Πρόβλημα στην εγκατάσταση

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Πρόβλημα στην εγκατάσταση

Δημοσίευσηαπό giwrgoss » 28 Ιουν 2011, 13:24

dim459 έγραψε:Ωραία, αυτά που πόσταρες παραπάνω φαντάζομαι ότι είναι μετά τη διαμόρφωση που έκανες. Τώρα προχωράς στην εγκατάσταση στο συγκεκριμένο δίσκο, όπως τα έχεις ορίσει παραπάνω. Επειδή δε με βρίσκεις πρόχειρο σε κάποιο σημείο σε ρωτάει για την εγκατάσταση του grub και τον MBR, λογικά ως προεπιλογή έχει τον sda που βρίσκεται ήδη ο bootloader των windows. Μην το αλλάξεις, άστο εκεί.
Α, πρέπει πιο πριν να πατήσεις apply-εφαρμογή για να οριστικοποιηθούν τα Paritions που έφτιαξες, αν δεν το έκανες κάντο (αν και φαντάζομαι ότι από το αποτέλεσμα που πόσταρες το έχεις ήδη κάνει).

Ναι έχω κάνει ήδη apply! το λειτουργικό το κάνω install στο sdb2 σωστά;
1 Γνώσεις → Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Java, Assembly┃ Αγγλικά: Αρκετά καλά
2 Λειτουργικό → Dual Boot--Windows 7 64bit/Ubuntu 11.04 64bit
3 Προδιαγραφές → CPU: Intel Core 2 Quad 2.66GHz ┃RAM 4 GB
4 Κάρτα γραφικών: Nvidia GeForce 9600 GT
5 Δίκτυα: Realtek RTL8168B/8111B Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
giwrgoss
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 28 Ιουν 2011, 19:47

Σωστά. Κατ' ουσίαν τις ίδιες ενέργειες θα κάνεις, όταν φτάσει στο σχετικό στάδιο ο εγκαταστάτης, θα επιλέξεις χειροκίνητη διαμέριση και θα δηλώσεις τα ίδια mount points στα paritions, για /, /home και swap. Έτσι θα σου βάλει το σύστημα στο sdb2, το /home στο sdb3 και swap στο sdb1.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giwrgoss » 29 Ιουν 2011, 13:41

Εντάξει. Device for boot loader installation τί πρέπει να επιλέξω; Nα τον αφήσω στον sda (στον οποίον βρίσκονται τα windows) ;;
1 Γνώσεις → Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Java, Assembly┃ Αγγλικά: Αρκετά καλά
giwrgoss
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 29 Ιουν 2011, 16:04

giwrgoss έγραψε:Εντάξει. Device for boot loader installation τί πρέπει να επιλέξω; Nα τον αφήσω στον sda (στον οποίον βρίσκονται τα windows) ;;

Ναι
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giwrgoss » 29 Ιουν 2011, 19:15

Εντάξει, έκανα εγκατάσταση αλλά στην αρχή (μετά το ρισταρτ) μου είχε βγάλει ένα παράθυρο στο οποίο έγραφε (όσα πρόλαβα να διαβάσω δηλαδή) πως δεν έχω το κατάλληλο hardware για να χρησιμοποιήσω αυτό το unity κτλ κτλ. τί είναι αυτό;

ΥΓ: Πώς αλλάζω γλώσσα στα γρήγορα; (μπήκα system settings->keyboard αλλα δεν βρήκα κάτι σχετικό)
giwrgoss
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vasster » 29 Ιουν 2011, 19:59

giwrgoss έγραψε:Εντάξει, έκανα εγκατάσταση αλλά στην αρχή (μετά το ρισταρτ) μου είχε βγάλει ένα παράθυρο στο οποίο έγραφε (όσα πρόλαβα να διαβάσω δηλαδή) πως δεν έχω το κατάλληλο hardware για να χρησιμοποιήσω αυτό το unity κτλ κτλ. τί είναι αυτό;

ΥΓ: Πώς αλλάζω γλώσσα στα γρήγορα; (μπήκα system settings->keyboard αλλα δεν βρήκα κάτι σχετικό)

Γλώσσα, αν δεν επέλεξες ελληνικά κατά την εγκατάσταση, μπορείς να εγκαταστήσεις μέσω System Settings -> Language support.
Για την κάρτα γραφικών, πρέπει αφού ενεργοποιήσεις όλα τα αποθετήρια στον update manager και κάνεις update, στη συνέχεια System Settings -> Additional Drivers και αν σου βρει οδηγούς κλειστούς, τους ενεργοποιείς.
Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
Ubuntu 17.04 (Zesty Zapus) 4.10.0-19-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu)
Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 15915 MiB ‖ MSI H170M PRO-VDH (MS-7982) - MSI MS-7982
Intel Sky Lake Integrated Graphics [8086:1912] {i915_bpo}
enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15) ⋮ wlx784476b5edea: 148f:5370 Ralink Technology, Corp. RT5370 Wireless Adapter
vasster
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 29 Ιουν 2011, 20:58

Aν μετά το update και την εγκατάσταση των οδηγών της κάρτας σου εξακολουθεί να μη σου φορτώνει απευθειας το unity κάνε τα εξής :
1) Πήγαινε system->administration->synaptic package manager και άνοιξέ το (θα σου ζητήσει password).
2) Γράψε στο search bar του compiz-settings-manager και όταν βρεις το σχετικό πακέτο με δεξί κλικ mark for installation και apply για να εγκατασταθεί.
3) Όταν εγκατασταθεί πήγαινε system->preferences (νομίζω δεν είναι στο administration, αυτή τη στιγμή τρέχω Kubuntu), άνοιξέ το και δες αν είναι τσεκαρισμένο το unity plugin, αν όχι τσέκαρέ το.
4) Πήγαινε applications->accessories->terminal άνοιξε ένα τερματικό και γράψε την παρακάτω εντολή :
Κώδικας: Επιλογή όλων
compiz --replace

και δες αν σου τρέχει το compiz και το unity.
Aν όλα πάνε καλά δοκίμασε να κάνεις restart. Στην πιθανότατη περίπτωση που πάλι δε σου ανοίγει με unity, τότε πήγαινε system->preferences-startup applications και πρόσθεσε μια καινούργια. Στο όνομα γράψε Compiz και στο command γράψε την παραπάνω εντολή compiz --replace.
Κάνε ξανά restart και λογικώς θα είσαι εντάξει.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giwrgoss » 30 Ιουν 2011, 13:24

Έχω κατεβάσει από την σελίδα της nvidia τα drivers για linux, παρόλα αυτά δεν μου τα κάνει install.
Could not open the file /home/giwrgoss/Downloads…inux-x86_64-275.09.07.run using the Western (ISO-8859-15) character encoding. Please check that you are not trying to open a binary file.
Select a different character encoding from the menu and try again.

Eχω επιλέξει τα 2 character encoding ξεχωριστά αλλά πάλι βγάζει το ίδιο μήνυμα.

ΥΓ: Τα updates πως τα βρίσκω; γιατί δεν είχα επιλέξει την αυτόματη εγκατάσταση και των updates αμέσως μετά την εγκατάσταση.
giwrgoss
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 30 Ιουν 2011, 13:31

giwrgoss έγραψε:Έχω κατεβάσει από την σελίδα της nvidia τα drivers για linux, παρόλα αυτά δεν μου τα κάνει install.
Could not open the file /home/giwrgoss/Downloads…inux-x86_64-275.09.07.run using the Western (ISO-8859-15) character encoding. Please check that you are not trying to open a binary file.
Select a different character encoding from the menu and try again.

Eχω επιλέξει τα 2 character encoding ξεχωριστά αλλά πάλι βγάζει το ίδιο μήνυμα.

ΥΓ: Τα updates πως τα βρίσκω; γιατί δεν είχα επιλέξει την αυτόματη εγκατάσταση και των updates αμέσως μετά την εγκατάσταση.

Μην κατεβάζεις drivers απο sites.Στο ubuntu αποφεύγουμε να λειτουργούμε έτσι.
Πάτα με την σειρά ''Σύστημα'' (πάνω αριστερά στην οθόνη) - ''Διαχείριση συστήματος'' - ''πρόσθετοι οδηγοί υλικού''.
Θα σου βγάλει τις επιλογές για τους drivers.Επέλεξε αυτόν που προτείνεται (current)

Για τα updates πας με την σειρά ''Σύστημα'' (πάνω αριστερά στην οθόνη) - ''Διαχείριση συστήματος'' - ''διαχειριστής ενημερώσεων'' - ''ρυθμίσεις''(κάτω αριστερά στο παράθυρο του διαχειριστή)
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giwrgoss » 30 Ιουν 2011, 13:54

Μάλιστα..Τώρα στα αριστερά εμφανίστηκε μια μπάρα. Φαντάζομαι πως τωρα λειτουργεί οκ :)
Υπάρχει κάποιος οδηγός ο οποίος να εξηγεί αναλυτικά τα "κατατόπια" του ubuntu;
giwrgoss
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα