Οδηγός για διακοπές

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Οδηγός για διακοπές

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 27 Αύγ 2011, 03:18

Λοιπον σε αυτο εδω το νημα μπορούμε ολοι να γράφουμε τις εμπειριες μας απο τις διακοπες και να κριτικάρουμε τον εκάστοτε τοπο που πήγαμε ωστε να ξέρουν και οι επόμενοι τι έχουν να συνατήσουν απο αποψη τιμών και οχι μονο. Πχ σε ποιο μερος του νησιου εχει καλες παραλιες? Αν το νησι ειναι μεγαλο οπως πχ αν μιλαμε για την Κρητη οπου οι αποστασεις ειναι μακρινες και η βενζινη υπολογισιμη τοτε αυτο ειναι καλη πληροφορια το να ξερει κανεις που εχει ενταξει παραλιες και οχι κατρουλιες :lol: :lol:

Η μονη "υποχρεωση" για οσους γραφουν εδω ειναι να γραψουν σαν επικεφαλιδα αρχικα με μεγαλη γραμματοσειρα και bold γραφη το μερος που πηγαν ωστε να ειναι καπως αρχειοθετημενα ολα αυτα μαζι και να διευκολυνουν την αναζητηση για οσους θα ψαχνουν καθως το νήμα θα μεγαλώνει αν μεγαλώσει σε σελίδες.

Ξεκινάω με φετος

ΚΡΗΤΗ (Χανιά - Ρέθυμνο - Ηράκλειο 2011)

Ρέθυμνο
Αρχικα κατέβηκα Χανιά επειδη είχα κλείσει για το Μπαλί στο Ρέθυμνο και πλεον στο Ρεθυμνο εχουν κοψει τα καραβια να πηγαινουν λογω δικων τους θεματων (πουληθηκαν οι ναυτιλιακες κατι μου εξηγησε καποιος αλλα δεν το θυμαμαι) . Το μπαλί εχει τρομερή θέα αμφιθεατρικά αλλα εχει ενα δυνατο μειονεκτημα. Οι παραλιες του ειναι μεν κοντα αλλα δεν ειναι τοσο καλες επειδη μαζευουν αρκετο κοσμο και ειναι μικρες (λιμανάκια) επισης δεν μου αρεσε ουτε η καφε αμμος κατω... προτιμω ειτε βοτσαλο είτε άμμο κανονικη. Εξαιρετικη παραλια ομως για να κάνει καποιος μπανιο καιτοι κυματώδης και πιο ανοιχτη απο αυτες στο Μπαλι είναι στην γέφυρα του Γεροποτάμου βγαίνοντας απο Μπαλι και κοβωντας δεξια την εθνική (η οποια ειναι ιδιαιτερα επικινδυνη καθως δεν προσεχουν και κανουν αρκετες προσπεράσεις ενα χανιώτικο πούλμαν ηθελε να με προσπεράσει σε στροφές αν έχουωε το θεο τους δηλαδη) ειναι 10 λεπτα περιπου. Εκει εχει χαλικακι κατω και αμμο και ειναι πιο ωραια.

Μια πιο μεγαλη - απέραντη παραλια για αυτους που γουσταρουν τις τελειως ανοιχτες ειναι στου Πετρέ , βεβαια ειναι επικυνδινη οταν πιανει το κυμα για αυτο και έχει ναυαγοσώστες . Πανω - κατω αυτα με το ρέθυμνο... οποιος πάει αξιζει επισης αν θελει καποια εκδρομη στο βουνο να πάει στα Ανώγεια , τα Ζωνιανά και τον Αβδελά. Η πόλη του Ρεθύμνου ειναι εξαιρετική και με φθηνό πάρκιν για το αυτοκίνητο στην πλατεία των 4 μαρτύρων? αν θυμαμαι καλα... Ιδιαιτερη ομορφια προσδίδουν τα γραφικά στενά στην πόλη μεσα οπου μπορει κανεις να βολτάρει.... τωρα σχετικα με τι τιμές για να φαει καποιος... δυστυχως δεν..... Απο 2 μαγαζιά που κοίταξα το ενα μαλιστα στο κεντρο της πόλης οπου έχει σαν μια μεγάλη πλατεία (πηγαινεις αριστερα απο ενα στενό οπου έχει κατι παγωτατζίδικα στο αριστερο σου χερι ενω αν συνεχισεις ευθεια εχει κατι γυραδικα ) ηταν πανάκριβα.. Ειναι δυνατον η σαρδέλα η μερίδα να δίνεται 9 ευρω? :eh: επισης ειναι δυνατον ενα σουβλάκι να κοστίζει 2,5 ευρώ? Οσο και αν πεινούσα προτιμησα να την βγαλω με γιαουρτακι απο το σουπερ μαρκετ οχι επειδη ειμαι τσιγγουνης ισα ισα... αλλα επειδη δεν μ αρεσει να πλουτιζω κουτοπονηρους. ΣΤην χειροτερη βαλε το σουβλακι 2 ευρω. Αντε 2.20 αλλα οχι 2.50 δεν δινω και ας εισαι ο καλυτερος.

Ηρακλειο

Εδω δεν εκατσα πολυ... παρα μια μερα (χωρις διανυκτερευση) επειδη ειχα κατι φιλους που πηγα να δω... αρκετα φιλοξενοι οι κρητικοι αλλα και παλι πέσαμε θύμα απάτης στις τιμες... επειδη το πρωι ηθελα να φαω ενα γιαουρτι για πρωινο το youtopia αν το ξερετε... με φρουτα μεσα... και μου το έδωσε ενα μαρκετ εκει 1.70!!!!! Πιαστηκα στον υπνο τελειως... και την αλλη μερα στο Μπαλι το αγορασα 1.20 και κοιταζα καλα καλα την υπαλληλο που μου ειπε την τιμη αυτη μιας και την προηγουμενη μερα το ειχα παρει +50 λεπτα ακριβοτερο... παιδια αν νομιζουν πως ετσι θα πανε μπροστα ειναι πολυ φτηνα γελασμενοι απλα να μην παραπονιουνται για κρισεις μετα κτλπ... καμια κριση το μυαλο τους φταιει. Κατα τα αλλα ωραια πολη το Ηρακλειο και μεγαλη αλλα πιο βρωμικη απο το Ρεθυμνο και λιγοτερο προσεγμενη. Μπανιο δεν εκανα καπου εκει...

Χανια

Εδω εχω παει και αρκετες φορες στο παρελθον μικροτερος μιας και απο εκει ειναι ο πατερας μου. Η πολη ειναι πολυ ομορφη στο κεντρο και γενικα στο παλιο λιμανι ειναι οτι πρεπει για βολτα ειτε πρωινη να πιεις το καφεδακι σου ειτε απογευματινη ειτε και βραδυνη πανω κατω και εδω δεν εφαγα πουθενα εξω γιατι αφενος ειχα φιλους που κερνουσαν σπιτικο φαγητο :lol: :lol: :lol: και αφετερου επειδη εχω σταματησει να τρωω αηδιες και βαρια επαιρνα κατι προχειρο απο τα σουπερ μαρκετ... κανα γιαουρτακι ... κανα κοτοπουλο ... τυρακι... ντοματες κουλουρια κτλπ. ΣΟυβλακι εφαγα μια φορα ενα βραδυ απο την ΠΑΝΩ Σουδα απο το Οβελιστηριο.... καλο σουβλακι και φτηνο (πηρα 3 καλαμακια 1.50 ευρω το ενα και μου εβαλε μεσα και πατατες και ψωμι χωρις να ζητησω πατατες εξτρα εγω) επισης οποιος παει απο την πολη κατω στα Χανια να κανει οπωσδηποτε μια σταση στον ΙΟρδανη για μπουγατσα :D ειναι εξαιρετικη. Για ταβέρνες καλές θα πρότεινα μονο την Ειρηνη (πανω στο ακρωτηρι) στα κουνουπιδιανα - σπιτικο φαγητο και μεγαλες μεριδες και σε καμια ταβερνούλα στο ΚΟυμ - Καπι ή τις Καλύβες ενω για διαμονη μπορει καποιος να παει στον Ακρημιο που ειναι κοντα στα μεγαλα χωραφια εξω απο τα χανια 12 χιλιομετρα -λογικες τιμες 40- 50 ευρω η μερα (αλλοι ζητανε 70) και με θεα ολο τον κολπο της ΣΟυδας.

Απο Σταλο - ΠΛατανια κτλπ μπορει καποιος να παει μονο αν θελει να βλεπει μονο τουριστες και ξενους :lol: :lol: :lol: σχετικα με τις παραλιες τωρα το μειονεκτημα ειναι οτι ειναι μακρυα... πχ τα Φαλασαρνα (δεν πηγα φετος αν και ειχα αμαξι βαρεθηκα) εκει εμενε ο συγχωρεμενος ο Κακαουνακης ή μαλλον ειχε εξωχικο... για πιο κοντινά έχει και το Μαράθι πανω στο ακρωτηρι... πολυ καλη παραλια και έχει απο ολα μεσα εχει και κοσμο εχει και ηρεμη παραλια (χωρις κυματα κτλπ) τωρα σχετικα με τις ταβερνες... και εδω δυστυχως οι ιδιοκτητες εχουν παρεξηγησει καποια πραγματα ενα απογευμα επειδη δεν επαιζε φαγητο ειπα να παρω μια μεριδα σαρδελες για κακη μου τυχη δεν τις ανοιξα την ωρα που μου τις εδινε και ετσι πιαστηκα κοροιδο γιατι γυρνωντας σπιτι διαπιστωσα πως ο τυπος μου χρεωσε για μια μεριδα... ακριβως 8 μικρες σαρδέλες!!!! Τις οποιες πληρωσα 7.50 ευρω... δηλαδη περιπου 1 ευρω η σαρδέλα. Επειδη δεν ειμαι χαζος και επειδη εχω ξαναφαει κανονικα μια μερίδα μικρες σαρδελες πρεπει να εχει 14 μεσα ενω αν ειναι καπως πιο μεγαλες τοτε πρεπει να χει 8-9 .

ΣΥμπερασματικα :

Απο διαμονή τα πραγματα ειναι τσιμπημένα εκτος και αν ξέρεις που θα πας. Στο φαγητο τα ιδια και χειροτερα.... εκτος απο εξαιρεσεις και παλι πρεπει να ξερεις που θα φας... ενω απο φυσικη ομορφια και παραλιες ειναι τοπ εκτος απο το προβλημα της αποστασης που εκει πρεπει να υπολογισεις και την συνολικη δαπανη της βενζινης. ;)

Φυσικα δεν θα μπορουσα να μην κανω λογο για τις κοπελες εκει απλα το αφησα για το τελος... Οι κρητικες ειναι ωραιες γυναικες και συγκεκριμενα οι Χανιώτισσες!!! Μιλαμε αλλο πραμα... ειναι ετσι καστανες με ωραια εκφραστικα ματια κτλπ.... μερικες ηταν και μαυρισμενες στην παραλια...αλλο πραμα ηταν οι ατιμες... δεν επιχειρησα να κανω φλερτ ουτε καμακι... βαριομουν καπως φετος και δεν ηθελα γενικα να χωθω. Αλλα γενικα οποιος παει εκει και θελησει να δοκιμασει την τυχη του ποιος ξερει... μπορει το βραδακι να μετρανε μαζι τα αστερια σε καμια αμμουδια :lol: :lol: :lol: :lol: παρολαυτα απο ντοπιο πληροφορηθηκα πως έχουν καποιο τουπε για να ξεχωριζουν λεει απο τις αλλες που δεν ειναι χανιωτισσες και απλα μενουν εκει (φοιτητριες απο αλλου) οποτε να το εχει καποιος και αυτο υποψιν του που νταξει αν σε γουσταρει πραγματικα η αλλη δεν θα χει τουπε αυτα ειναι βλακειες αλλα οκ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί ανέμων