[poll]Ποια έκδοση του gnome χρησιμοποιείτε;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Ποια έκδοση του gnome χρησιμοποιείτε;

Gnome 3 με gnome-shell
1
10%
Gnome 3 με fallback mode
1
10%
Gnome 3 με Unity
2
20%
Gnome 3 με Unity 2d
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Gnome 2 με Unity
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Gnome 2 με gnome-panel (classic gnome)
6
60%

Σύνολο ψήφων : 10

Re: [poll]Ποια έκδοση του gnome χρησιμοποιείτε;

Δημοσίευσηαπό matthew » 19 Ιούλ 2011, 10:28

Th P έγραψε:classic gnome μέχρι την επόμενη LTS
τότε βλέπουμε

Φιλικά
Θανάσης Π.

& 'γώ classic gnome (έκδοση 2.30.2) κουρδισμένη στα μέτρα μου στην LL που χρησιμοποιώ.
Αυτό που μ' αρέσει πολύ είναι η τεράστια ποικιλία από επιλογές που υπάρχουν στο χώρο του ΕΛ/ΛΑΚ!
Έχουμε απ'όλα & αυτό είναι πολύ σημαντικό! :bow:
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 19 Ιούλ 2011, 13:43

@tolis_01
Λόγο ότι μου αρέσει απλό! Ενώ μια χαρά το βολεύτικα. Μόνο ό poulsbo driver είναι oudated και ο IEGMD μου κνάνει νερά
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 19 Ιούλ 2011, 14:07

Ψηφίζω gnome 2 με unity . Το προτιμώ από το gnome panel . To shell δεν το έχω δοκιμάσει , αλλά ομολογώ ότι το Enlightenment με κερδίζει ολοένα και περισσότερο , και μάλλον θα πάρει την θέση του gnome ως κύριο γραφικό περιβάλλον εργασίας μου αργά ή γρήγορα .
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jemadux » 24 Οκτ 2011, 13:43

gnome2 επειδη εχω την debian stable ...
θα περιμενω μεχρι να γινει stable η wheezy και τοτε θα χρησιμοποιω gnome-shell
1 Γνώσεις Linux: ✅✅✅✔️✔️ ┃ Προγραμματισμού: ✔️✔️✔️✔️✔️ ┃ Αγγλικών: ✅✅✅✔️✔️
2 Debian Stable (en_US.UTF-8)
3 AMD Ryzen 5 2500U Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 16MiB ‖ Dell Inspiron 3585
4 Radeon Vega Mobile Gfx
5 Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
jemadux
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jemadux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 24 Οκτ 2011, 13:58

εγώ έχω στο desktop debian wheezy και για αυτό χρησιμοποιώ προσωρινά gnome 2.30 αλλά περιμένω πως και πως να γίνει το update σε gnome-shell. Στο laptop μιας και δεν το χρησιμοποιώ και τόσο συχνά έχω ακόμη ubuntu 11.10 και gnome-shell φυσικά, αλλά είναι θέμα χρόνου να μπει και εκεί debian... Περιμένω όμως μήπως συμορφωθεί λίγο το ubuntu και η canonical αν και είναι δύσκολο κάτι τέτοιο...
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 24 Οκτ 2011, 14:08

Κι εγώ Gnome 2 με Unity μιας και δεν μπορώ να κάνω αλλιώς(αφού έχω την 11.10) . ΄ντάξει δεν είναι κακό. Αν και το κακολόγησα πολύ στην αρχή(Διότι δεν μου δινόταν άλλη επιλογή βασικά) , τώρα έχω αρχίσει να το συνηθίζω.
Το classic βέβαια είναι μια μούφα (στην 11.10) και το Gnome 3 δεν "παίζει" καλά σε μένα(φταίει η ATI πιθανότατα).
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 24 Οκτ 2011, 16:35

Ψήφισα Gnome 3 με Gnome Shell! Αν θα έβαζα και 2η επιλογή θα ήταν Gnome 3 με Unity. Δεν έχω φανατιστεί με κάποιο απλά το GS μ' αρέσει λίγο περισσότερο. Στα fallback και *'Gnome 2'* ούτε καν σκέφτομαι να πάω! Αν και το Gnome 2 classic (panel) είναι περισσότερο ώριμο, σταθερό και παραμετροποιήσημο, το θεωρώ (και είναι πλέον) παρωχημένη τεχνολογία ΚΑΙ σαν κώδικας/βιβλιοθήκες(Gnome3 VS Gnome2) αλλά ΚΑΙ σαν σχεδίαση/design (Gnome Shell & Unity VS fallback mode!!! & Gnome classic/panel). Επίσης να σημειώσω ότι ο Η/Υ μου χρησιμοποιείται ως Desktop και όχι πχ ώς σταθμός εργασίας. Και ότι όποιο "γραφικό περιβάλλον" και να χρησιμοποιώ δεν το πολυαλλάζω, αλλά θέλω όμως να υπάρχει η δυνατότητα παραμετροποίησης!

Όσο για την παραμετροποίηση (και σταθερότητα) των GS και Unity είναι σχεδόν αδύνατο να μην έρθει στο μέλλον, αφού ο κώδικας τους είναι "ελεύθερος" και ανοικτός και μένει κάποιος/οι -οποισδήποτε- να ασχοληθεί, με πρωτότυπες ιδέες και συγγραφή κώδικα, για να εμφανιστούν επιπλέον δυνατότητες παραμετροποίησης. Αυτό είναι ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα που έχεις, όταν χρησιμοποιείς ΕΛΛΑΚ ;) :thumbup:. Δηλαδή το Gnome 2 classic/panel όταν βγήκε ήταν το ίδιο παραμετροποιήσημο, σταθερό και με ίδια υποστήριξη από τις κάρτες γραφικών όπως σήμερα...;;; ...δεν νομίζω! Για το Unity που τυχαίνει και έχω διαβάσει από τους developers του... μέχρι την 12.04 θα δώσουν το μεγαλύτερο βάρος ώστε να γίνει σταθερότερο και με ποιοτικότερο κώδικα. Από εκεί και πέρα θα αρχίσουν να το εξελίσσουν και να το κάνουν πιο παραμετροποιήσημο. Λογικά παρόμοια πορεία θα ακολουθήσει και το GS.

Η ψηφοφορία δεν είναι τόσο "δίκαιη" προς τα Gnome Shell και Unity (Gnome 3) (όχι μόνο σαν σύνολο αλλά και ανεξάρτητα. πχ μπορεί σε κάποιον να δούλεψε μόνο το Unity και όχι το GShell), επειδή σε κάποιους δεν δούλεψαν όπως περίμεναν και μπορεί να σχημάτισαν κακή γνώμη και να μην τα χρησιμοποιούν. Αν και ο τίτλος το αναφέρει *ξεκάθαρα*, "Ποια έκδοση του gnome χρησιμοποιείτε;" και όχι ποιο σας αρέσει. Δηλαδή εγώ πχ που είμαι (ας πούμε) ένα από τους τυχερούς που μου δουλεύουν όλα μια χαρά, απλά επιλέγω πιο μ' αρέσει (άρα χρησιμοποιώ).

Επίσης, είμαι χαρούμενος που ο 6ετίας H/Y με κάρτα γραφικών 256MB μπορεί και τρέχει Α-Ν-Ε-Τ-Α γραφικά περιβάλλοντα του 2011-12. Και με τα win7, με κουρεμένες εφαρμογές εκκίνησης και υπηρεσίες ΚΑΙ το δείκτη της "απόδοσης" τέρμα προς τις επιδόσεις και όχι στην εμφάνιση (αφού τώρα μοιάζουν με XFCE :P ) -*αντικειμενικά*- σέεεεερρρρρρρνεεεταιιιιι...

υ.γ. Καλά, έβαλες στη ψηφοφορία το fallback mode και δεν έβαλες το Unity 2D; :?:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 24 Οκτ 2011, 16:46

modenas88 έγραψε:
υ.γ. Καλά, έβαλες στη ψηφοφορία το fallback mode και δεν έβαλες το unity 2D; :?:

Αν θυμάμαι καλά, δεν υπήρχε το unity 2d όταν έφτιαξα το poll, τουλάχιστον όχι εκτός PPA. Μπορεί να κάνω και λάθος. Το πρόσθεσα τώρα και διαγράφτηκαν όλοι οι ψήφοι :o Να υποθέσω ότι είναι μη αναστρέψιμο; :/
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 24 Οκτ 2011, 18:43

tolis_01 έγραψε:
modenas88 έγραψε:
υ.γ. Καλά, έβαλες στη ψηφοφορία το fallback mode και δεν έβαλες το unity 2D; :?:

Αν θυμάμαι καλά, δεν υπήρχε το unity 2d όταν έφτιαξα το poll, τουλάχιστον όχι εκτός PPA. Μπορεί να κάνω και λάθος. Το πρόσθεσα τώρα και διαγράφτηκαν όλοι οι ψήφοι :o Να υποθέσω ότι είναι μη αναστρέψιμο; :/

Ναι όσο θυμάμαι, τότε μπορούσες να το βάλεις μόνο από εξωτερικό PPA.

Δεν είχα δει πότε έβγαλες το poll. Είδα κάποια ποστ μόνο στην 2η σελίδα που δημοσιεύτηκαν σήμερα και ούτε καν σκέφτηκα ότι δεν ήταν πρόσφατο...
Απ´οτι θυμάμαι ήταν πρώτο το Gnome 2 με Gnome panel με αρκετή διαφορά από τα υπόλοιπα... Δεύτερο το Gnome 2 Unity (λόγω 11.04)
Το fallback καμία ψήφο.

Anyway, αν δεν βρεις τα data, δεν έγινε και κάτι... επειδή πιστεύω πως αυτό το poll έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον *τώρα* με την 11.10 που έχουμε και επίσημα Gnome 3 και μπορούμε να βάλουμε πολύ πιο εύκολα το Gnome Shell (που δεν είναι και default), ενώ υπάρχουν και πολλοί που έχουν ακόμα 10.04, 10.10 και 11.04.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου ( :P ) αυτήν την περίοδο -που έχει βγει η 11.10- έχουμε την μεγαλύτερη διασπορά χρηστών στα 4 τελευταία release του Ubuntu.
Κάποιοι έχουν μείνει με 10.04 ως LTS. Κάποιοι άλλοι που αναβάθμισαν τότε στην 10.10 έμειναν σε αυτή λόγω του ότι δεν τους άρεσε το Unity που ήρθε στις 2 επόμενες. Κάποιοι από τους προηγούμενους που έκαναν τελικά το βήμα προς την 11.04, δεν έχουν αναβαθμίσει ακόμα, επειδή φοβούνται (ή δεν θέλουν νέα προβλήματα) την αναβάθμιση σε 11.10 λόγω των προβλημάτων που έχουν "ακουστεί", λόγω της μετάβασης σε gtk3/gnome3. Και σε αυτά τα 4 release υπάρχουν επίσημα όλες οι επιλογές άρα θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να έχουν δοκιμάσει περισσότερα άτομα όλα τα παραπάνω και θα μας πουν ποιο χρησιμοποιούν.

Οπότε, μπορείς, αν θες να ενημερώσεις το αρχικό ποστ ότι χάθηκαν τα data, ΑΛΛΆ η ψηφοφορία συνεχίζεται!!! Αυτοί που είχαν ψηφίσει τότε είναι πολύ πιθανό να έχουν αλλάξει γνώμη.

υ.γ: Το Unity 2D είναι γραμμένο σε QT και όχι σε GTK όπου είναι γραμμένο το *Gnome* άρα και οι υπόλοιπες επιλογές του poll. Χρησιμοποιεί όμως τον διαχειριστή παραθύρων metacity, μια καθαρά gnome εφαρμογή. Αλλά ακόμα και ας μην είναι Gnome αξίζει να είναι εκεί. Απλά, αν θες, αντί για Gnome 3 με unity 2d κάντο σκέτο unity 2d
υ.γ. ξαναψήφισα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας