Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογία!

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογί

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 18 Ιουν 2011, 16:33

Λύνω ένα πρόβλημα και με έχει μπερδέψει η εκφώνηση:

έγραψε:30 μέρες έχουν μόνο οι Σεπτέμβρης, Απρίλης, Ιούνης και Νοέμβρης, οι υπόλοιποι έχουν 21 εκτός από τον Φεβρουάριο που έχει 28 και στα δίσεκτα έτη 29.

Δηλαδή; έθεσα 30 μέρες τους μήνες Σεπτέμβρη, Απρίλη, Ιούνη και Νοέμβρη για κανονικά χρόνια αλλά και για τα δίσεκτα, τον Φεβρουάριο 28 και για τα δίσεκτα χρόνια, τους υπόλοιπους 21 ή 29 (αν θα είναι δίσεκτα 29) αλλά μάλλον λάθος κατάλαβα.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 18 Ιουν 2011, 17:15

M.Jackson έγραψε:Λύνω ένα πρόβλημα και με έχει μπερδέψει η εκφώνηση:

έγραψε:30 μέρες έχουν μόνο οι Σεπτέμβρης, Απρίλης, Ιούνης και Νοέμβρης, οι υπόλοιποι έχουν 21 εκτός από τον Φεβρουάριο που έχει 28 και στα δίσεκτα έτη 29.

Δηλαδή; έθεσα 30 μέρες τους μήνες Σεπτέμβρη, Απρίλη, Ιούνη και Νοέμβρη για κανονικά χρόνια αλλά και για τα δίσεκτα, τον Φεβρουάριο 28 και για τα δίσεκτα χρόνια, τους υπόλοιπους 21 ή 29 (αν θα είναι δίσεκτα 29) αλλά μάλλον λάθος κατάλαβα.

Μάλλον το σωστό είναι ότι θα εννοούσε
έγραψε:30 μέρες έχουν μόνο οι Σεπτέμβρης, Απρίλης, Ιούνης και Νοέμβρης, οι υπόλοιποι έχουν 31 εκτός από τον Φεβρουάριο που έχει 28 και στα δίσεκτα έτη 29

Οπότε θα έπρεπε να θέσεις 30 μέρες τους μήνες Σεπτέμβρη, Απρίλη, Ιούνη και Νοέμβρη για κανονικά χρόνια αλλά και για τα δίσεκτα, τον Φεβρουάριο 28 και για τα δίσεκτα χρόνια 29, τους υπόλοιπους 31 πάντα .
Μάλλον τυπογραφικό της διατύπωσης
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 18 Ιουν 2011, 18:17

Μάλλον έτσι είναι, η αγγλική εκφώνηση είναι όπως τα είπες πιο πάνω.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 18 Ιουν 2011, 23:04

Εγώ πάντως θα έλεγα να πάει στην αστυνομία και να αναφέρει το περιστατικό. Μπορούν να παρακολουθήσουν τις κλήσεις αν συμβαίνει συχνά.
Ή στο κάτω-κάτω της γραφής, λέει σ' αυτόν που παίρνει τηλέφωνο να σταματήσει επειδή η αστυνομία παρακολουθεί τις κλήσεις και θα τον συλλάβουν. Μου 'τυχε ένα παρόμοιο περιστατικό, του το είπα και δεν με ξαναπήρε τηλέφωνο. :P
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 18 Ιουν 2011, 23:23

Η πιο απλή λύση είναι να εγκαταστήσεις στο κινητό σου ένα Black List manager, έτσι θα το θέσεις όποτε σε καλούν με απόκρυψη το τηλέφωνο σου θα φαίνεται ότι είναι κατειλημμένο και παράλληλα δεν θα βλέπεις τις κλίσεις του μόνο αν το επιθυμείς μέσα από το πρόγραμμα. Δοκιμασμένο :)
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 19 Ιουν 2011, 13:33

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου ως ερασιτέχνης προγραμματιστής για να βγάλω κάποια χρήματα με την δημιουργία/επίλυση προβλημάτων; Χωρίς όμως να δεσμευτώ με κάποια συμβόλαια απλά όταν βρω κάτι που μπορώ να κάνω να το κάνω;
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 19 Ιουν 2011, 14:46

M.Jackson έγραψε:Μπορώ να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου ως ερασιτέχνης προγραμματιστής για να βγάλω κάποια χρήματα με την ανάλυση/επίλυση προβλημάτων; Χωρίς όμως να δεσμευτώ με κάποια συμβόλαια απλά όταν βρω κάτι που μπορώ να κάνω να το κάνω;

Για να καταφέρεις να βγάλεις χρήματα (ή κάτι άλλο ανταποδοτικό) θέλει επιμονή σε ένα έργο. Για παράδειγμα, αν ήταν να επικεντρωθείς στο LibreOffice, επικεντρώνεσαι στο LibreOffice.

Υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες, αρκεί να έχεις επιμονή, και να έχεις τη διάθεση να επιφέρεις αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, αν προσφέρεις ουσιαστικά στη διανομή Ubuntu (προγραμματισμό, οργάνωση, κτλ), τότε μπορείς να κάνεις αίτηση για να συμμετάσχεις στο Ubuntu Developer Summit (UDS).
Εδώ έχεις ανταποδοτικό όφελος· πληρωμένα αεροπορικά εισιτήρια στο χώρο του UDS + διαμονή για μια βδομάδα περίπου. Μπορείς να επιλέξεις να μείνεις και περισσότερο με δικά σου έξοδα.
Το τελευταίο UDS έγινε στην Πράγα, και το επόμενο θα γίνει τέλη Οκτωβρίου στο Ορλάντο, Φλόριντα, http://uds.ubuntu.com/
Off topic:
Χρησιμοποιείς το λογότυπο διανομής (ArchLinux) ως έχει για αβατάρ. Ο στόχος είναι το αβατάρ είναι να έχουμε κάτι προσωπικό, που μας αντιπροσωπεύει.
Μπορείς να το αλλάξεις σε κάτι προσωπικό; (παρατηρώ και άλλα άτομα έχουν παρόμοιο ζήτημα στο αβατάρ, π.χ. τον πινγκουίνο του Linux ως έχει, κτλ. Αυτά θέλουν αλλαγή).
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 19 Ιουν 2011, 15:46

simosx έγραψε:
M.Jackson έγραψε:Μπορώ να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου ως ερασιτέχνης προγραμματιστής για να βγάλω κάποια χρήματα με την ανάλυση/επίλυση προβλημάτων; Χωρίς όμως να δεσμευτώ με κάποια συμβόλαια απλά όταν βρω κάτι που μπορώ να κάνω να το κάνω;

Για να καταφέρεις να βγάλεις χρήματα (ή κάτι άλλο ανταποδοτικό) θέλει επιμονή σε ένα έργο. Για παράδειγμα, αν ήταν να επικεντρωθείς στο LibreOffice, επικεντρώνεσαι στο LibreOffice.

Υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες, αρκεί να έχεις επιμονή, και να έχεις τη διάθεση να επιφέρεις αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, αν προσφέρεις ουσιαστικά στη διανομή Ubuntu (προγραμματισμό, οργάνωση, κτλ), τότε μπορείς να κάνεις αίτηση για να συμμετάσχεις στο Ubuntu Developer Summit (UDS).
Εδώ έχεις ανταποδοτικό όφελος· πληρωμένα αεροπορικά εισιτήρια στο χώρο του UDS + διαμονή για μια βδομάδα περίπου. Μπορείς να επιλέξεις να μείνεις και περισσότερο με δικά σου έξοδα.
Το τελευταίο UDS έγινε στην Πράγα, και το επόμενο θα γίνει τέλη Οκτωβρίου στο Ορλάντο, Φλόριντα, http://uds.ubuntu.com/
Off topic:
Χρησιμοποιείς το λογότυπο διανομής (ArchLinux) ως έχει για αβατάρ. Ο στόχος είναι το αβατάρ είναι να έχουμε κάτι προσωπικό, που μας αντιπροσωπεύει.
Μπορείς να το αλλάξεις σε κάτι προσωπικό; (παρατηρώ και άλλα άτομα έχουν παρόμοιο ζήτημα στο αβατάρ, π.χ. τον πινγκουίνο του Linux ως έχει, κτλ. Αυτά θέλουν αλλαγή).

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Off topic:
Προσωπικά το άβαταρ μου το έχω γιατί εκτός του ότι είναι το λογότυπο του ΛΣ μου μου αρέσει σαν εικονίδιο. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα μιας και η φιλοσοφία αυτού που υποστηρίζουμε είναι να είμαστε ελεύθεροι.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 19 Ιουν 2011, 16:17

Off topic:
Όντως από αισθητικής απόψεως κι εμένα μου αρέσει το logo του arch. :P Άμα του αρέσει κι άμα τον αντιπροσωπεύει το arch, ε το avatar χρησιμοποιήθηκε σωστά. :)
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 19 Ιουν 2011, 17:41

Είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσω - αγαθά - από το Internet (υπηρεσίες έχω πληρώσει) και έχω κάποιες αμφιβολίες. Καταρχήν θα αγοράσω ένα USB από το Ebay.com, η τιμή του είναι σε δολάρια (το προϊόν: http://cgi.ebay.com/8GB-Bracelet-Wristb ... 604wt_1141) δεν ξέρω αν γίνεται shipping στην Κύπρο δωρεάν ή έστω με πληρωμή αν διάβασα καλά μονό στην Αμερική γίνετε το συγκεκριμένο Shipping. Επίσης έχω paypal account και θα πληρώσω με αυτό αλλά πώς θα το κάνω μιας και έχω ευρώ; Θα κάνει την συναλλαγή το Paypal; Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας