konnn έγραψε:, γιατί φίλε Epirotes, εμείς δε βάλαμε το χεράκι μας;Δεν έχεις ακούσει ποτέ για επιτροπές αγοράς υλικών εμπορίου για εξοπλισμό του δημόσιοιυ τομέα, π.χ Η/Υ;Μια φορά λοιπόν ήμουν μια τέτοια επιτροπή για αγορά κάποιων υλικών και με ρωτά ο πωλητής για τη τιμή που θα βάλουμε στα υλικά και μένω μ#@^@^κας.Του λέω δε θέλω κάτι τέτοιο και αμέσως τηλεφωνεί σε κάποιον όπου του λέει πως ήρθε κάποιος που δε θέλει μίζα και μου εξιστορεί παραδείγματα διαφθοράς...Άρα η διαφθορά είναι σε όλα τα επίπεδα και να πω και κάτι.. η έκφραση "στην φθήνεια είναι ο παράς" λειτουργεί αντίστοιχα εδώ.Και ρωτώ τώρα, πόσες τέτοιες επιτροπές συντάσονταν στην επικράτεια καθημερινά;+ τη διαφθορά των πολιτικών που αυτοί τα ξεκινούν όλα, αλλά βάζουμε και εμείς το χεράκι μας.Δε λέω πως αυτό έφτασε τη χώρα εδώ αλλά είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι όπως σωστά λεςEpirotes έγραψε:Το μόνο σίγουρο είναι ότι "Δεν τα φάγαμε μαζί!", αλλά πρέπει να ψηφίσει κάποιους.έγραψε:ότι συνεχίζει να τους ψηφίζει
Προσωπικά, δεν έφαγα τίποτα με κανέναν. Ότι η διαφθορά πάει σύνεφο, δεν το αμφισβητώ. Αλλά όταν πολιτικός αμολάει αυτή την μπαρούφα ότι δήθεν μαζί τα φάγαμε, όχι δεν τα φάγαμε μαζί. Και πάλι -σε ποσοστό επί του συνολικού πλυθυσμού να το δεις- οι λίγοι που τα φάγανε μαζί με τον Πάγκαλο φάγανε λίγα σε σχέση με τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο κι όποιον άλλον απ' αυτούς (Τσοχατζόπουλος και σία, Καραμανλής και σία). Και δεν αναφέρω αυτούς τους δύο επειδή είναι παχύσαρκοι κι εγώ παχύσαρκος είμαι. Τους αναφέρω γιατί ο μεν Πάγκαλος αμόλησε την μπαρούφα ο δε Βενιζέλος είναι σε υπουργείο όπου πέφτουν αναλογικά οι μεγαλύτερες μίζες.
@ klazy: Μιας κι ανέφερες την κομπίνα με το χρηματιστήριο, θα σου πω μια αληθινή ιστορία που απαντάει σ' όλες τις ερωτήσεις σου σχετικά μ' αυτό: Εκείνη την εποχή δούλευα περιστασιακά ως βοηθός σ' ένα σιδερά/αλουμινά ο οποίος είναι "ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά". Στην στοά που έχει το εργαστήρι του έχει κι ένα γείτονα παπλωματά. Εκείνη την εποχή λοιπόν άκουγε κυρίως από τον γείτονα πόσα εκατομμύρια κέρδισε ο τάδε χθες στο χρηματιστήριο και πάει λέγοντας. Εγώ προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι φούσκες είναι και θα σκάσουν, δεν με άκουσε κι όταν σκάσαν οι φούσκες έκλεγε τα λεφτά που έχασε. Αυτό παίχτηκε τότε. Φταίει ίσως κι ότι έχουμε τον τζόγο στο αίμα μας; Δεν ξέρω, αλλά όπως ο σιδεράς την πάθανε κι άλλοι τόσοι, γιατί δεν θέλανε να ακούσουν τις προειδοποιήσεις λογικών ανθρώπων, αλλά προτίμησαν τα παπαγαλάκια και τον τότε υπουργό οικονομίας που δήλωνε ότι όλα βαίνουν καλώς. Το κόλπο είχε στηθεί έτσι ώστε να πιάσουμε τα όρια που χρειαζόμασταν για να μπούμε στο Ευρώ. (Ευρώ, που να εύρω, λέμε τώρα, αλλά στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα!)