Παραδείγματα & Ασκήσεις στην C

...ασύγχρονα μαθήματα γλώσσας C

Re: Παραδείγματα & Ασκήσεις στην C

Δημοσίευσηαπό linuxs » 12 Ιούλ 2011, 16:39

migf1 έγραψε:
ΥΓ. Πάντως δεν είναι κακή ιδέα να μπει και "Posix Specific" κατηγορία στο 1ο πόστ ;)

+1 Δεν σκοπεύω να τα αφήσω έξω ούτως η άλλως απλά θέλω να ολοκληρωθεί αυτό το τμήμα που έχουμε τώρα και αργότερα είμαι μέσα! ;)
Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃Προγραμματισμός: C┃Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Ubuntu 10.4 LTS
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium @T4500 2.3GHz│ 512GB VRAM│ 500 HDD│ ATI RADEON HD545v 512 MB │ Screen: 15.6''
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

IRC: linuxs
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 12 Ιούλ 2011, 19:44

Με το myatoi() σκοπεύει να ασχοληθεί κανείς ή να το ποστάρω κι αυτό (κι αυτό από τα hot στα job interviews, πριν "καεί");
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 12 Ιούλ 2011, 20:48

Δεν το βλέπω για μένα.
Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃Προγραμματισμός: C┃Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Ubuntu 10.4 LTS
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium @T4500 2.3GHz│ 512GB VRAM│ 500 HDD│ ATI RADEON HD545v 512 MB │ Screen: 15.6''
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

IRC: linuxs
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 12 Ιούλ 2011, 21:49

migf1 έγραψε:Με το myatoi() σκοπεύει να ασχοληθεί κανείς ή να το ποστάρω κι αυτό (κι αυτό από τα hot στα job interviews, πριν "καεί");

migf1 δυστυχως δεν παιζει χρονος.... :/ χθες μου φαγε μιση μερα να διαβασω μερικα βασικα για τον Kernel..... ακομη δεν εχω μπει στο 4ο μερος των λιστων .... θα κανω την ασκηση που εχεις βαλει εκει....

τωρα βλεπουμε την φοβερη δουλεια που κανουν στα δημοσια ελληνικα πανεπιστημια οι καθηγητες... καλα ενταξει οποιος δεν ασχολειται μονος του και βγει στην αγορα εργασιας ουε και αλοιμονο του. Τραγικα τα πραγματα στην παιδεια...δυστυχως. Ωρες ωρες αναρωτιεσαι αν αξιζει ολος αυτος ο κοπος με τις πανελλαδικες εξετασεις αντι να πας εξω και να επενδυσεις σε σωστο συστημα τα λεφτα σου ως προς την γνωση. Τεσπα δεν θελω να βγω οφφτοπικ... απλα μια σκεψη εξεφρασα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 12 Ιούλ 2011, 23:42

Star_Light έγραψε:
[snip]
τωρα βλεπουμε την φοβερη δουλεια που κανουν στα δημοσια ελληνικα πανεπιστημια οι καθηγητες... καλα ενταξει οποιος δεν ασχολειται μονος του και βγει στην αγορα εργασιας ουε και αλοιμονο του. Τραγικα τα πραγματα στην παιδεια...δυστυχως. Ωρες ωρες αναρωτιεσαι αν αξιζει ολος αυτος ο κοπος με τις πανελλαδικες εξετασεις αντι να πας εξω και να επενδυσεις σε σωστο συστημα τα λεφτα σου ως προς την γνωση. Τεσπα δεν θελω να βγω οφφτοπικ... απλα μια σκεψη εξεφρασα.

Off topic:
Δείτε μια λίστα από πολύ συχνές ερωτήσεις σε job interviews την τελευταία 5ετία (μαζί με τις απαντήσεις... όλες σε C ;) ): http://sites.google.com/site/vijaytechi/interview

Εδώ ερωτήσεις που έχει χρησιμοποιήσει η Microsoft στα job interviews: http://microsoftfeed.com/2010/80-cool-m ... questions/

Εδώ 10 ερωτήσεις που έχει χρησιμοποιήσει η Google σε job interviews: http://www.mytechinterviews.com/10-goog ... -questions (κι εδώ πολύ περισσότερες: http://www.impactinterview.com/2009/10/ ... e_engineer (software engineers))

και πάει λεγοντας...

Εδώ μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή από συναφείς ερωτήσεις/προβλήματα: http://placementsindia.blogspot.com/sea ... eInterview
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 13 Ιούλ 2011, 00:29

migf1 έγραψε:
Star_Light έγραψε:
[snip]

Off topic:
Εδώ 10 ερωτήσεις που έχει χρησιμοποιήσει η Google σε job interviews: http://www.mytechinterviews.com/10-goog ... -questions (κι εδώ πολύ

και πάει λεγοντας...

εδω στον 1ο κωδικα σου ζηταει να φτιαξεις μια αντιστροφη λιστα στην οποια ουσιαστικα βαζεις τον δεικτη να δειχνει προς τα πισω ????
Π.Σ Και λαθος να το εχω μην καραφλιασεις το κοιταξα πολυ γρηγορα!!!!!
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 13 Ιούλ 2011, 00:34

Δεν σε πιάνω!
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 13 Ιούλ 2011, 00:38

migf1 έγραψε:Δεν σε πιάνω!

A βασικα ελεγα για την αντιστροφη λιστα στο 1ο - 1ο θεμα. Του λινκ που εδωσες.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 13 Ιούλ 2011, 00:54

Χεχε, είναι από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν στα job interviews. Βασικά, χρησιμοποιείς 3 προσωρινούς δείκτες, έναν στον τρέχων κόμβο, έναν στον προηγούμενο κι έναν στον επόμενο.

Μια καλύτερη λύση είναι καθώς προχωράς από την αρχή μέχρι το τέλος της λίστας να να μεταφέρεις τον εκάστοτε τρέχων κόμβο στην αρχή της λίστας. Σαν να κάνεις δηλαδή list_prepend() τον κάθε κόμβο της λίστας.δες εδώ (η 2η λύση που δίνει, στο τέλος): http://www.teamten.com/lawrence/writing ... _list.html
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 13 Ιούλ 2011, 01:12

αυΤο ειναι θεσεις για προγραμματιστες σε C καθαρες??? Ελλαδα??? ή εξωτερικο???

Π.Σ Να φτιαξω ενα σπαμ θρεντ προγραμματισμου για πιο χαλαρη κουβεντουλα μιας και
εχουμε γινει μια καλη παρεα προγραμματισταραδων? :D
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Μαθήματα C