

dim459 έγραψε:Υποθέτω ότι μιλάς για ενεργά ηχεία, σωστά ;
Ότι γίνεται γίνεται, αλλά το αν αξίζει τον κόπο εξαρτάται από τις εξόδους ήχου της κάρτας σου.
Μια ιδανική περίπτωση θα ήταν μια κάρτα ήχου με δύο ξεχωριστά line out (σπάνιο).
Η αμέσως επόμενη θα ήταν μια κάρτα με line out και έξοδο ακουστικών που ΔΕΝ απομονώνει αυτομάτως τις άλλες εξόδους όταν χρησιμοποιείται.
Η τρίτη είναι να υπάρχει ή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια έξοδος ήχου, οπότε και θα έπρεπε να τη σπλιτάρεις. Σε αυτήν την περίπτωση το σήμα θα έπεφτε τόσο πολύ που αμφιβάλλω εάν το αποτέλεσμα θα ήταν ικανοποιητικό.
Τώρα όσον αφορά τη συνδεσμολογία, συνήθως οι εν λόγω έξοδοι είναι σε στερεοφωνικό θηλυκό minijack. Eπειδή δεν ξέρω αν μπορεί να βρεις κανείς ανταπτοράκια που να σπλιτάρουν ένα αρσενικό mini jack σε δύο θηλυκά, θα έπρεπε να κάνεις μια μικροπατέντα. Να συνδέσεις ένα καλώδιο από mini jack σε 2 RCA. Να βάλεις σε καθένα από αυτά μια μούφα (θηλυκό RCA και από τις δύο μεριές). Να βάλεις στην άλλη άκρη της κάθε μούφας ένα σπλίτερ από 1 RCA σε 2 RCA (τα δύο έρχονται συνήθως θηλυκά).
Να συνδέσεις από τη μεριά των RCA δύο καλώδια από mini jack σε RCA και στα δύο minijack που θα σου έμεναν να συνδέσεις δύο μούφες mini jack (θηλυκό σε θηλυκό). Να συνδέσεις στην άλλη άκρη της κάθε μούφας τα δύο σετ ηχείων.
Εννοείται ότι όλο αυτό το τερατούργημα παρακάμπτεται εάν κάποιος ξέρει να χρησιμοποιεί κολλητήρι και να συνδέσει σε ομοαξονικό καλώδιο απευθείας τα connectors που θέλει.
Απλώς το παράδειγμα που σου έφερα έχει να κάνει με τα έτοιμα ανταπτοράκια που μπορεί να βρει κανείς σε ένα τυπικό κατάστημα ηλεκτρονικών του κέντρου (συνολικό κόστος 10-15 ευρώ, ανάλογα με το κατάστημα).
Και πάλι όμως το σήμα από το σπλιτάρισμα (άσε τις απώλειες από τη συνδεσμολογία) θα έπεφτε τόσο πολύ που δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.



dim459 έγραψε:@mangelasakis
1) Δε θυμάμαι να μίλησε για 5.1.
2) Σε στερεοφωνικό πρόγραμμα τι ακριβώς θα ακούς από το δεύτερο σετ ηχείων (παίρνοντας ως δεδομένο το πιθανότερο, το software της κάρτας να μη δίνει επιλογή σε στερεοφωνικό πρόγραμμα να στέλνει το ίδιο σήμα στις front και rear εξόδους) ;
3) Αν μιλάμε για δύο διαφορετικά σετ 2.1 ηχείων πως αποφασίζεις ποιο sub θα βάλεις, αφού κάθε set θα έχει πιθανότατα διαφορετικό φίλτρο αποκοπής των χαμηλών συχνοτήτων, που πάνε στο sub και όχι στους δορυφόρους ; (Η προφανής απάντηση είναι αυτό που έχει το φίλτρο στην ψηλότερη συχνότητα, αλλά σιγά μη στο λένε <<κομπιουτερίσια>> ηχεία).
Εννοείται πως όταν μιλάμε για sub που συνδέεται στο line out της πολυκάναλης κάρτας και όχι μέσω των υψηλών εξόδων ηχείων, δεν υπάρχει ρύθμιση του φίλτρου, απλώς το σετ είναι φτιαγμένο έτσι ώστε οι δορυφόροι να παίζουν μέχρι κάποια συχνότητα και από εκεί και κάτω το sub. Ποιο sub θα βάλεις λοιπόν ;
4) Το software της κάρτας (ή του αναπαραγωγέα) θα ρυθμίζει την αποκοπή (ναι, σιγά) ;
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δε λέω ότι δε γίνεται, αλλά μιλάμε για ήχο, δεν παίζει ρόλο το πόσο δυνατά παίζει, αλλά το ΠΩΣ το παίζει.

yodan000 έγραψε:Έχω 2 σετ ηχείων(το καθένα με ένα woofer και 2 ηχεία) μπορώ να βάλω και τα 2 ταυτόχρονα;
dim459 έγραψε:Eπειδή δεν ξέρω αν μπορεί να βρεις κανείς ανταπτοράκια που να σπλιτάρουν ένα αρσενικό mini jack σε δύο θηλυκά, θα έπρεπε να κάνεις μια μικροπατέντα.Να συνδέσεις ένα καλώδιο από mini jack σε 2 RCA. Να βάλεις σε καθένα από αυτά μια μούφα (θηλυκό RCA και από τις δύο μεριές). Να βάλεις στην άλλη άκρη της κάθε μούφας ένα σπλίτερ από 1 RCA σε 2 RCA (τα δύο έρχονται συνήθως θηλυκά). Να συνδέσεις από τη μεριά των RCA δύο καλώδια από mini jack σε RCA και στα δύο minijack που θα σου έμεναν να συνδέσεις δύο μούφες mini jack (θηλυκό σε θηλυκό). Να συνδέσεις στην άλλη άκρη της κάθε μούφας τα δύο σετ ηχείων. Εννοείται ότι όλο αυτό το τερατούργημα παρακάμπτεται εάν κάποιος ξέρει να χρησιμοποιεί κολλητήρι και να συνδέσει σε ομοαξονικό καλώδιο απευθείας τα connectors που θέλει. Απλώς το παράδειγμα που σου έφερα έχει να κάνει με τα έτοιμα ανταπτοράκια που μπορεί να βρει κανείς σε ένα τυπικό κατάστημα ηλεκτρονικών του κέντρου (συνολικό κόστος 10-15 ευρώ, ανάλογα με το κατάστημα). Και πάλι όμως το σήμα από το σπλιτάρισμα (άσε τις απώλειες από τη συνδεσμολογία) θα έπεφτε τόσο πολύ που δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.


yodan000 έγραψε:καλά μην τρελενόμαστε για τον ήχο

nickkefi έγραψε:Ναι, θα τρελαθούμε! Έχει κανείς εμπειρία με bass traps; Θέλω να φτιάξω αλλά φοβάμαι τον πετροβάμβακα για λόγους υγείας. Έχει κανείς υπόψιν του εναλλακτική λύση;
