Τα πάντα για την C

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Re: Τα πάντα για την C/C++

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 18 Ιούλ 2011, 14:27

medigeek έγραψε:Ορίστε glade για C και Python: http://www.micahcarrick.com/gtk-glade-t ... art-1.html
Αναφέρθηκε και προηγουμένως πιστεύω.

stamatiou έγραψε:Αυτά οι επαγγελματίες τα κάνουν μέσω κώδικα;

Καλύτερη ερώτηση: Γιατί να το κάνεις με κώδικα αφού σου δίνεται η επιλογή να το κανεις μέσω GUI; :)
Εξαρτάται τι θεωρείς επαγγελματία προγραμματιστή. Εγώ επαγγελματία θα θεωρούσα αυτόν που φτιάχνει κώδικα 1) που κάνει τη δουλειά 2) να είναι συγυρισμένος 3) να υπάρχει documentation με comments ή αλλιώς που να επεξηγούν το καθετί 4) να προνοεί τουλάχιστον μερικά μέτρα ασφαλείας (αν είναι μέσω web για παράδειγμα).
Προσωπικά μου αρέσει να ξεχωρίζω το gui από τον κώδικα, και το glade γι'αυτό είναι τέλειο.

Όπως είπε ο clepto, δεν είναι εύκολη λύση το glade, απλά μια τακτοποιημένη διχοτόμηση του κώδικα και των παραμετροποιήσεων ενός dialog/window.

Σε αυτό το tutorial ακολούθησα το πρώτο παράδειγμα, όταν έκανα το convert μου είπε ότι το xml ήταν badly formed αλλά το αγνόησα μιας και το έκανε convert και έτσι. Μετά στο compile όλα οκ αλλά όταν το τρέχω μου βγάζει στο terminal
Κώδικας: Επιλογή όλων
(tutorial:12166): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_widget_show: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed

Τι έγινε λάθος;
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 18 Ιούλ 2011, 17:17

stamatiou έγραψε:Ναι αλλά δεν πήρα απάντηση στο πρώτο μου ερώτημα:
Πώς γίνεται να φτιάξω παιχνίδια στη C;
[snip]

Είτε σε C είτε όχι, η ανάπτυξη παιχνιδιών είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς τομείς που υπάρχουν στην πληροφορική. Δες εδώ ένα παραπλήσιο τόπικ

Μπορείς να δοκιμάσεις αν θέλεις να φτιάξεις μια απλή τρίλιζα σε κονσόλα, στην οποία θα παίζει ο υπολογιστής με τον παίκτη... θα διαπιστώσεις πως ούτε καν αυτό δεν είναι τετριμμένο... συνήθως χρησιμοποιείται κάποια προσαρμογή του αλγόριθμου MiniMax.

ΥΓ. Είχες ρωτήσει τι να κάνεις μετά το διάβασμα του "η γλώσσα C σε βάθος" και σε είχα παραπέμψει να προσπαθήσεις να λύσεις μια συγκεκριμένη άσκηση, την έλυσες;
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 18 Ιούλ 2011, 17:45

migf1 έγραψε:
stamatiou έγραψε:Ναι αλλά δεν πήρα απάντηση στο πρώτο μου ερώτημα:
Πώς γίνεται να φτιάξω παιχνίδια στη C;
[snip]

Είτε σε C είτε όχι, η ανάπτυξη παιχνιδιών είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς τομείς που υπάρχουν στην πληροφορική. Δες εδώ ένα παραπλήσιο τόπικ

Μπορείς να δοκιμάσεις αν θέλεις να φτιάξεις μια απλή τρίλιζα σε κονσόλα, στην οποία θα παίζει ο υπολογιστής με τον παίκτη... θα διαπιστώσεις πως ούτε καν αυτό δεν είναι τετριμμένο... συνήθως χρησιμοποιείται κάποια προσαρμογή του αλγόριθμου MiniMax.

ΥΓ. Είχες ρωτήσει τι να κάνεις μετά το διάβασμα του "η γλώσσα C σε βάθος" και σε είχα παραπέμψει να προσπαθήσεις να λύσεις μια συγκεκριμένη άσκηση, την έλυσες;

Ναι
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 18 Ιούλ 2011, 17:49

stamatiou έγραψε:
migf1 έγραψε:
[snip]

Ναι

Που είναι; Την έχεις ποστράρει κάπου τη λύση;
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 18 Ιούλ 2011, 17:54

migf1 έγραψε:
stamatiou έγραψε:
migf1 έγραψε:
[snip]

Ναι

Που είναι; Την έχεις ποστράρει κάπου τη λύση;

Όχι, το έκανα απλά στο PC του πατέρα μου...
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 18 Ιούλ 2011, 18:01

Οκ, αλλά πως θα δούμε αν είναι σωστή;
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 18 Ιούλ 2011, 18:07

migf1 έγραψε:Οκ, αλλά πως θα δούμε αν είναι σωστή;

Το είχα κάνει compile και ήταν εντάξει, δυστηχώς όμως δεν πρόλαβα να το τρέξω... :cry:
Μιας και είσαι εδώ, μπορείς να μου λύσεις και το προβληματάκι μου παραπάνω με το Glade και επίσης μήπως ξέρεις πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τη C για τη παραμετροποίηση του Ubuntu; :angel:
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 18 Ιούλ 2011, 18:18

Το Glade δεν το 'χω στήσει ποτέ στο Linux, το έχω στήσει όμως στα Windows (δεν είχε κάποιο πρόβλημα εκεί). Δεν το χρειάζεσαι πάντως για να φτιάξεις γραφικό περιβάλλον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις απευθείας το GTK+ API (το Glade απλά σε βοηθάει να σχεδιάσεις τα διάφορα objects: φόρμες, μενού, κλπ)... είναι σαν τους resource editors στα Windows.

Να ένα σχετικό tutorial: http://zetcode.com/tutorials/gtktutorial/ (χωρίς χρήση Glade).
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 18 Ιούλ 2011, 18:27

migf1 έγραψε:Το Glade δεν το 'χω στήσει ποτέ στο Linux, το έχω στήσει όμως στα Windows (δεν είχε κάποιο πρόβλημα εκεί). Δεν το χρειάζεσαι πάντως για να φτιάξεις γραφικό περιβάλλον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις απευθείας το GTK+ API (το Glade απλά σε βοηθάει να σχεδιάσεις τα διάφορα objects: φόρμες, μενού, κλπ)... είναι σαν τους resource editors στα Windows.

Να ένα σχετικό tutorial: http://zetcode.com/tutorials/gtktutorial/ (χωρίς χρήση Glade).

Ευχαριστώ πολύ αλλά μήπως ξέρεις αν μπορώ να "πειράξω" το ubuntu με C επειδή παντού λένε με τη C κάνεις τα πάντα και τέτοια...
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 18 Ιούλ 2011, 18:37

Σαν τι να πειράξεις; Πρέπει να έχεις τον πηγαίο του κώδικα για να πειράξεις κάτι (και προφανώς να ξέρεις τι κάνεις).

Αλλά αυτά δεν γίνονται έτσι εύκολα! Γιατί δεν βάζεις για αρχή μικρούς, ολοκληρωμένους κι εφικτούς στόχους ώστε να προχωράς σιγά-σιγά;
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι