Συντονιστής: adem1

Epirotes έγραψε:Κάθε 6 μήνες βγαίνει καινούρια έκδοση του λειτουργικού. Μπορείς είτε να κάνεις αναβάθμιση μέσα από το λειτουργικό ή να κάνεις καθαρή εγκατάσταση. Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις τρία διαμερίσματα (κατατμήσεις/partition) στον δίσκο:
1 περίπου 15-20 GB με σύστημα αρχείων το ext4 και σημείο πρόσδεσης το / (εδώ θα εγκατασταθεί το λειτουργικό), 1 περίπου 3 GB ως Linux swap και το υπόλοιπο πάλι με σύστημα αρχείων το ext4 και σημείο πρόσδεσης το /home (εδώ θα είναι ο προσωπικός σου φάκελος). Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι όταν κάνεις επανεγκατάσταση ή καθαρή εγκατάσταση επόμενων εκδόσεων, τα προσωπικά σου αρχεία στον προσωπικό σου φάκελο μένουν ανέπαφα και δεν χρειάζεται κάθε φορά να τα κάνεις backup.

alexon έγραψε:στην 2 κατάτμηση που μου λες να το ορίσω ως linux swap, δεν υπάρχει τέτοια επιλογή στην συγκεκριμένη ενότητα, μήπως κάνω κανένα λάθος?

alexon έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση, βρήκα την άκρη από το ανάλογο βίντεο,
αλλά κατά την εγκατάσταση μου έβγαλε σφάλμα του cd ότι έπρεπε να γραφτεί σε χαμηλότερη ταχύτητα
ισχύει κάτι τέτοιο?

alexon έγραψε:ίσως είναι αργά γιατί κόλλησε μετά το μήνυμα και έκανα restart αλλά μόνο μαύρη οθόνη μου έβγαλε από λειτουργικό τίποτα
καμιά ιδέα υπάρχει?

alexon έγραψε:με το usb μήπως ξέρεις να μου πεις την διαδικασία?