Συντήρηση UBUNTU  Το θέμα επιλύθηκε

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Συντήρηση UBUNTU

Δημοσίευσηαπό georginiogr » 05 Απρ 2010, 18:20

xaris2335 έγραψε:
georginiogr έγραψε:Θέλω να ρωτήσω τι εργασίες και με ποιά προγράμματα θα πρέπει να κάνω για να μπορώ να έχω πάντα σε φόρμα το UBUNTU 9.10 που έχω εγκατεστημένο στο λαπ-τοπ μου εδώ και 2 περίπου μήνες.

Μπορείς να βρείς έναν οδηγό

Πολυ καλός Οδηγός. Με κάλυψες. Ευχαριστώ πολύ. :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο⇛ Linux Mint 16 (64Bit) σε Toshiba Satellite L50-A-19N
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core i7-4700MQ ┃  RAM 8GB DDR3L (1,600 MHz) ┃Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GT 740M 2048 MB┃Σκληρός δίσκος 750 GB  5,400 rpm ┃ Network adapter - Atheros 802.11b/g/n, Gigabit Ethernet LAN  ┃ 15.6" TFT HD ┃
Άβαταρ μέλους
georginiogr
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Συντήρηση UBUNTU

Δημοσίευσηαπό tce_var » 08 Ιουν 2011, 20:25

Apopas έγραψε:Το πρόβλημα με τα παράθυρα (ένα από τα πολλά) είναι ότι έχουν registry. Εγκαθιστάς ένα πρόγραμμα, αυτό πάει και βάζει πληροφορίες στη registry, μετά το απεγκαθιστάς αλλά η registry δεν αδειάζει και θέλεις ειδικά προγράμματα για να την καθαρίσεις και αν παρακαθαρίσει θέλεις format και και και...
Το Linux δεν έχει τέτοια προβλήματα. Ένα Linux σύστημα δουλεύει μετά από 5 χρόνια όπως την πρώτη μέρα. Εγκαθιστάς μία εφαρμογή και όταν την απεγκαθιστάς είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ. Ούτε spyware, malware, shareware και crapware, ούτε activex να κατεβάζει στο pc σου βλακείες, ούτε crack και πατατράκ. Απλά όταν εγκαθιστάς κάτι, μετά τρέξε ένα sudo apt-get clean για να σβηστούν τα αρχεία εγκατάστασης, ενώ όταν απεγκαθιστάς κάτι, τρέξε ένα sudo apt-get autoremove για να σβηστούν τυχόν προγράμματα που είχαν εγκατασταθεί μαζί μ' αυτό και δεν χρειάζονται πλέον. Δεν θέλεις janitor και λοιπές αηδίες.
Σε ό,τι αφορά το internet, απλά πήγαινε στον Firefox στην καρτέλα <<Απόρρητο>> και καθάριζε ιστορικό και cookies (όχι πως αν τα αφήσεις τρέχει τπτ βέβαια) και είσαι Κύριος!
Επίσης, μέσα στο Home σου αποθηκέυονται οι ρυθμίσεις του κάθε προγράμματος. Πήγαινε στην εμφάνιση κρυφών αρχείων και θα τις δεις. Οπότε, αν θες να πετάξεις και τις προσωπικές ρυθμίσεις από ένα πρόγραμμα, πας και σβήνεις τον αντίστοιχο φάκελο. Απλά και νοικοκυρεμένα :thumbup:
Όταν περάσει ο καιρός και νιώθεις γνώστης των εσώτερων μερών του Linux, βάζεις ένα Gentoo και ελέγχεις και το παραμικρό byte που θα εγκαταστήσει το κάθε πρόγραμμα. Εκεί να δεις μετά επιδόσεις... Εγώ το δικό μου το εγκατέστησα το 2004. Ε ακόμη την ίδια εγκατάσταση έχω και είναι πιο μοντέρνα από την πιο καινούρια διανομή Linux :bow:

Ευχαριστώ πολυ για όλες τις πληροφορίες με βοήθησαν πολυ!!! Σύντομα θα σας κάνω και τις δικές μου ερωτήσεις, εύχομαι να μην σας κουράσω! :D
1 Γνώσεις → Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Μέτρια
2 Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 32-bit (el_GR.UTF-8)
3 Προδιαγραφές → 1x AMD Athlon XP 2200+ ‖ RAM 748 MiB ‖ KT333-8235 - VIA Technologies, Inc. KT333-8235
4 Κάρτες γραφικών: nVidia NV17 [GeForce4 MX 440] [10de:0171] (rev a3)
5 Δίκτυα: eth0: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] [1106:3065] (rev 74)
Άβαταρ μέλους
tce_var
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα