Προτάσεις

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Προτάσεις

Δημοσίευσηαπό ilpara » 24 Νοέμ 2008, 12:10

Ναι, βγάλαμε τις κατηγορίες για gnome, kde, κλπ διότι κοιτόντας τις δημοσιεύσεις εκεί όλα τα θέματα άνηκαν κάπου αλλού, π.χ. στις Ανακοινώσεις, ή στις Εφαρμογές, ή ... κοκ. Ήταν δηλ σαν να είχαμε ένα φόρουμ με κατηγορίες για ubuntu-gnome και ένα subforum για kubuntu-kde όπου δεν υπήρχαν κατηγορίες και πόσταραν όλοι χύμα για οτιδήποτε. Θεωρήσαμε ότι αυτό δεν είναι σωστό και ότι ανεξαρτήτως αν ο χρήστης έχει gnome ή kde ή οτιδήποτε πρέπει να ποστάρει στην κατηγορία του προβλήματος του ή αυτού που θέλει να πει. Εξάλλου μπορείς να εχεις gnome και να τρέχεις εφαρμογές kde και τούμπαλιν. Δεν ξέρω αν συμφωνείς με το σκεπτικό που υιοθετήσαμε?
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 24 Νοέμ 2008, 14:11

Ομως στο kde και xfce περιβάλλων εργασίας υπάρχουν καθημερινά νέα και τα update είναι αρκετά συχνά. Δεν θα είναι χρήσιμη μια υποκατηγορία?
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 25 Νοέμ 2008, 01:26

vista killer έγραψε:Ομως στο kde και xfce περιβάλλων εργασίας υπάρχουν καθημερινά νέα και τα update είναι αρκετά συχνά. Δεν θα είναι χρήσιμη μια υποκατηγορία?

Το θέμα εδώ (viewtopic.php?f=4&t=2173) νομίζω αρκεί...
:)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 25 Νοέμ 2008, 09:40

vista killer έγραψε:Ομως στο kde και xfce περιβάλλων εργασίας υπάρχουν καθημερινά νέα και τα update είναι αρκετά συχνά. Δεν θα είναι χρήσιμη μια υποκατηγορία?

Η πρόταση για ξεχωριστές κατηγορίες για kde και xfce συζητήθηκε από την ομάδα συντονιστών και με μεγάλη πλειοψηφία αποφασίστηκε επί του παρόντος να μην δημιουργηθούν νέες κατηγορίες για kde, xfce και οι χρήστες kubuntu , xubuntu να ποστάρουν στις αντίστοιχες κατηγορίες όπως και οι χρήστες gnome (ubuntu). Αν στην πράξη διαπιστωθεί ότι υπάρχει πρόβλημα, παρακαλώ να το θέσετε, και το θέμα θα επανεξεταστεί.
Για τις ιδιαιτερότητες (Eξέλιξη-Προβλήματα-Bugs) των kde4 και xfce δημιουργήθηκαν στην κατηγορία "Λειτουργικό Σύστημα" (ως σημειώσεις για να εμφανίζονται πάντα πρώτα) τα εξής θέματα-νήματα:

Kde4, Eξέλιξη-Προβλήματα-Bugs

Xfce, Eξέλιξη-Προβλήματα-Bugs

Όπως αναφέρουμε στο (Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux) ενθαρρύνουμε τα μέλη του φόρουμ να αναγράφουν στην υπογραφή τους στοιχεία για το σύστημα τους και συνεπώς και αν χρησιμοποιούν gnome, kde, xfce, ...
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 25 Νοέμ 2008, 14:09

Δεν ξέρω πως θα μπορεί να ποστάρει κάποιος γενικά στο forum για θέματα που έχουν να κάνουν καθαρά με το περιβάλλων kde και με το πλήθος των προγραμμάτων που το συνοδεύουν. Δλδ θέλει κάποιος να μιλήσει για widget, για τον konqueror, για τον dolphi, για το πλήθος των kmenu που υπάρχουν, των διαφορετικών krunner, των διαφορετικών plasmoid. Mιλάμε για μια τελειως διαφορετική διανομή απο το κλασικό ubuntu που νομίζω θέλει μια κατηγορία μόνο του. Και όσο για τα bug που έχει ανοίξει θέμα δεν νομίζω να υπάρχουν τόσο πολλά όσο νομίζουν μερικοί ιδίως της έκδοση του ibex.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 25 Νοέμ 2008, 14:44

Πάντως, vistakiller, να ξέρεις ότι η πρόταση συζητήθηκε διεξοδικά. Πάντα, σε κάθε φόρουμ, υπάρχει η ανάγκη για μια ισορροπία. Από τη μια αν έχεις περισσότερες κατηγορίες συζήτησης βρίσκεις φαινομενικά πιο εύκολα αυτό που θες, από την άλλη όμως υπάρχουν επικαλύψεις (δηλ. ένα τόπικ μπορεί να ταιριάζει εξίσου σε 2 ή και 3 κατηγορίες) και επιπλέον γίνεται και υπερβολικά περίπλοκο το interface. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε να για την ώρα να μην υπάρχει διαφορετική κατηγορία. Το φόρουμ είναι νέο, κάθε τι επανεξετάζεται διαρκώς και αν αυτή η απόφαση προκαλεί δυσκολίες μπορεί πολύ εύκολα σε σύντομο χρόνο να αναθεωρηθεί. Θα δεις ότι και το αντίθετο μπορεί να γίνει, πχ. ενοποιήσεις κατηγοριών. Δώστε όλοι χρόνο και συνεχίστε να κάνετε προτάσεις με αιτιολόγηση και επιχειρηματολογία.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 25 Νοέμ 2008, 15:54

vista killer έγραψε:Δεν ξέρω πως θα μπορεί να ποστάρει κάποιος γενικά στο forum για θέματα που έχουν να κάνουν καθαρά με το περιβάλλων kde και με το πλήθος των προγραμμάτων που το συνοδεύουν. Δλδ θέλει κάποιος να μιλήσει για widget, για τον konqueror, για τον dolphi, για το πλήθος των kmenu που υπάρχουν, των διαφορετικών krunner, των διαφορετικών plasmoid. Mιλάμε για μια τελειως διαφορετική διανομή απο το κλασικό ubuntu που νομίζω θέλει μια κατηγορία μόνο του. Και όσο για τα bug που έχει ανοίξει θέμα δεν νομίζω να υπάρχουν τόσο πολλά όσο νομίζουν μερικοί ιδίως της έκδοση του ibex.

Όλοι οι χρήστες θα ποστάρουν όπου θέλουν αρκεί να είναι κάτω απο την σωστή ενότητα.
Οι ενότητες φτιάχτηκαν με τέτοιο τρόπο που καλύπτουν τους πάντες (θέλω να πιστεύω), είτε τρέχουν κάποιο DE, είτε απλά ένα WM, είτε τρέχουν μόνο CLi.

Γιατί ο kicker και ο konqueror μπορούν να τρέξουν και σε gnome ;)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 25 Νοέμ 2008, 17:28

vista killer έγραψε:Δεν ξέρω πως θα μπορεί να ποστάρει κάποιος γενικά στο forum για θέματα που έχουν να κάνουν καθαρά με το περιβάλλων kde και με το πλήθος των προγραμμάτων που το συνοδεύουν. Δλδ θέλει κάποιος να μιλήσει για widget, για τον konqueror, για τον dolphi, για το πλήθος των kmenu που υπάρχουν, των διαφορετικών krunner, των διαφορετικών plasmoid. Mιλάμε για μια τελειως διαφορετική διανομή απο το κλασικό ubuntu που νομίζω θέλει μια κατηγορία μόνο του. Και όσο για τα bug που έχει ανοίξει θέμα δεν νομίζω να υπάρχουν τόσο πολλά όσο νομίζουν μερικοί ιδίως της έκδοση του ibex.

Υπάρχει μια διαδικασία «ενοποίησης» των δύο γραφικών περιβαλλόντων, οπότε η κοινή κατηγορία DE είναι ικανοποιητική.
Το επόμενο καλοκαίρι, τα συνέδρια των GNOME και KDE θα γίνουν μαζί (GUADEC + Akademy = Guademy).
Είναι θετικό για το KDE να έχει το ίδιο χώρο στο φόρουμ με το GNOME, διότι θα έχει πρόσβαση στους χρήστες GNOME που θα ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι το διαφορετικό.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 20 Δεκ 2008, 15:50

Δεν ξέρω αν έχει προταθεί αλλού ή αν είναι πραγματοποιήσιμο (αν έχει προταθεί ή δεν είναι εφικτό αγνοείστε την πρόταση), αλλά νομίζω ότι θα ήταν αρκετά βολικό, όπου υπάρχει κάποιος σύνδεσμος με άλλη ιστοσελίδα ή τόπο, με το κλικ να γίνεται άνοιγμα νέου tab ή παραθύρου και όχι να φεύγει κανείς από τη σελίδα του forum όπου βρισκόταν. Δεν είναι ρύθμιση στο browser, με τις ρυθμίσεις που έχω σε άλλα forum γίνεται έτσι.

Βοηθάει να μπορεί κανείς να βλέπει και άλλα ενδιαφέροντα θέματα παράλληλα χωρίς να χάνεται ή να απομακρύνεται από το ubuntu.gr.

Αν γίνεται...
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 20 Δεκ 2008, 16:33

εχει προταθει κι απαντηθει πολλες φορες. Η απαντηση ειναι κάνε κλικ στους συνδεσμους με το μεσαιο πληκτρο του ποντικιου.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά