Πρόβλημα στην εγκατάσταση

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Πρόβλημα στην εγκατάσταση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 30 Ιουν 2011, 14:00

giwrgoss έγραψε:Μάλιστα..Τώρα στα αριστερά εμφανίστηκε μια μπάρα. Φαντάζομαι πως τωρα λειτουργεί οκ :)
Υπάρχει κάποιος οδηγός ο οποίος να εξηγεί αναλυτικά τα "κατατόπια" του ubuntu;

Σε βίντεο
http://www.youtube.com/kalaitsa#p/u/4/YgLbxPGyrew
http://www.youtube.com/kalaitsa#p/u/3/ea2bPQrXPJQ
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giwrgoss » 30 Ιουν 2011, 14:04

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια. Να είστε όλοι καλά.
Φίλε fkol k4 εννοείται θα δω τα βιντεάκια, αλλά θα σου ήμουν ευγνώμων αν μου έδινες και κάτι σε μορφή e-book για παράδειγμα! :)
1 Γνώσεις → Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Java, Assembly┃ Αγγλικά: Αρκετά καλά
2 Λειτουργικό → Dual Boot--Windows 7 64bit/Ubuntu 11.04 64bit
3 Προδιαγραφές → CPU: Intel Core 2 Quad 2.66GHz ┃RAM 4 GB
4 Κάρτα γραφικών: Nvidia GeForce 9600 GT
5 Δίκτυα: Realtek RTL8168B/8111B Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
giwrgoss
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giwrgoss » 30 Ιουν 2011, 14:11

Επίσης μια τρομερή απορία (ηλίθια βέβαια) αλλά μου έχει σπάσει τα νεύρα. Πως αλλάζω γρήγορα τη γλώσσα του πληκτρολογίου (shortcut εννοώ)
1 Γνώσεις → Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Java, Assembly┃ Αγγλικά: Αρκετά καλά
giwrgoss
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 30 Ιουν 2011, 14:47

Για e-book δεν ξέρω , αλλά υποθέτω οτι αν ψάξεις λίγο σε κανένα torrent όλο και κάτι θα βρεις.
Για τη γλώσσα του πληκτρολογίου πάτα <Alt+shift> κλασσικά.
Αν δεν λειτουργεί , πήγαινε και πάτα το κουμπί πάνω δεξιά που μοιάζει με on-off με δεξί κλικ και διάλεξε ''ρυθμίσεις συστήματος''.
Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί , ''πληκτρολόγιο''-''διατάξεις''-''επιλογές'' και βάλε όποια συντόμευση θέλεις.
Εγώ προσωπικά έχω και <Alt+shift> αλλά και <Right Ctrl> για παράδειγμα (ναι, και τα 2 μαζί)!
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giwrgoss » 30 Ιουν 2011, 14:52

Εγινε. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, και μία τελευταία απορία πρίν με πάρετε με τις κλωτσιές! :)
Το GNOME τί ακριβώς είναι;
giwrgoss
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 30 Ιουν 2011, 15:07

Τεράστια ερώτηση . :problem:
Από εδώ μια πρόχειρη μετάφραση (γούγλης)
έγραψε:Το GNOME (GNU Network Object Model Περιβάλλοντος, προφέρεται gah-NOHM) είναι μια γραφική διεπαφή χρήστη (GUI) και το σύνολο των desktop εφαρμογών πληροφορικής για τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή Linux. Είναι προορίζεται να κάνει το Linux λειτουργικό σύστημα εύκολο στη χρήση για τους μη προγραμματιστές και γενικά αντιστοιχεί στην επιφάνεια εργασίας των Windows interface και πιο κοινό σύνολο των αιτήσεων. Στην πραγματικότητα, το GNOME επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει μία από τις πολλές εμφανίσεις στην επιφάνεια εργασίας. Με το GNOME, το περιβάλλον εργασίας χρήστη μπορούν, για παράδειγμα, να γίνει για να μοιάζουν με Windows 98 ή όπως το Mac OS. Επιπλέον, το GNOME περιλαμβάνει ένα σύνολο το ίδιο είδος των εφαρμογών που βρέθηκαν στο Windows Office 97 προϊόν: ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, ένα πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων, ένας διαχειριστής βάσης δεδομένων, ένας προγραμματιστής παρουσίαση, ένα πρόγραμμα περιήγησης Web, και ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

GNOME προέρχεται από μια μακρόχρονη εθελοντική προσπάθεια υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού, την οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Richard Stallman. Stallman και οι συνάδελφοί του στο Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού πιστεύουμε ότι το λογισμικό του πηγαίου κώδικα πρέπει πάντα να είναι δημόσιες και ανοικτές στις αλλαγές, ώστε να μπορεί συνεχώς να βελτιωθεί με τους άλλους. Το GNOME είναι εν μέρει μια προσπάθεια να κάνουν το Linux μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στα Windows, έτσι ώστε η επιφάνεια εργασίας στην αγορά το λειτουργικό σύστημα δεν ελέγχεται από έναν και μόνο προμηθευτή. GNU είναι δικό του λειτουργικό σύστημα τα Ιδρύματα Ελεύθερου Λογισμικού και σύνολο εφαρμογών. Linux, το λειτουργικό σύστημα, αναπτύχθηκε από τον Linus Torvalds ο οποίος, επικουρούμενος από τους συνεισφέροντες, προστέθηκε ένα πυρήνα σε πρόσθετα στοιχεία του λειτουργικού συστήματος από το GNU.

Το GNOME έρχεται με ένα μεσίτη αίτημα αντικείμενο (ORB) την υποστήριξη της Κοινής Αίτηση Object Broker Architecture (CORBA), έτσι ώστε το GNOME προγράμματα και προγράμματα από άλλες πλατφόρμες λειτουργικό σύστημα σε ένα δίκτυο θα είναι σε θέση να διαλειτουργούν. Το GNOME περιλαμβάνει επίσης μια βιβλιοθήκη widget ότι οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την ανάπτυξη εφαρμογών που χρησιμοποιούν το περιβάλλον εργασίας GNOME. Εκτός από μια έκδοση desktop, το GNOME διατίθεται επίσης και ως διεπαφή χρήστη και εφαρμογές για το φορητό PalmPilot.

Με λιγα λόγια (και πολύ χοντρικά) είναι το χαλί πάνω στο οποίο πατούν οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε .
Η αλλιώς αυτό που μεταφράζει τα κλικ του ποντικιού σε εντολές προς τον πυρήνα linux
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giwrgoss » 30 Ιουν 2011, 19:47

Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ.
Εν τω μεταξύ απ'όσα έχουν ειπωθεί έχω καταλάβει πως η "φιλοσοφία" του linux είναι να μην κατεβάζω software από δεξιά και αριστερά (warezαδικα κτλ).
Για παράδειγμα τα drivers του printer μου και της κάρτας ηχου (m-audio fast track pro), πως μπορώ να τα εγκαταστήσω;
Για το printer είχα παει στο "printing" μέσω του system settings, εγκατέστησα 2-3 φορές το σωστό driver για το συγκεκριμένο printer, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.
giwrgoss
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 30 Ιουν 2011, 21:42

Γιώργο, ένα-ένα.
Καταρχήν unity έτρεξε ή ακόμα τρέχεις το κλασικό gnome ;
Σημειωτέον ότι αυτά που σου έγραψα παραπάνω, ισχύουν και με τον ανοιχτό driver που χρησιμοποιεί αν δεν ενεργοποίησες τον προτεινόμενο κλειστό της nvidia.
Επειδή στο linux οι drivers είναι ενσωματωμένοι στον πυρήνα κατά κανόνα δε χρειάζεται να περάσουμε εμείς κάποιους drivers, παρά μόνον εάν οι συσκευές μας δε λειτουργούν ή δυσλειτουργούν.
Οπότε επανερχόμαστε στα ερωτήματά σου, καταρχήν για την κάρτα ήχου, έχεις κάποιο πρόβλημα με τον ήχο ; Αν όχι πάει να πει ότι η κάρτα έχει αναγνωριστεί και δουλεύει σωστά.
Αν τώρα έχεις κάποιο πρόβλημα θα σου πρότεινα να ανοίξεις ένα καινούριο θέμα στη σχετική με τον ήχο κατηγορία δίνοντας ταυτόχρονα το αποτέλεσμα της εντολής

Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nn

σε τερματικό. Είναι η εντολή που δίνει πληροφορίες για τις ενσωματωμένες στη motherboard συσκευές και τις pci συσκευές.
Όσον αφορά στον εκτυπωτή, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να τον συνδέσουμε απλά σε μια usb θύρα και να δούμε εάν αναγνωρίζεται και δουλεύει ΧΩΡΙΣ να τρέξουμε κάποιον driver.
Αν αυτό δε συμβαίνει, τότε άνοιξε ένα θέμα στην κατηγορία <<περιφερειακά>>, δίνοντας το μοντέλο του εκτυπωτή και το αποτέλεσμα της εντολής

lsusb

με τον εκτυπωτή συνδεδεμένο (δίνει τις αντίστοιχες πληροφορίες για τις usb συσκευές).
Όπως σου έγραψαν και παραπάνω γενικώς δεν τρέχουμε χύμα εφαρμογές που βρίσκουμε σε διάφορα sites (ξεκίνα με το software center, θα βρεις ότι θες) και κυρίως δεν τρέχουμε drivers, διότι έχεις βάσιμες πιθανότητες αν δεν ξέρεις τι κάνεις να κάνεις το σύστημα #$%^.
Θα σου προτείνω να μην ψάχνεις άσκοπα γύρω γύρω για manuals, οι οδηγοί που υπάρχουν στη σχετική κατηγορία του forum είναι τόσο αναλυτικοί και καλύπτουν τόσα πολλά πράγματα, που δύσκολα δε θα βρεις κάτι που θες.
Απλά αφιέρωσε λίγο χρόνο. Είναι κατηγοριοποιημένοι, ώστε να βρίσκεις εύκολα αυτό που θες.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vasster » 30 Ιουν 2011, 23:08

Οδηγίες χρήσης υπάρχουν ήδη στο σύστημα, ψηλά αριστερά στο μενού Βοήθεια.

Εδώ http://ubuntu-manual.org/ μια ωραία δουλειά στα ελληνικά μόνο που καλύπτει την έκδοση 10.04, άρα δεν έχει οδηγίες για το Unity, παρ' όλα αυτά κατατοπιστική.
Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
Ubuntu 17.04 (Zesty Zapus) 4.10.0-19-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu)
Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 15915 MiB ‖ MSI H170M PRO-VDH (MS-7982) - MSI MS-7982
Intel Sky Lake Integrated Graphics [8086:1912] {i915_bpo}
enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15) ⋮ wlx784476b5edea: 148f:5370 Ralink Technology, Corp. RT5370 Wireless Adapter
vasster
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giwrgoss » 01 Ιούλ 2011, 02:12

dim459 έγραψε:Γιώργο, ένα-ένα.
Καταρχήν unity έτρεξε ή ακόμα τρέχεις το κλασικό gnome ;
Σημειωτέον ότι αυτά που σου έγραψα παραπάνω, ισχύουν και με τον ανοιχτό driver που χρησιμοποιεί αν δεν ενεργοποίησες τον προτεινόμενο κλειστό της nvidia.
Επειδή στο linux οι drivers είναι ενσωματωμένοι στον πυρήνα κατά κανόνα δε χρειάζεται να περάσουμε εμείς κάποιους drivers, παρά μόνον εάν οι συσκευές μας δε λειτουργούν ή δυσλειτουργούν.
Οπότε επανερχόμαστε στα ερωτήματά σου, καταρχήν για την κάρτα ήχου, έχεις κάποιο πρόβλημα με τον ήχο ; Αν όχι πάει να πει ότι η κάρτα έχει αναγνωριστεί και δουλεύει σωστά.
Αν τώρα έχεις κάποιο πρόβλημα θα σου πρότεινα να ανοίξεις ένα καινούριο θέμα στη σχετική με τον ήχο κατηγορία δίνοντας ταυτόχρονα το αποτέλεσμα της εντολής

lspci -nn

σε τερματικό. Είναι η εντολή που δίνει πληροφορίες για τις ενσωματωμένες στη motherboard συσκευές και τις pci συσκευές.
Όσον αφορά στον εκτυπωτή, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να τον συνδέσουμε απλά σε μια usb θύρα και να δούμε εάν αναγνωρίζεται και δουλεύει ΧΩΡΙΣ να τρέξουμε κάποιον driver.
Αν αυτό δε συμβαίνει, τότε άνοιξε ένα θέμα στην κατηγορία <<περιφερειακά>>, δίνοντας το μοντέλο του εκτυπωτή και το αποτέλεσμα της εντολής

lsusb

με τον εκτυπωτή συνδεδεμένο (δίνει τις αντίστοιχες πληροφορίες για τις usb συσκευές).
Όπως σου έγραψαν και παραπάνω γενικώς δεν τρέχουμε χύμα εφαρμογές που βρίσκουμε σε διάφορα sites (ξεκίνα με το software center, θα βρεις ότι θες) και κυρίως δεν τρέχουμε drivers, διότι έχεις βάσιμες πιθανότητες αν δεν ξέρεις τι κάνεις να κάνεις το σύστημα #$%^.
Θα σου προτείνω να μην ψάχνεις άσκοπα γύρω γύρω για manuals, οι οδηγοί που υπάρχουν στη σχετική κατηγορία του forum είναι τόσο αναλυτικοί και καλύπτουν τόσα πολλά πράγματα, που δύσκολα δε θα βρεις κάτι που θες.
Απλά αφιέρωσε λίγο χρόνο. Είναι κατηγοριοποιημένοι, ώστε να βρίσκεις εύκολα αυτό που θες.

Ναι, μετά την εγκατάσταση της κάρτας γραφικών έφτιαξα το πρόβλημα.
όσο αφορά τα υπόλοιπα στα οποία αναφέρεσαι, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις απορίες μου (στις τόσες πολλές :) )
Αρχικα να σου πω πως όχι, δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με τον ήχο. Έχω όμως μια εξωτερική κάρτα ήχου, την m-audio fast track pro, την οποία όμως ακόμα να "δουλέψω" σε ubuntu. Δεν ήξερα ούτως ή άλλως πως τα drivers είναι ήδη εγκατεστημένα, και χρειάζεται "επανεγκατάσταση" μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα.
Λοιπόν. Στα windows χρησιμοποιώ Ableton live (δεν το έχω αγοράσει). Εγώ πώς μπορώ να εγκαταστήσω το ableton live σε linux ούτως ώστε να δοκιμάσω και την κάρτα ήχου που έχω; Δηλαδή, η απορία που έχω είναι βασικά για το πώς μπορώ να έχω προγράμματα που δεν είναι δωρεάν σε linux και επιπρόσθετα πως μπορώ να εγκαταστήσω και crackαρισμένα προγραμματάκια.
giwrgoss
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα