις ένα key και να το ανεβάσεις σε κάποιο gpg/pgp server.
Επίσης, εγκαθιστώντας το πακέτο seahorse-plugins ευκολύνεις τη χρήση του gpg, καθώς προσθέτει στον nautilus επιλογή (δεξί κλικ σε αρχείο) "Encrypt", με την οποία επιλέγεις τον παραλήπτη (πρώτα εισάγεις τον παραλήπτη στο seahorse).
Οδηγός για να γίνεις ubuntero (και να δημιουργήσεις το gpg key) υπάρχει εδώ:
viewtopic.php?f=9&t=5506
Ένας οδηγός θα ήταν καλοδεχούμενος, αν έχεις όρεξη και χρόνο. Απλά σημείωσε κάπου τα βήματα που ακολούθησες, και μετά εμβαθύνεις με πληροφορίες αργότερα.

tolis_01 έγραψε:clepto έγραψε:όλες οι διανομές χρησιμοποιούν τους ίδιους πυρήνες;;
Όχι ακριβώς. Συνήθως patchάρουν (ανάλογα με το τι θεωρούν αυτοί σωστό) τον vanilla kernel. Αλλά δεν έχει μεγάλες διαφορές από διανομή σε διανομή.

Star_Light έγραψε:tolis_01 έγραψε:clepto έγραψε:όλες οι διανομές χρησιμοποιούν τους ίδιους πυρήνες;;
Όχι ακριβώς. Συνήθως patchάρουν (ανάλογα με το τι θεωρούν αυτοί σωστό) τον vanilla kernel. Αλλά δεν έχει μεγάλες διαφορές από διανομή σε διανομή.
Ετσι οπως ρωταει ο φιλος πιο πανω η πιο σιγουρη απαντηση ειναι οτι ο πυρηνας ειναι ο ιδιος για ολες τις διανομες και μπορεις να παρεις τον πηγαιο κωδικα απο εδω http://www.kernel.org . H βασικη διαφοροποιηση εγκειται στο συστημα πακετων λογισμικου?!
Ο πυρηνας τρεχει σε δικο του χωρο. Δεν ερχεσαι σε απευθειας επικοινωνια μαζι του σαν χρηστης.
Αρα οτιδηποτε αλλο πουμε θα ειναι απο επιπεδο πυρηνα και πανω?!
Οποιαδηποτε διορθωση ειναι απαραιτητη !!!!
Μια ματια εχω ριξει στην μεταγλωττιστη ενος πυρηνα.
Δεν το εχω ψαξει σε βαθος...
Απλα πες μας τι εννοεις με το πατσαρισμα ... επειδη ειναι πολυ γενικο σε εννοια. Ευχαριστω!