Τσου!
Το έκανες... αχταρμά εδώ. Ή σκέτη την get_char πρέπει να χρησιμοποιήσεις ή την s_get (ή την fgets) για να διαβάσεις το buffer και να το περάσεις μετά την sscanf.
Συντονιστής: konnn

migf1 έγραψε:Τσου!
Το έκανες... αχταρμά εδώ. Ή σκέτη την get_char πρέπει να χρησιμοποιήσεις ή την s_get (ή την fgets) για να διαβάσεις το buffer και να το περάσεις μετά την sscanf.
stamatiou έγραψε:Παιδιά, να πω 3 απορρίες, τώρα που βλέπω πως κυλά...
1. Τι είναι αυτό το POSSIX;
2. Γίνεται να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που πχ να μπορούμε να παραμετροποιούμε το λειτουργικό; Όχι τίποτα πείπλοκο, απλά πράγματα, πχ κάθε φορά που ανοίγουμε το μηχάνημα να λέει "Καλημέρα" και τέτοια. Γίνονται αυτά με C ή μόνο με Python και bash;
3. Να και μια Γενική ερώτησηΌταν λέμε ότι η C μπορεί να κάνει τα πάντα(το έχω διαβάσει πάαρα πολλές φορές!) δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω προσφέρει από άλλες γλώσσες εκτός από την ταχύτητα;

migf1 έγραψε:Τσου!
#include<stdio.h>
#define N 20
int main()
{
char array[N];
printf("dwse enan xaraktira: ");
fgets( array ,20,stdin);
sscanf(array,"%c%d" ,&array[N]);
printf("%c", array[N]);
printf("\n");
printf("%d",array[N]);
return 0;
}
int main( void )
{
/*Και εβγαλα και απο εδω το c */
int y,z;
long int l1,l2;
float f1, f2;
char buffer[BUFFER_SIZE] = "";
printf("Dwste enan xarakthra: "); /*Oι τροποποιήσεις */
-> fgets(buffer,BUFFER_SIZE,stdin);
-> sscanf(buffer,"%c", &buffer[BUFFER_SIZE]);
-> printf("dwsate ton xarakthra: %c\n",buffer[BUFFER_SIZE] );

Star_Light έγραψε:migf1 έγραψε:Τσου!
Καλημερα συναδελφοιιιι!!!!!
Το ξερω... γιατι μετα απο αυτο που πηγα να κανω ενα παραδειγμα απλο με sscanf δεν μου εβγαινε.... αρα αυτο σημαινει πως την κατανοησα.... μετα επεσα για υπνο. Θα ητν ξαναδω σημερα.
1. Τι είναι αυτό το POSSIX;
2. Γίνεται να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που πχ να μπορούμε να παραμετροποιούμε το λειτουργικό; Όχι τίποτα πείπλοκο, απλά πράγματα, πχ κάθε φορά που ανοίγουμε το μηχάνημα να λέει "Καλημέρα" και τέτοια. Γίνονται αυτά με C ή μόνο με Python και bash;
3. Να και μια Γενική ερώτησηΌταν λέμε ότι η C μπορεί να κάνει τα πάντα(το έχω διαβάσει πάαρα πολλές φορές!) δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω προσφέρει από άλλες γλώσσες εκτός από την ταχύτητα;
1. http://el.wikipedia.org/wiki/POSIX
2. Ε μπορεις να φτιαξεις ενα script σε bash και να κανεις αυτο που λες. ΕΞαρταται και πως οριζεται η έννοια του λειτουργικου γιατι σε πολλα βιβλια ειναι συνωνυμη με την εννοια του πυρηνα και μονο. Χωρις κατι αλλο... οπως συστηματα πακετων , βιβλιοθηκες κτλπ. Το linux απο την κοινοτητα ελευθερου λογισμικου του ΕΜΠ θεωρειται απλα και μονο ενας πυρηνας.... + τις βιβλιοθηκες του GNU (libc κτλπ) κανει ενα λειτουργικο συστημα => GNU/Linux.
3. Με την C κανεις διαχειριση σε επιπεδο που σε αλλες γλωσσες δεν υπαρχει η αναγκη... πχ σε επιπεδο bit ή διαχειρισης μνημης κτλπ.

stamatiou έγραψε:
Και πάλι όμως γιατί να κάθομαι να κάνω διαχείρηση bit και τέτοια ενώ σε μια άλλη scripting γλώσσα δεν θα χρειαστεί και θα γίνει (συνήθως) η δουλειά μας πιο γρήγορα;

Star_Light έγραψε:stamatiou έγραψε:
Και πάλι όμως γιατί να κάθομαι να κάνω διαχείρηση bit και τέτοια ενώ σε μια άλλη scripting γλώσσα δεν θα χρειαστεί και θα γίνει (συνήθως) η δουλειά μας πιο γρήγορα;
εκει πλεον τιθονται αλλα ερωτηματα που ειναι τελειως ασχετα με την πληροφορικη και εχουν να κανουν καθαρα με το τι θες εσυ ο ιδιος. Σε αλλη scripting γλωσσα απλα θα γινει πιο γρηγορα η δουλεια σου οπως ειπες σωστα και ο ιδιος αλλα δεν θα γνωριζεις σε βαθος τι γινεται. Αλλο να εχεις διαβασει κρυπτογραφια και να προσπαθεις να φτιαξεις μια συναρτηση που υλοποιει εναν αλγοριθμο και αλλο αυτη την συναρτηση να την παιρνεις ετοιμη απο το API Της php πχ η md5 / sha κτλπ που υλοποιουν και τους αντιστοιχους αλγοριθμους. Βεβαια και εδω υπαρχουν (C) βιβλιοθηκες που ισως να μην κατσεις να διαβασεις ποτε.... οπως και στην PHP ισως υπαρχουν πιο βαθεια πραγματα... εν πασει περιπτωση λειτουργιες που γινονται στην C δεν γινονται στην PHP πχ διαχειριση μνημης σε πιο χαμηλο επιπεδο , memory layout κτλπ.
Εγω πιστευω πως στον κλαδο μας (ισχυει σε ολους βεβαια τους κλαδους) υπάρχουν άτομα που ψαχνουν μονιμως τι θελει η αγορα κτλπ και αλλοι που δεν τους ενδιαφερει τοσο η αγορα οσο η γνωση και να γουσταρουν αυτο που κανουν. Δεν θα πηγαινα να μαθω τωρα CMS Και Joomla επειδη παιζει στην αγορα σε καμια περιπτωση. Προτιμω C και μην σου πω και assembly.... απλα ακομη δεν εχω τις αναγκαιες βασεις να παιξω με assembly !

[snip]

GNU libc 2.7 έγραψε:
...
The behavior of this function is undefined if copying takes place between objects that overlap—for example, if s is also given as an argument to receive a string read under control of the ‘%s’, ‘%S’, or ‘%[’ conversion.
έγραψε:
τωρα σχετικα με αυτα που μου ειπες.... δηλαδη αν βαλω εγω... την fgets μετα θα βαλω μονο την sscanf και καμια απο τις get_char ή s_get?????έγραψε:
EDIT: αΚΥΡο.. την s_get την θελω ουτως η αλλως γιατι χρησιμοποιειται και στις αλλες συναρτησεις.... λοιπον κοιτα εγω το εκανα ετσι......Spoiler: show