Πως παμε από αυτοκριτική;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Πως παμε από αυτοκριτική;

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 29 Μάιος 2011, 22:39

Με δύο λόγια :

Εν μέσω κρίσης και δυσκολίας, πολλοί φωνάζουν/διαμαρτύρονται/αντιδρούν/ τα σπάνε. Είναι συνήθης η στάση δεν πληρώνω/ δεν απογράφομαι/ δεν συνεργάζομαι, γενικώς δεν κάνω τίποτα από όσα μου ζητάνε να κάνω, λογικά ή παράλογα. Είναι συνήθεις και οι κατηγορίες «φταίνε οι πολιτικοί/ οι Ευρωπαίοι/ η Τουρκοκρατία/ το Κράτος/ ο Χατζηπετρής/ όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα».

Χωρίς να υποστηρίζω ότι τα παραπάνω είναι άστοχα ή ότι «τα φταίμε και τα παθαίνουμε», αναρωτιέμαι καμιά φορά και θέλω τη γνώμη σας σε αυτό :

έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας ; Αν ναι έχουμε βρει ότι φταίμε σε κάτι σοβαρά, σε σχέση με την παρούσα συγκυρία ;
Εχω κουραστεί να ακούω ανθρώπους να κατηγορούν όλους τους άλλους για τα πάντα. Αποφεύγουν για λόγους συντομίας να κάνουν την πλήρη ανάλυση, τους κόβουν στο μοντάζ ή όντως πιστεύουν ότι δεν φταίνε οι ίδιοι σε τίποτα απολύτως ;

Ρωτάω γιατί προσωπικά θεωρώ ότι δικαιούμαι να κράξω, μόνο όταν έχω κάνει το δικό μου μέρος με τον πρέποντα τρόπο και κάποιος άλλος (ιδιώτης ή Κράτος) δεν κάνει το ίδιο. Αλλιώς είναι πολύ εύκολο... Εσείς τι λέτε;
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: Πως παμε από αυτοκριτική;

Δημοσίευσηαπό pros » 29 Μάιος 2011, 22:57

Εμείς είμαστε απόγονοι κλεφταρματολών!
Τι προτεσταντικές αηδίες είναι αυτές;
Ακούς εκεί αυτοκριτική...

:)

Δουλειές με φούντες, άνοιξες!
Είμαι περίεργος να δω τις απαντήσεις.

Είναι σίγουρο ότι για τα χάλια μας φταίμε όλοι μας, ο καθένας με διαφορετικό μερίδιο ευθύνης φυσικά.
Φοβάμαι όμως ότι, το μερίδιο ευθύνης του καθενός είναι απλά αποτέλεσμα συγκυρίας καταστάσεων και όχι συνειδητής στάσης.

Προσωπικά, προσπαθώ να κάνω την αυτοκριτική μου κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, αλλά συνήθως είμαι κουρασμένος και με παίρνει ο ύπνος....
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 30 Μάιος 2011, 00:11

pros έγραψε:Προσωπικά, προσπαθώ να κάνω την αυτοκριτική μου κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, αλλά συνήθως είμαι κουρασμένος και με παίρνει ο ύπνος....
:lol: :lol: :lol:
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 30 Μάιος 2011, 00:27

έγραψε:H AMAΡΤΙΑ ΤΟΥ ΓΑΪΔΑΡΟΥ

Ένας μύθος του εξόχως επίκαιρου Αίσωπου

Κάποτε, στο μεγάλο δάσος έπεσε μια βαριά αρρώστια και τα ζώα άρχισαν να πεθαίνουν το ένα μετά το άλλο. Τα υπόλοιπα κρύφτηκαν τρομαγμένα στις φωλιές τους και φοβόνταν να βγουν για να πιουν και νερό ακόμα.

Μια μέρα, το λιοντάρι, σαν βασιλιάς που ήταν, αποφάσισε να καλέσει σε συμβούλιο όλα τα ζώα για να σκεφτούν τι πρέπει να κάνουν ώστε να γλυτώσουν.

- Ακούστε, τους είπε, κάποιο απ΄ όλα τα ζώα έχει κάνει μια μεγάλη αμαρτία και γι΄ αυτό οι θεοί αποφάσισαν να μας τιμωρήσουν και μας έριξαν αυτή τη μεγάλη αρρώστια. Θα πούμε, λοιπόν, όλοι τα κρίματά μας εδώ και το ζώο που έκανε τη μεγαλύτερη αμαρτία θα το σκοτώσουμε, για να ευχαριστήσουμε τους θεούς και να σταματήσει να μας θερίζει αυτή η κακιά αρρώστια. Συμφωνείτε;

Όλα τα ζώα συμφώνησαν.

- Λοιπόν, αρχίζω πρώτος εγώ, είπε το λιοντάρι. Έχω φάει πολλά αθώα αρνάκια, όμως, σας ορκίζομαι, δεν έφαγα κανέναν τσοπάνο στη ζωή μου.

- Μα!... τι λέτε μεγαλειότατε! Του είπε ένας λύκος. Αυτή δεν είναι αμαρτία! Δεν έπρεπε ούτε να το πείτε ότι φάγατε μερικά αρνάκια. Τα αρνάκια έχουν γεννηθεί για να τα τρώμε…

- Ναι, ναι! συμφώνησαν τα άλλα ζώα δεν είσαι αμαρτωλός βασιλιά μας!

- Θα σας πω εγώ τα κρίματά μου, πήρε το λόγο η αλεπού. Έχω μπει σε πολλά κοτέτσια κι έχω φάει πολλά κοτόπουλα. Λέτε να είναι μεγάλη αμαρτία αυτή;

- Για στάσου κυρα-Μαριώ, της είπε το λιοντάρι. Αν δε φας εσύ τα κοτόπουλα ποιος θα τα φάει, εγώ; Τα κοτόπουλα γεννήθηκαν για να τα τρώνε οι αλεπούδες…Δε βρίσκω να έκανες καμια αμαρτία. Δεν ξέρω τι γνώμη έχουν οι άλλοι…

- Συμφωνούμε! Βιάστηκε να πει ο λύκος. Αλλοίμονο τώρα αν κατηγορήσουμε την αλεπού για μερικά κοτοπουλάκια.

Έτσι, όταν ήρθε η σειρά του λύκου να πει τα κρίματά του, όλα τα ζώα τον συγχώρεσαν. Το ίδιο έγινε και με την αρκούδα, με την τίγρη, με το τσακάλι και τα άλλα ζώα…

Και να που ήρθε η σειρά του γαϊδάρου να πει τα κρίματά του.

- Εγώ… χμ, έκανα ένα αμάρτημα μια μέρα, τους είπε. Έφαγα μια τούφα χορτάρι από το χωράφι του γείτονα…Αυτό είναι το κρίμα μου και σας το λέω.

- Πω…πω! Έκανε ο λύκος. Έκλεψες μια τούφα από το χορτάρι του γείτονα;

- Μα…αυτό είναι μεγάλη αμαρτία! φώναξε το λιοντάρι. Η πιο μεγάλη αμαρτία που έχω ακούσει.

- Ναι, ναι! συμφώνησαν όλα τα ζώα.

Και όλα τα ζώα που είχαν κάνει τόσες και τόσες αμαρτίες, έπεσαν πάνω στον αθώο γαϊδαράκο και τον έφαγαν.

Αυτό συμβαίνει και στους ανθρώπους. Πολλές φορές την πληρώνουν οι αθώοι. Οι μεγάλοι αμαρτωλοί κατορθώνουν να κρύβονται.

Σιγουρα ο καθενας εχει το μεριδιο του... και μονο ο καθενας μας το ξερει... αλλα το να τρωνε οι αλλοι τα δις, να σε χρεωνουν, να σου τρωνε την συνταξη, να μην εχεις υγεια, ασφαλεια, παιδεια, να κυνδινευεις να σε σκοτωσουν/κλεψουν ανα πασα στιγμη κτλ... και εσυ μονο να εχεις κλεψει κανα ΦΠΑ... τι κανεις τοτε?

Οταν σου "μαζεψαν" τα λεφτα με το χρηματηστηριο... και μετα σου πεταξαν το τυρι με τις τραπεζες και τσιμπισες και αφου καλυψαν τα χρεη με λογιστικες εγγραφες (βλ. Goldman Sachs) και μετα πουλησαν λιμανια (ΟΛΠ) και εθνικες οδους (Διοδια), τωρα σου λενε στησε πλατη για να ξεχρεωσουμε... τι κανεις τοτε?

Και οταν εισαι ανεργος για χρονια και δεν εχεις να ταισεις την οικογενεια σου... ή ειχες μια επιχειρηση και την εκλεισες λογω της κρισης... και εβαλες και ενα σωρο χρεη στο κεφαλι σου... οταν σε πανε φυλακη για χρεη στο ΤΕΒΕ και σου παιρνουν το σπιτι για μερικα χιλιαρικα... οταν οικογενειες ζουν απο την συνταξη του παππου και της γιαγιας, γιατι δεν εχουν αλλο εισοδημα... τι κανεις τοτε?

Αυτοκριτικη? ... οχι φιλε μου... τοτε σε πιανει απελπισια και οποιον παρει ο χαρος... την αυτοκριτικη για να την κανεις πρεπει να εισαι ηρεμος και σε μια φαση χαλαρωσης και φιλοσοφικης αναζητησης... οταν χρωστας και δεν εχεις να φας, μην περιμενεις απο τον αλλο να κανει αυτοκριτικη... δεν εχει την πολυτελεια.

Αυτους που φωναζουν και διαμαρτυρονται, μην τους φοβασαι και μην τους ριχνεις ευθυνες, σαν το γαιδαρακο την πατησανε και αυτοι... αυτους που ειναι σιωπηλοι να φοβασαι... γιατι ξερουν οτι φταινε και δεν μιλανε, αλλα κοιτανε πως να ξεφυγουν.

Και αμα θες την αυτοκριτικη μου... ναι... εχω κλεψει ΦΠΑ... γιατι πρωτα με κλεβει το κρατος και μου βγαζει την ψυχη αναποδα με αυτα που ζηταει... και αμα θελουνε... να πληρωσω και με προστιμο και με φυλακη... αλλα μαζι με μενα, να ερθουνε και οι αλλοι... αυτοι με τις μιζες και τα δημοσια εργα και τις υπερτιμολογησεις και τα sortαρισματα και τα CDS και που φαγανε τα λεφτα του κοσμακι με τις μετοχες και...και...και...

Αντε καλυνηχτα.. τωρα...!!!

Off topic:
Με "φουντωσες" βραδιατικα... ;)
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 30 Μάιος 2011, 00:29

pros έγραψε:Φοβάμαι όμως ότι, το μερίδιο ευθύνης του καθενός είναι απλά αποτέλεσμα συγκυρίας καταστάσεων και όχι συνειδητής στάσης.

Δηλαδή , για αναλυσέ το μας λίγο αυτό.
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 30 Μάιος 2011, 00:57

konnn έγραψε:
pros έγραψε:Φοβάμαι όμως ότι, το μερίδιο ευθύνης του καθενός είναι απλά αποτέλεσμα συγκυρίας καταστάσεων και όχι συνειδητής στάσης.

Δηλαδή , για αναλυσέ το μας λίγο αυτό.

Το πρόβλημα είναι ότι η κατάπτωση αξιών που καλλιεργήθηκε στην Ελληνική κοινωνία τα τελευταία 30 χρόνια, από όλους ανεξαιρέτως τους ηγέτες της, πολιτικούς, θρησκευτικούς, αριστερούς, δεξιούς, από τους πανεπιστημιακούς δασκάλους και την διανόηση γενικότερα, με μόνο σκοπό την συγκάλυψη των δικών τους ανομιών και της δικής τους ανεπάρκειας οδήγησε σε μια κατάσταση όπου δεν κλέβει μόνο αυτός που δεν μπορεί να κλέψει!
Ο καημένος ο γαϊδαράκος του παραμυθιού...

Το μόνο ευχάριστο είναι, ότι δείχνει ότι πάμε να πιάσουμε πάτο (δεν τον πιάσαμε ακόμη). Και από τον πάτο μόνο επάνω μπορείς να πας!
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 30 Μάιος 2011, 01:09

Το μόνο σίγουρο είναι ότι "Δεν τα φάγαμε μαζί!" Το επίσης μόνο σίγουρο είναι ότι οι κυβερνήσεις φταίνε για το χάλι στο οποίο βρισκόμαστε τώρα (Μνημόνιο διαρκείας κλπ.) Ο λαουτζίκος στο μόνο που φταίει είναι ότι συνεχίζει να τους ψηφίζει και να τους επιβραβεύει στην λογική "Ψηφίζω το μικρότερο από δύο ή τρία κακά!" Προσωπικά δεν θεωρώ ότι χρειάζεται αυτοκριτική στο θέμα της οικονομίας, διότι δεν ήμουν εγώ ο υπεύθυνος όλα αυτά τα χρόνια. Άλλοι ήταν υπεύθυνοι και όπως πάντα θα μείνουν ατιμώρητοι.
@pros: Έχω εμπειρία από τον πάτο. Μέχρι να βρεις το κουράγιο και μια διέξοδο προς τα πάνω μπορεί να περιφέρεσαι πολύ καιρό μέσα στον πάτο.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 30 Μάιος 2011, 10:54

xqtr έγραψε:
...
Οταν σου "μαζεψαν" τα λεφτα με το χρηματηστηριο... και μετα σου πεταξαν το τυρι με τις τραπεζες και τσιμπισες ...

Συμφωνώ σε πολλά από όσα γράφεις αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου για κάποια άλλα, όπως αυτό που παραπέμπω παραπάνω. Το θέμα του Χρηματιστηρίου και των τραπεζών (φθηνές κάρτες και δάνεια) είναι μια ντροπή, αλλά είναι και ένα από τα ζητήματα που είχα κατά νου όταν άνοιξα το θέμα : Ισως το μυαλό μου είναι μικρό και ίσως ο τρόπος μου να αμύνομαι είναι το να αποφεύγω τα πολλά ρίσκα, αλλά πες μου εσύ, ποιός είπε σε όλον τον κόσμο να πάει να «παίξει» οικονομίες μιας ζωής στο χρηματιστήριο ; Την ήξερε την ύπαρξή του όλη η Ελλάδα και από χτες ; Είχαν ξαναπαίξει όλοι αυτοί ; Είχαν κατανοήσει που ακουμπούσαν τον ιδρώτα του προσώπου τους ; Και, τελικά, είχαν υπόψη τους ότι έπαιρναν ένα ρίσκο που μπορεί να τους «έβγαινε» αλλά μπορεί και να τους άφηνε ταπί ; Σϋμφωνοι, όσοι «τζόγαραν» με ξένο κώλο (λεφτά ασφαλιστικών ταμείων κλπ) πρέπει να στηθούν στον τοίχο (και υπήρξαν κάμποσοι τέτοιοι και δεν στήθηκαν πουθενά), αλλά ο πατέρας μου κι ο πατέρας σου που ίδρωναν μια ζωή για να εξασφαλίσουν τα γηρατειά τους, που πήγαιναν;
Το ίδιο και οι τράπεζες. Όλοι ξέρουμε ότι στη ζωή δεν παίρνεις τίποτα τσάμπα και με ελάχιστες εξαιρέσεις συνήθως οι άλλοι κοιτάνε να σε βάλουν στο χέρι. Αρα, όταν έρθει κάποιος με το κουστουμάκι του και το χαμόγελο colgate να σου φέρει χρήμα στο χέρι, δεν πονηρεύεσαι καθόλου ; Φυσικά υπήρξαν άνθρωποι που είχαν επιχειρηματική ανάγκη και θα έπαιρναν δάνεια έτσι και αλλιώς, όμως οι «φούσκες» δεν γίνονται μόνο με αυτούς. Χρειάζονται όλοι εκείνοι που ενώ ζούσαν με 5 ευρώ, ξαφνικά ανακάλυψαν ότι κάποιος τους πρόσφερε «τσάμπα» άλλα 10, άσχετα που τα πλήρωσαν 50 καταβάλλοντας ελάχιστες δόσεις και χάνοντας σπίτια κλπ. Αυτοί δεν έχουν ένα μερίδιο ευθύνης ; Οχι το πιο μεγάλο, αλλά μήπως παραείναι βολικό να παρουσιαζόμαστε όλοι ανήξερα «θύματα»;
xqtr έγραψε:
... Αυτοκριτικη? ... οχι φιλε μου... τοτε σε πιανει απελπισια και οποιον παρει ο χαρος... την αυτοκριτικη για να την κανεις πρεπει να εισαι ηρεμος και σε μια φαση χαλαρωσης και φιλοσοφικης αναζητησης... οταν χρωστας και δεν εχεις να φας, μην περιμενεις απο τον αλλο να κανει αυτοκριτικη... δεν εχει την πολυτελεια.
...

ΟΚ, κατανοητό το πως δουλεύει αυτός ο μηχανισμός, όμως τότε δεν είσαι καλύτερος από όσους βρίζεις καθημερινά, απλά δεν είσαι στη θέση τους. Το ίδιο κάνουν και αυτοί που σου κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Φαντάζομαι ότι και αυτοί λένε «οικονομικός προγραμματισμός τώρα ; Για να τον κάνεις πρέπει να είσαι ήρεμος και σε φάση χαλάρωσης και φιλοσοφικής αναζήτησης. Οταν χρωστάς και δεν έχεις να πληρώσεις τους δανειστές, βάλε χέρι όπου μπορείς...».
ΠΡΟΣΟΧΗ : δεν δικαιολογώ κανέναν κερατά που βάζει το χέρι στην τσέπη μου. Όμως, είναι λίγο περίεργο να λέω «κλέβω αλλά δεν θέλω να με κλέβουν», «κοροιδεύω αλλά δεν θέλω να με κοροιδεύουν» κλπ.
Σόρρυ για το «φούντωμα». Δεν θέλω να φουντώνω κανέναν. Απλά θέλω να δω ποιές είναι οι απόψεις του κόσμου για το θέμα. Η συντριπτική ευθύνη είναι των θεσμικών οργάνων του Κράτους. Ισως είναι όντως πολυτέλεια η αυτοκριτική, αλλά έχω περιέργεια : το αναγνωρίζουμε αυτό (ότι έχουμε βάλει το χεράκι μας κι εμείς έστω λίγο) ή για όλα φταίει το σύμπαν ;
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 30 Μάιος 2011, 15:58

Epirotes έγραψε:Το μόνο σίγουρο είναι ότι "Δεν τα φάγαμε μαζί!"
, γιατί φίλε Epirotes, εμείς δε βάλαμε το χεράκι μας;Δεν έχεις ακούσει ποτέ για επιτροπές αγοράς υλικών εμπορίου για εξοπλισμό του δημόσιοιυ τομέα, π.χ Η/Υ;Μια φορά λοιπόν ήμουν μια τέτοια επιτροπή για αγορά κάποιων υλικών και με ρωτά ο πωλητής για τη τιμή που θα βάλουμε στα υλικά και μένω μ#@^@^κας.Του λέω δε θέλω κάτι τέτοιο και αμέσως τηλεφωνεί σε κάποιον όπου του λέει πως ήρθε κάποιος που δε θέλει μίζα και μου εξιστορεί παραδείγματα διαφθοράς...Άρα η διαφθορά είναι σε όλα τα επίπεδα και να πω και κάτι.. η έκφραση "στην φθήνεια είναι ο παράς" λειτουργεί αντίστοιχα εδώ.Και ρωτώ τώρα, πόσες τέτοιες επιτροπές συντάσονταν στην επικράτεια καθημερινά;+ τη διαφθορά των πολιτικών που αυτοί τα ξεκινούν όλα, αλλά βάζουμε και εμείς το χεράκι μας.Δε λέω πως αυτό έφτασε τη χώρα εδώ αλλά είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι όπως σωστά λες
έγραψε:ότι συνεχίζει να τους ψηφίζει
, αλλά πρέπει να ψηφίσει κάποιους.
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 31 Μάιος 2011, 00:31

kzlazy έγραψε:
Συμφωνώ σε πολλά από όσα γράφεις αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου για κάποια άλλα, όπως αυτό που παραπέμπω παραπάνω. Το θέμα του Χρηματιστηρίου και των τραπεζών (φθηνές κάρτες και δάνεια) είναι μια ντροπή, αλλά είναι και ένα από τα ζητήματα που είχα κατά νου όταν άνοιξα το θέμα : Ισως το μυαλό μου είναι μικρό και ίσως ο τρόπος μου να αμύνομαι είναι το να αποφεύγω τα πολλά ρίσκα, αλλά πες μου εσύ, ποιός είπε σε όλον τον κόσμο να πάει να «παίξει» οικονομίες μιας ζωής στο χρηματιστήριο ; Την ήξερε την ύπαρξή του όλη η Ελλάδα και από χτες ; Είχαν ξαναπαίξει όλοι αυτοί ; Είχαν κατανοήσει που ακουμπούσαν τον ιδρώτα του προσώπου τους ; Και, τελικά, είχαν υπόψη τους ότι έπαιρναν ένα ρίσκο που μπορεί να τους «έβγαινε» αλλά μπορεί και να τους άφηνε ταπί ; Σϋμφωνοι, όσοι «τζόγαραν» με ξένο κώλο (λεφτά ασφαλιστικών ταμείων κλπ) πρέπει να στηθούν στον τοίχο (και υπήρξαν κάμποσοι τέτοιοι και δεν στήθηκαν πουθενά), αλλά ο πατέρας μου κι ο πατέρας σου που ίδρωναν μια ζωή για να εξασφαλίσουν τα γηρατειά τους, που πήγαιναν;
Το ίδιο και οι τράπεζες. Όλοι ξέρουμε ότι στη ζωή δεν παίρνεις τίποτα τσάμπα και με ελάχιστες εξαιρέσεις συνήθως οι άλλοι κοιτάνε να σε βάλουν στο χέρι. Αρα, όταν έρθει κάποιος με το κουστουμάκι του και το χαμόγελο colgate να σου φέρει χρήμα στο χέρι, δεν πονηρεύεσαι καθόλου ; Φυσικά υπήρξαν άνθρωποι που είχαν επιχειρηματική ανάγκη και θα έπαιρναν δάνεια έτσι και αλλιώς, όμως οι «φούσκες» δεν γίνονται μόνο με αυτούς. Χρειάζονται όλοι εκείνοι που ενώ ζούσαν με 5 ευρώ, ξαφνικά ανακάλυψαν ότι κάποιος τους πρόσφερε «τσάμπα» άλλα 10, άσχετα που τα πλήρωσαν 50 καταβάλλοντας ελάχιστες δόσεις και χάνοντας σπίτια κλπ. Αυτοί δεν έχουν ένα μερίδιο ευθύνης ; Οχι το πιο μεγάλο, αλλά μήπως παραείναι βολικό να παρουσιαζόμαστε όλοι ανήξερα «θύματα»;

Aμα σου πω, ριξε μια ματια, κατω απο το μπαλκονι να δεις μια γκομενα... εσυ σκιψεις... και εγω σε σπρωξω κατω... εχεις μεριδιο ευθυνης?

Εγω ειμαι το κρατος και η τοτε κυβερνηση που αν θυμασαι, ο ιδιος ο "κινεζος" ελεγε στον κοσμο, "παιξτε" στο χρηματηστηριο, θα ανεβει και αλλο! Στο χρηματηστηριο εκεινη την περιοδο, "τεντωθηκαν" και παρακαμφθηκαν πολλοι νομοι και δικλιδες ασφαλειες... ολοι κατα ενα περιεργο τροπο, κοιταγανε αλλου και σφυριζανε αμεριμνα...

Η γκομενα, ειναι ενα καλυτερο αυριο, που ηθελε και θελει ο καθενας μας... αλιμονο αν ο καθε, ενας απο μας, δεν ονειρευετε κατι καλυτερο για τον ιδιο και την οικογενεια του. Και ετσι οπως του παρουσιαστηκε, ηταν η ευκαιρια μιας ζωης.

Εσυ, (στο παραδειγμα παντα και χωρις να εχω σκοπο να σε προσβαλω, απλος στο δινω να το καταλαβεις με πιο γλαφυρο τροπο), εισαι ο φτωχος "λιγουρης" που μολις ειδε την γκομενα... την ευκαιρια δηλαδη, τσιμπησε! Ο καθενας θα το εκανε, οπως και εγινε. Οταν ομως σου την εχουν στημενη, πρεπει να εισαι πολυ γατα, για να το παρεις χαμπαρι... και ακομα και αν δεν τσιμπησες τοτε και δεν εχασες τα λεφτα σου ή δεν πηγες να παρεις διακοποδανεια και τα διαφορα δανεια, δεν πειραζει... ο σκοπος του δεν ηταν να την πατησουν ολοι... αλλα οι περισσοτεροι. Ακομα και αν εσυ και εγω δεν τσιμπησαμε... θα την πληρωσουμε, επειδη την πατησαν οι αλλοι. Γιαυτο οι οικονομια εχει κατσει... γιατι οι περισσοτεροι δεν εχουν χρημα, οχι ολοι. Θα παμε ολοι μαζι στον πατο.

Το θεμα ειναι υπηρχε δολος σε αυτην την υποθεση? Με τις διαφορες εξεταστικες που εγιναν και κατι ψιλοπροστιμα που πεσαν σε χρηματηστηριακες, φενετε οτι υπηρχε. Ασχετα που παραγραφηκαν τα αδικηματα. Οποτε αφου υπηρχε δολος... πως μπορεις και λες οτι φταιω? Αν σε κοροιδεψει ενας κλεφτης στο δρομο... φτες επειδη πχ. τον εμπιστευτηκες?

έγραψε:
ΟΚ, κατανοητό το πως δουλεύει αυτός ο μηχανισμός, όμως τότε δεν είσαι καλύτερος από όσους βρίζεις καθημερινά, απλά δεν είσαι στη θέση τους. Το ίδιο κάνουν και αυτοί που σου κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Φαντάζομαι ότι και αυτοί λένε «οικονομικός προγραμματισμός τώρα ; Για να τον κάνεις πρέπει να είσαι ήρεμος και σε φάση χαλάρωσης και φιλοσοφικής αναζήτησης. Οταν χρωστάς και δεν έχεις να πληρώσεις τους δανειστές, βάλε χέρι όπου μπορείς...».
ΠΡΟΣΟΧΗ : δεν δικαιολογώ κανέναν κερατά που βάζει το χέρι στην τσέπη μου. Όμως, είναι λίγο περίεργο να λέω «κλέβω αλλά δεν θέλω να με κλέβουν», «κοροιδεύω αλλά δεν θέλω να με κοροιδεύουν» κλπ.

Oπως σου ανεφερα και παραπανω, το κολπο με το χρηματηστηριο ηταν σικε... ο δανεισμος των τραπεζων το ιδιο... εκλεισαν τα ματια και δειναν παντου δανεια... ολοι οι νομοι και οι δικλιδες ασφαλειας, πηγαν περιπατο... κατα περιεργο τροπο, σημερα οι τραπεζες, δεν κανουν τετοιες ευκολιες.
Την ιδια περιοδο ο "κινεζος" εκρυψε το χρεος με την Goldmand Sachs
Αργοτερα ο "χοντρουλης", εκατσε και επεζε playstation, χωρις να πει τιποτα σε κανεναν. Και αργοτερα νομιζωντας οτι επεζε "Pro Evolution" εδωσε την πρωθυπουργια πασα στον "χαζουλη".
Κατα περιεργο τροπο ο "χαζουλης" εμαθε για το προβλημα χρεους και αρχισε συνομηλιες με το ΔΝΤ, πριν καν αναλαβει την πρωθυπουργια. Ταυτοχρονα, ο "χαζουλης" ελεγε στον κοσμο οτι λεφτα υπαρχουν και ελεγε επισης καποια πολυ σωστα πραγματα οικονομικης πολιτικης, τα οποια ομως, οταν εγινε πρωθυπουργος τα ξεχασε, οπως ξεχασε να μας πει για το ΔΝΤ. Μετα, αμεσως μετα τις εκλογες, κατι πεχτηκε με το sortaρισμα, κατι ομολογων, το οποιο ανεβασε κατι spreads στα υψη... και ξαφνικα με μολις 300δις χρεος βρεθηκαμε στα πρωθυρα της χρεοκοπιας, οταν μαλιστα αλλες χωρες εχουν το 6πλασια και βαλε. Βγηκαν κατι πιστολια στο τραπεζι, αλλα δεν εγινε και τιποτα.
Ο "χαζουλης" τοτε, ετρεχε αρων αρων να φερει το ΔΝΤ, αφου τα ειχανε κανει πλακακια και μαλιστα αγνοησε προτασεις απο Κινα και Ρωσια και οπως-οπως, ψηφισε μονο με τους δικους του βουλευτες, το Μνημονιο, το οποιο κανονικα επρεπε να ψηφιστει με 180 ψηφους. Ας πουμε οτι ελαστικοποιησε λιγο το Συνταγμα... και μετα για να μην του την σπανε οι υπολοιποι, περασανε ενα νομο, οπου ο "ομορφουλης" Υπ.Οικ. μπορουσε να περναει νομοσχεδια, χωρις την ψηφιση απο την Βουλη. Εδω ειναι που το Συνταγμα πηγε περιπατο... και θα σταματησω... δεν σου αναφερω για μιζες, εξαπατηση φτωχων ανρωπων με τα stage, χωναν ανθρωπους στο δημοσιο, για να τους λενε σημερα οτι "Τα φαγαμε μαζι" κτλ.

Σου ανεφερα τα πραγματα οπως γιναν... βγαλε τα δικα σου συμπερασματα, για την σημερινη κριση... η οποια δεν ειναι μονο Ελληνικη... μην κοιτατε το δεντρο και χανετε το δασος. Ιδια περιστατικα με χρηματηστηρια και μιζες εγιναν και σε αλλες χωρες. Σταματω εδω, γιατι οπως ειπε και ενας αλλος φιλος σε αλλο thread, εισερχομαι σε "συνομοσιολογικες παπαρολογιες".

έγραψε:Σόρρυ για το «φούντωμα». Δεν θέλω να φουντώνω κανέναν. Απλά θέλω να δω ποιές είναι οι απόψεις του κόσμου για το θέμα. Η συντριπτική ευθύνη είναι των θεσμικών οργάνων του Κράτους. Ισως είναι όντως πολυτέλεια η αυτοκριτική, αλλά έχω περιέργεια : το αναγνωρίζουμε αυτό (ότι έχουμε βάλει το χεράκι μας κι εμείς έστω λίγο) ή για όλα φταίει το σύμπαν ;

Δεν φταις εσυ για το φουντωμα... ;) ;) εννοειτε... αλλοι φταινε....

Εγω αυτο που εχω καταλαβει, ειδικα τον τελευταιο χρονο, ειναι οτι ο Ελληνας εχει πεσει με τα μουτρα σε ενα τυπο "Συνδρομου της Στοκχολμης". Αντι να βαλουμε κατω, ενα-ενα τα στοιχεια και να δουμε τα πραγματα ξεκαθαρα για το πως και ποιος φταιει, αναπτυσουμε σχεσεις με τον βιαστη/απαγωγεα/κλεφτη μας και μαλιστα οχι μονο τον συμπωνουμε, αλλα περνουμε και μεριδιο της ευθυνης του.

Ακομα και αν εχουμε μεριδιο... ειλικρινα, απαλλασομαστε λογο βλακειας...
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων