stamatiou έγραψε:Εννοώ πχ μια μικρή λίστα που λέει με ποια σειρά γίνονται τα πράγματα, δλδ
1. Γίνεται το σήμα διακριτό
2. ...
3. ...
Κάτι τέτοιο

Χμ. Κοιταξε να δεις ειναι πολυ γενικη αυτη η ερωτηση. Διοτι υπάρχουν και αναλογικες αλλα και ψηφιακες πηγες πληροφοριας . Εχεις διαβασει καθολου για την διαδικασια που γίνεται σε ενα τηλεφωνικο δίκτυο? ΠΟυ εχω παραθεσει εδω στον οδηγο. Τι γινεται δηλαδη ωστε να καταφερει ενα σημα να περασει απο το τηλεφωνικο δικτυο και να φτασει στο δεκτη?
Επειδη σε βλεπω και το ψαχνεις αρκετα ομως να ξερεις πως ενα απλοποιημενο συστημα τηλεπικοινωνιακης σύνδεσης ειναι το
- Κώδικας: Επιλογή όλων
ΠΗΓΗ ---------> ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ ------> ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗΣ --------> ΚΑΝΑΛΙ -------> ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΑΠΟΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ----------> ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ ------------> ΔΕΚΤΗΣ
Μέσα στο κανάλι μπαίνει και ο θόρυβος για αυτο και οπως έχουμε πει διαμορφώνεις ένα σήμα ωστε να περάσει απο ένα συγκεκριμένο μέσο μετάδοσης και να αντέξει τις επιδράσεις του θορύβου. Ο θόρυβος δημιουργεί προβληματα στην επικοινωνία.
Ο κωδικοποιητης εισάγει κάποιο πλεονασμό στην πληροφορία για να αντιμετωπισθει ο θόρυβος , ψάξε για redudancy αν σε ενδιαφερει παραπανω. O ψηφιακος διαμορφωτης απεικονίζει το 0 και το 1 σε 2 αντίστοιχες κυματομορφες s1( t ) και s2 ( t ) οπως εχω γραψει και στον οδηγο απλα τα στελνει σαν 2 ξεχωριστα και διαχωρισιμα σηματα πχ στην περιπτωση της ASK αλλα και αλλων. Απο την αλλη μερια ο ψηφιακος αποδιαμορφωτης θα πρεπει να λάβει μια αποφαση για το αν μεταδοθηκε το 1 ή το 0 ή και να μην λάβει καμια αποφαση.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]