Λέξεις που "πληγώνουν"

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Λέξεις που "πληγώνουν"

Δημοσίευσηαπό Th P » 10 Ιούλ 2011, 09:49

Με αφορμή το θέμα: viewtopic.php?f=7&t=19329
όπου εξελίχθηκε σε μικρή offtopic διαμάχη: viewtopic.php?f=7&t=19391,
παραθέτω την ετυμολογία της λέξης που βρήκα στο slang.gr:
έγραψε:1. γκόμενα
Συνεκδοχικά, και ο άντρας που κάνει τον δύσκολο, τον κομψευόμενο, τον hard to get. Λέμε: «μην το παίζεις γκόμενα».

Ετυμολογίες και παρετυμολογίες:

1. Θα υποστήριζα ευχαρίστως την εκδοχή που έχει το Λεξικό Μπαμπινιώτη, ήτοι ότι προέρχεται από το ιταλικό gommeno, από το γαλλικό gommeux, από το gomme (=γόμμα), από μια λατινική λέξη, που με τη σειρά της προέρχεται από το ελληνικό κόμμι (every word has a greek root!), το οποίο όμως προέρχεται από το αιγυπτιακό kmjt. Το κόμμι είναι μια κολλώδης αρωματική ουσία, όπου η γκόμενα είναι η αρωματισμένη, αυτή που προσέχει τις λεπτομέρειες της εμφάνισής της, η ηδυπαθής. (Σημειωτέον ότι είναι αντιδάνειο από τους Ιταλιάνους, που το πήραν πιο πριν από μας). Μου φαίνεται πιο πιθανό να είναι αυτό η ετυμολογία, και οι άλλες πολύ ελκυστικές και γοητευτικές ερμηνείες ή παρετυμολογίες. Πάντως,

2. Κατά το Πονηρόσκυλο, που συνήθως τις οσφραίνεται σωστά τις ετυμολογίες, η ετυμολογία είναι από το βενετσιάνικο gomena = σκοινί της άγκυρας, παλαμάρι. Είναι η ίδια λέξη που στα Ελληνικά εξελίχθηκε και σε γούμενα = καραβόσκοινο. Η σχέση με τις γυναίκες είναι ακριβώς ότι σε δένουν γερά και δεν μπορείς να κάνεις βήμα.

3. Η ironick δίνει μια επιπλέον καραμελοδραματική διάσταση, παρατηρώντας ότι ο Ανδριώτης λέει ότι gomena ήταν στα ιταλικά η θηλιά που έδενε ο απεγνωσμένος εραστής για να κρεμαστεί.

4. Η ναυτική προέλευση φαίνεται και στην ετυμολόγηση του liako50: Η λέξη «γκόμενα» προήλθε από την παραφθορά της αγγλικής φράσης «go with men» (η γυναίκα που πάει με πολλούς άντρες, η ανήθικη, η πόρνη). Η λέξη είναι, λένε, εφεύρημα των ελλήνων ναυτικών (πληρωμάτων εμπορικών πλοίων) που παλιότερα δεν γνώριζαν καλά την αγγλική γλώσσα και παραποιούσαν πολλές αγγλικές λέξεις και φράσεις. Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα παρετυμολογίας methinks.

5. Από κάποιον είχα ακούσει ότι βγαίνει και από το «ηγουμένη»(!), όχι βέβαια μοναστηριού, αλλά καραβιού, δηλαδή από την γοργόνα που είναι στην πλώρη και ηγείται του καραβιού.

Διαλέχτε και πάρτε!

απο SLANG.gr

Οι λέξεις που "πληγώνουν" δεν είναι μόνες τους αλλά σχετίζονται με τον τρόπο που εκφέρονται μέσα στον λόγο και το νόημά τους αλλάζει τόσο πολύ πού από προσβλητικός λόγος μπορεί να γίνει μέχρι και καλλιτεχνική έκφραση.
Για του λόγου το αληθές:

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ

Γενικά πάντως λίγη προσοχή στίς εκφράσεις μας δεν βλάπτει,
επειδή στον γραπτό λόγο που απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε προσωπικά, συχνά δεν υπάρχουν "ευκόλως εννoούμενα", γεγονός που ενισχύεται ακόμα περισσότερο άν λάβουμε υπ`όψει μας ότι το εύρος των ηλικιών στο forum είναι πολύ μεγάλο.
(έχω προσωπική (κακή) πείρα από ανέκδοτο που ανέβασα και βρέθηκε (καλώς) στον κάδο)

Φιλικά
Θανάσης Π.
Τελευταία επεξεργασία από Th P και 11 Ιούλ 2011, 10:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Re: Λέξεις που "πληγώνουν"

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 10 Ιούλ 2011, 11:01

Th P έγραψε:...επειδή στον γραπτό λόγο που απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε προσωπικά, συχνά δεν υπάρχουν "ευκόλως εννoούμενα", γεγονός που ενισχύεται ακόμα περισσότερο άν λάβουμε υπ`όψει μας ότι το εύρος των ηλικιών στο forum είναι πολύ μεγάλο....

Να προσθέσω απλά ότι πολλές φορές αυτό που σκέπτεται κανείς ότι θα έλεγε προφορικά, παίρνει κάποιο ειδικότερο νόημα και από τον τρόπο που εκφέρεται, ο οποίος, όμως, δεν μπορεί να περάσει στο γραπτό. Έτσι, ιδιωματικές εκφράσεις και σχήματα του προφορικού λόγου μπορεί να δημιουργήσουν αμφισημίες και παρεξηγήσεις, όταν τα βλέπει κάποιος γραμμένα... Οπότε, καλό είναι να διαβάζουμε και το μήνυμα πριν το ανεβάσουμε... Δεν πιάνει πάντα, γιατί ο συγγραφέας το διαβάζει όπως θα το έλεγε, αλλά όλο και κάτι θα σωθεί από το να βγαίνουν off topic ενδιαφέροντα θέματα, με τα γνωστά «τι είπες» «δεν είπα αυτό, είπα το άλλο» κλπ.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό prov83 » 10 Ιούλ 2011, 13:09

Φίλε Θανάση,
η άποψη μου είναι πως δε πληγώνουν οι λέξεις, αλλά τα κόμμι-(α;).
Τα "καραβόσκοινα" λοιπόν φτάνουν τους απονήρευτους, όλους μας δηλαδή, σε διέγερση. Πνευματική φυσικά, και φτάνουμε στο σημείο να τραγουδάμε στιχάκια σα το παρακάτω.
Αγάπησα μια γυναίκα ευνούχο,
με ψηλό τακούνι και πέτσινο ρούχο.
Με τρύπια μυαλά γεμάτα φουρκέτες,
κολλημένη χρόνια
στις ίδιες κασέτες.
Αγάπησα μια γυναίκα τανάλια,
με καρφιά στα χέρια,
σκισμένη βεντάλια,
που κάνει λαβές με κόλπα καράτε,
σπάει φαρμακεία
και στα πάρκα κοιμάται.

Αλλά ρε γ*****, είμαστε και εμείς ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ.....
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 10 Ιούλ 2011, 16:39

geosanto έγραψε:
Star_Light έγραψε:αμα δεν θελει η κοπελα σου να πεσει στο επιπεδο μας και να μας απαντησει επειδη μας θεωρει κατωτερους επειδη λεμε μερικα πραγματα με το ονομα τους

Star_Light έγραψε:Πολλες γκομενες έχουμε ρε παιδια στο γκρουπ μας... τι εγινε εγιναν ολες λινουξινες?
καλα θα περασουμε :P

Off topic:
Αν αυτό είναι το όνομα τους τότε ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.
Star_Light έγραψε:υπαρχουν και αλλα πραγματα περα απο το λινουξ , τον ριτσαρτν στολμαν και τον προγραμματισμο.

Off topic:
Ναι και αυτό μας κάνει να μιλάμε με άνεση υποτιμητικά και απαξιωτικά για ένα ολόκληρο ανθρώπινο φύλο.

Ειναι αναλογα την φαση που θα πεις καποια "γκομενα" απο εκει εξαρταται αν θα ειναι υποτιμητικο ή οχι.
Ειναι και ο τροπος που το λες... ποση οικειοτητα εχεις κτλπ. Τωρα σχετικα με τις τυπισσες στο γκρουπ
που τις αποκαλεσα γκομενες.... πιστευω με την εμφανιση που εδειχναν (απελευθερωμενη) θα την ελεγα
ισως και να μην τις πειραζε αμα ακουγαν αυτον τον ορο. Τωρα αν τις πειραζε.... θα ηταν περιεργο
μιας και αν θα πρεπει να ξεκινησουν να τους πειραζουν πραγματα ξεκινανε απο λαθος σημειο.
Δεν ειμαι εγω το προβλημα.. αλλα η εμφανιση τους. ΓΙατι ακομη και αν δεν το πω μπορει να το σκεφτομαι
για αυτες... οποτε το "προβλημα" δεν διορθωνεται.

ΑΝ ερθεις εσυ και με πεις βλακα θα κατσω στιγμιαια να σκεφτω αν οντως εκανα καμια βλακεια
εκτος και αν εχω θεματα με τον εαυτο μου και νομιζω πως ολοι θελουν το κακο μου και εχουν παντα αδικο
διαφορετικα θα πρεπει να σκεφτεις και τι προκαλεσε μια αντιδραση του αλλου. ΣΥμφωνα με τον νομο του νευτωνα
τον τριτο... ΔΡΑΣΗ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Υπαρχει μια δραση και μετα μια αντιδραση. Ειναι φυσικος νομος.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 10 Ιούλ 2011, 17:32

Star_Light έγραψε:...ΑΝ ερθεις εσυ και με πεις βλακα θα κατσω στιγμιαια να σκεφτω αν οντως εκανα καμια βλακεια...

Off topic:
Εχω την αίσθηση ότι θα κάτσεις στιγμιαία να σκεφτείς αν έκανες καμιά βλακεία, όταν (και μόνο τότε) κάποιος σου πει ότι έκανες μια βλακεία.
Αν έρθει κάποιος και σε πει βλάκα, μάλλον θα προσβληθείς και θα τα βάλεις μαζί του, ακόμα και αν το σχόλιο του είχε ως αφορμή μια βλακεία που έκανες.
Διότι θα πεις (και θα έχεις δίκιο) πως ακόμα και ο πιο έξυπνος άνθρωπος μπορεί να κάνει και καμία βλακεία που και που, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γενικό του IQ ούτε και αιτιολογεί πειστικά μια τέτοια γενίκευση (ότι δηλαδή είσαι γενικώς βλάκας). Και διότι υπάρχει αυτό που λέει κανείς, και υπάρχει και ο τρόπος που το λέει. Σημαντικό το ένα, κρίσιμο και το άλλο... Εγώ αυτό θα έκανα τουλάχιστον και δεν νομίζω ότι είναι καμιά ιδιαίτερη εξυπνάδα ή πρωτοτυπία δική μου. Συγγνώμη για την άσκοπη -για το θέμα- παρέμβαση, αλλά βγήκε αυθόρμητα (βλ έχω κάνει αυτήν την κουβέντα αρκετές φορές στο παρελθόν, ευτυχώς όχι πρόσφατα...).
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 10 Ιούλ 2011, 23:57

Kαι από αυτό το thread και από το άλλο εν τέλει μου κινήθηκε η περιέργεια να δω στη σχετική ιστοδελίδα τις <<γκόμενες>> οι οποίες στάθηκαν αφορμή να γραφτούν τόσες πολλές γραμμές και θα το έκανα αν δε βαριόμουν τραγικά να ασχοληθώ με φαινόμενα τύπου Facebook.
Oι παραπάνω ετυμολογικές αναλύσεις μου φάνηκαν άκρως ενδιαφέρουσες.
Εν πάσει περιπτώσει ουδέποτε θεώρησα ότι έχει υποτιμητικό χαρακτήρα ο όρος <<γκόμενα>>.
Τον χρησιμοποιώ για τη 14χρονη κόρη μου, λέγοντας ότι είναι <<και γ*** τις γκόμενες>>, γιατί πολύ απλά είναι και φαντάζομαι ότι είναι περιττό να αναλύσω πως δεν θα έκανα κάποιο υποτιμητικό σχόλιο για την κόρη μου.
Συμφωνώ ότι υπάρχει διαφορά στο πως εκφέρεται κάτι στον προφορικό και στον γραπτό λόγο.
Θεωρώ επίσης ότι πάντα πρέπει να σταθμίζουμε το ποιος λέει κάτι, σε ποιες περιστάσεις το λέει και από που ορμώμενος το λέει.
Προσφάτως είχα μια συζήτηση με την εν λόγω κόρη μου, σχετικά με ένα σχόλιο που την ενόχλησε.
Είχε πάει με μια παρέα συμμαθητών της για μπάνιο φορώντας ένα μαγιώ <<μπραζίλ>>, από αυτά που αφήνουν σχεδόν όλον τον κώλο έξω. Άκουσε λοιπόν δύο συμμαθητές της, οι οποίοι συζητούσαν μεταξύ τους να σχολιάζουν <<πω-πω ρε μαλάκα και γ*** τις κ******>> και ενοχλήθηκε.
Προσπάθησα να της εξηγήσω πως καταρχήν όταν αποφασίζεις να βγάλεις τον κώλο σου έξω, μάλλον επιδιώκεις να επικεντρώσεις την προσοχή των άλλων σε αυτόν και εάν εν πάσει περιπτώσει δεν το επιδιώκεις, είναι μάλλον αναμενόμενο ότι θα το επιτύχεις ούτως ή άλλως.
Επιπλέον προσπάθησα να τις εξηγήσω ότι από αγόρια αυτής της ηλικιακής γκάμας (για να μην πω ακόμα και στην ηλικία μου) σε μεταξύ τους συζήτηση είναι λογικό και αναμενόμενο να σχολιάσουν λέγοντας <<και γ*** τις κ******>>.
Αν είχαν χρησιμοποιήσει την έκφραση <<πω-πω τι καλίγραμμος πισινός>> προφανώς θα επρόκειτο για μουρόχαυλα για να μην πω αδελφές.
Πιστεύω ότι κατάφερα να της εξηγήσω το πως ακριβώς χρησιμοποιείται ανά περίσταση η γλώσσα μας, αν ορθώς αντελήφθην την ικανοποίηση της αυταρέσκειάς της για τις εκ του κώλου της προκληθείσες εκρήξεις ενθουσιαμού των αρρένων της συντροφιάς της.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 11 Ιούλ 2011, 00:14

χαχαχαχα οχι ενταξει δεν θα το ελεγα ποτε αυτο να με ακουσει η αλλη... εκει οντως ντροπη.

Θα εκανα σιγουρα ενα πολυ πιο εξυπνο σχολιο σε στυλ..... "ΑΑΑΑχ ωραια πραγματα τωρα το καλοκαιρι"
ή "Ειμαι ερωτευμενος... ερωτευτηκα.... " χαχαχαχα αυτα ειναι το οριο που λεμε οτιδηποτε παραπανω απο αυτα σε τυπισσα που δεν γνωριζεις ειναι τραβηγμενο... νταξει δεν αξιζει να κανεις
χυδαιο καμακι... δεν εχει νοημα βασικα. Και μπορει να βρεις και τον μπελα σου... αμα αυτη εχει καναν τσαγκο γκομενο και σου σπασει το κεφαλι μετα τι θα κανεις? εχω κατσει σε σκηνικα με τυπακια που το επαιζαν μαγκακια και μαζεψαν μερικες μπατσες και καλα επαθαν γιατι τους αξιζε. Λοιπον κυκλοφορουν ανθρωποι που δεν το εχουν σε τιποτα να παιξουν ξυλο. Θα ρθει θα σε αρχισει στα μπινελικια τι θα κανεις? Θα του λες "ηρεμησε φιλε κτλπ?" επειδη δεν θα εκανα την κοτα εγω προσωπικα αμα ο αλλος την εβγαινε στο ετσι προσεχω εξαρχης τις κινησεις μου και ολα οκ. ; )

Εγω μπορει να εκανα και καποια συσταση σε αυτους τους φιλους της... αλλα μετα θα μου πεις μπορει να την λενε μαμοθρεφτο κτλπ.
ΝΤαξει τωρα δεν φταιει η μικρη με τι θα παει στην παραλια? με μπουρκα? Αλλο εκει... στην παραλια αναγκαστικα βαζεις κατι αναλαφρο (σε συγκριση με αυτα που φορας καθημερινα ας πουμε ετσι?) ενω σκεψου πως οταν η αλλη βγαινει στο φεησμπουκ και τα πεταει και κανει επιδειξη προκαλει την τυχη της φιλε μου! Απο μενα σιγουρα οχι αλλα απο αλλους ναι... ενω στην παραλια τι? πηγε απλα να κανει μπανιο μαγιο θα φορουσε κτλπ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 11 Ιούλ 2011, 00:48

Δεν της το είπαν απευθείας, το συζητουσαν μεταξύ τους και το άκουσε.
Ακόμα και έτσι να ήταν, δε νομίζω ότι θα τους έκανα συστάσεις, δεδομένου ότι ήταν συμμαθητές της-φίλοι της και έστω και τραβηγμένο θα το θεωρούσα εντός των ορίων του αποδεκτού.
Ούτως ή άλλως έχει από μόνη της την ικανότητα να εκφράζεται σαν λαχαναγορίτης ή λιμενεργάτης, οπότε ευκόλως θα μπορούσε να απαντήσει ανάλογα.
Τελευταία επεξεργασία από dim459 και 11 Ιούλ 2011, 00:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 11 Ιούλ 2011, 00:52

dim459 έγραψε:Δεν της το είπαν απευθείας, το συζητουαν μεταξύ τους και το άκουσε.
Ακόμα και έτσι να ήταν, δε νομίζω ότι θα τους έκανα συστάσεις, δεδομένου ότι ήταν συμμαθητές της-φίλοι της και έστω και τραβηγμένο θα το θεωρούσα εντός των ορίων του αποδεκτού.
Ούτως ή άλλως έχει από μόνη της την ικανότητα να εκφράζεται σαν λαχαναγορίτης ή λιμενεργάτης, οπότε ευκόλως θα μπορούσε να απαντήσει ανάλογα.

Ναι οκ. Καλυτερα να αφηνεις να τα βγαζει περα μονη της. ;)
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό 123 » 20 Ιούλ 2011, 18:04

επειδή διάβασα και το άλλο θέμα ολόκληρο θέλω να πω στον Star_Light πως το να πας να ρίξεις το φταίξιμο στις ίδιες πάλι (όπως και να είναι ντυμένες στο fb) είναι λίγο ντροπή. Αν τις χαρακτηρίζει μία το πώς ντύνονται σε χαρακτηρίζει και εσένα 10 ο τρόπος που εκφράζεσαι έστω και ομρώμενος από το ντύσιμό τους. Δεν έχω πρόβλημα με τον όρο γκόμενα (Off topic:
Μ' αρεσε ακόμα-ακόμα όταν η κοπέλα μου με έλεγε γκομενάκι της κάποιες φορές χαριτολογώντας αλλά και χαριτωμένα αλλά και φέροντας ότι σημαίνει η λέξη η ίδια για κάποιον ερωτευμένο (τα καλά που κρατάει υποθέτω.. μακρυγόρυσα)
Άστες να είναι γκόμενες, εσύ δεν έχεις δουλειά με αυτό. Απ' την άλλη φυσικά εκφράσου όπως θέλεις αποδεχόμενος ομως τις συνέπειες και αν έχεις τα καλαμπαλίκια να το υποστηρίξεις μαγκιά σου.
Κι εμένα με ενοχλεί ο επίπλαστος καθωσπρεπισμός κτλ κτλ.. Αλλά αν είναι να πρέπει να βγάλεις πέρα τον κάθε ένα που προσβάλεται επειδή έχει όρεξη να προσβληθεί ή αγωνιά να αποδεικνύει κάθε φορά ότι είναι ξεχωριστός και αξίζει σεβασμό (αντί με την σειρά του να γράφει στα καλαμπαλίκια του τον κάθε βλάκα πχ) καλύτερα να μην μπεις στην διαδικασία. ( γιατί εν μέρει αυτό πιστεύω για αυτές που προσβάλονται από.. κάτσε να δεις πώς το είπε ο άλλος πριν...αγοραίες εκφρασεις.

Υγ. αφού "ξεκαθαρίσαμε" το γενικό του πράγματος, να πω πως κατάλαβα τί και πώς το είπες και ότι δεν είχες σκοπό να προσβάλεις αλλά να κάνεις χαβαλέ και αν ήμουν "γκόμενα" με τα μυαλά που έχω μπορεί να συνέχιζα την πλάκα.
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικά → Ubuntu 11.04 natty 32bit (en_US.UTF-8),
3 Προδιαγραφές → 2x AMD Turion 64 X2 Mobile Technology TL-56 ‖ RAM 1757 MiB ‖ Acer Navarro -
4 Κάρτες γραφικών: ATI RS482 [Radeon Xpress 200M] [1002:5975]
5 Δίκτυα: wlan2: 148f:2573 Ralink Technology, Corp. RT2501/RT2573 Wireless Adapter ⋮ eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
123
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων