Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε από τα winblows;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε από τα winblows;

Δημοσίευσηαπό ilpara » 25 Νοέμ 2008, 10:09

kzlazy έγραψε:
kzlazy έγραψε:2.Δεν έχω βρει εργαλείο συγχρονισμού φακέλων ή αρχείων εύχρηστο όπως το total commander. Εχω βρει και δοκιμάσει δυο τρία προγράμματα linux (unison, gnome commander και άλλο ένα που θα θυμηθώ και θα γράψω αν χρειαστει) αλλά δεν προσφέρουν τον άμεσο έλεγχο και τις δυνατότητες επιλεκτικού συγχρονισμού που έχει το παραπάνω πρόγραμμα (πχ δεν παρουσιάζουν λίστα με τα στοιχεία που βρέθηκαν διαφορετικά ώστε να τσεκάρει κανείς μια τελευταία φορά πριν συγχρονίσει, συνήθως ορίζονται οι φακελοι και συντελείται ο συγχρονισμός, οπότε αν σου ξεφύγει κάτι...). Ούτε αυτό είναι βόλεμα. Αν κάποιος, λόγω δουλειάς συντηρεί αρχεία, προτιμά ασφαλιστικές δικλείδες και παραμετροποίηση-επιλογή σε κάθε στάδιο παρά ένα λάθος.

...
Για το 2 από τα παραπάνω, το πλησιέστερο πράγμα που βρήκα και μοιάζει και οπτικά είναι το krusader. Εγώ χρησιμοποιώ gnome βέβαια και αυτό είναι kde εφαρμογή, αλλά δουλεύει μια χαρά, απλώς θέλει και κάποιες βιβλιοθήκες. Αν πάλι θέλετε ένα αποκλειστικά gnome σύστημα χωρίς πρόσθετες βιβλιοθήκες, υπάρχει το φανταστικό εργαλείο που ονομάζεται meld, το οποίο ορίζεται στα repos ως εξής :
(Meld is a tool which allows the user to see the changes in, and merge between, either two files, two directories, or two files with a common ancestor).

Όλα δείχνουν ποια αρχεία θα συγχρονιστούν αφού τρέχουν αρχικά το "διάβασμα" των αρχείων προς συγχρονισμό, μετά επιλέγεις ποια θα συγχρονίσεις, και τέλος πατάς να συγχρονιστούν. Αυτό που δεν δείχνουν είναι οι διαφορές στο περιεχόμενο των αρχείων.
Δες και το luckybackup που βασίζεται στο rsync και είναι έργο κάποιου Έλληνα ονόματι Λουκά (http://luckybackup.sourceforge.net/index.html). Μάλιστα αν θες έξτρα λειτουργίες μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του (μάλλον θα χαρεί) ώστε αν μπορεί να τις υλοποιήσει ;) (αυτά είναι τα εντυπωσιακά του linux, ότι έχουμε την δυνατότητα ως χρήστες να επηρεάζουμε την ανάπτυξη των εφαρμογών :!: ) --πες μας πως σου φάνηκε
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους* ┃ Οδηγοί ┃ Live chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 25 Νοέμ 2008, 16:54

Η αλήθεια είναι ότι έχω ψιλοκαλυφθεί με το meld, αλλά με ιντριγκάρισες με το θέμα του Λουκά! Στο τέλος τέλος, μπορεί και να είναι καλύτερο. Θα δω το πρόγραμμα, ίσως... και το δημιουργό και θα το ξαναφέρω με σχολιασμό, αν δεν έχει χαθεί στον πάτο των νημάτων.

Ευχαριστώ που το κοίταξες πάντως.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Phantomas » 30 Νοέμ 2008, 03:52

Να φύγω από τα windows; Όχι δα.. Μετά τι θα κάνω όταν βαριέμαι; Να μην έχω ένα windows να κάνω format; Κανέναν ιό να βγάλω; Κανένα Need for Speed / Age of Mythology / Lord of the Rings / Call of Duty να παίξω; Καλό το Linux αλλά αν δεν έχεις και κάτι να ασχολείσαι το βαριέσαι :P

Εντάξει υπερβάλλω, μια χαρά γ***** είναι το Linux!! Τα Windows ανοίγουν μια-δυο φορές το μήνα, όταν θέλω να ξεδώσω σε κανένα παιχνίδι από αυτά που είπα... Αν υπάρξει εποχή, που το Linux θα παραμείνει τόσο ασφαλές και οι εταιρίες παιχνιδιών θα φτιάχνουν καλά παιχνίδια για το Linux, τότε αυτό θα κυριαρχήσει. Μα όπως όλοι ξέρουμε, είναι χλωμό να γίνει κάτι τέτοιο, λόγω συμφερόντων της Microsoft... :shock:
Άβαταρ μέλους
Phantomas
punkTUX
punkTUX

IRC: Phantomas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 30 Νοέμ 2008, 14:07

Phantomas έγραψε:Να φύγω από τα windows; Όχι δα.. Μετά τι θα κάνω όταν βαριέμαι; Να μην έχω ένα windows να κάνω format; Κανέναν ιό να βγάλω; Κανένα Need for Speed / Age of Mythology / Lord of the Rings / Call of Duty να παίξω; Καλό το Linux αλλά αν δεν έχεις και κάτι να ασχολείσαι το βαριέσαι :P

Εντάξει υπερβάλλω, μια χαρά γ***** είναι το Linux!! Τα Windows ανοίγουν μια-δυο φορές το μήνα, όταν θέλω να ξεδώσω σε κανένα παιχνίδι από αυτά που είπα... Αν υπάρξει εποχή, που το Linux θα παραμείνει τόσο ασφαλές και οι εταιρίες παιχνιδιών θα φτιάχνουν καλά παιχνίδια για το Linux, τότε αυτό θα κυριαρχήσει. Μα όπως όλοι ξέρουμε, είναι χλωμό να γίνει κάτι τέτοιο, λόγω συμφερόντων της Microsoft... :shock:

Όχι δεν θα βαριέσαι , άλλα μπορείς να μάθεις να το κάνεις σωστά και να το εγκαθιστάς σε όλους που έχουν προβλήματα με τα winblows + sVista !!!!
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό DarkFire21 » 30 Νοέμ 2008, 14:59

Το visual studio,κανα προγραμματακι cad και οι bsod :lol: :lol:
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Μέτριο/Προγραμματισμός:Ναι:Αγγλικά:Μέτρια
Ubuntu 8.04 32bit
Intel Celeron 2.4/2x1024/Nvidia 7600 GeForce/IBM 1024x768
DarkFire21
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 30 Νοέμ 2008, 15:16

DarkFire21 έγραψε:Το visual studio,κανα προγραμματακι cad και οι bsod :lol: :lol:

Το visual studio μπορεί να είναι καλό άλλα δεν είναι το τέλειο και όλα είναι θέμα συνήθειας , εάν σε είχανε μάθει σε Dia να τα κάνεις θα ήσουνα ευχαριστημένος και δεν θα είχες και πρόβλημα.
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό DarkFire21 » 02 Δεκ 2008, 18:20

linuxman έγραψε:
DarkFire21 έγραψε:Το visual studio,κανα προγραμματακι cad και οι bsod :lol: :lol:

Το visual studio μπορεί να είναι καλό άλλα δεν είναι το τέλειο και όλα είναι θέμα συνήθειας , εάν σε είχανε μάθει σε Dia να τα κάνεις θα ήσουνα ευχαριστημένος και δεν θα είχες και πρόβλημα.

Οχι απο αποψη τελειοτητας.Προτιμω netbeans,πριν καν αρχισω να ασχολουμαι με OSS.Πιο πολυ για καμια c# και το τελευταιο .net. ;)
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Μέτριο/Προγραμματισμός:Ναι:Αγγλικά:Μέτρια
Ubuntu 8.04 32bit
Intel Celeron 2.4/2x1024/Nvidia 7600 GeForce/IBM 1024x768
DarkFire21
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό YianPan » 19 Δεκ 2008, 19:24

Καλησπερα σας...
Απο τα μεσα Αυγουστου οταν πηρα λαπτοπ αποφασισα να βαλω (dual boot) επειδη εχει μερικα προγραμματα που στο λινουξ δεν εχει.
Να τα απαριθμησω εε? χμμμμ...! Εχουμε λοιπον:
MyHeritage, WinStars2, Today, MyMoney, The Word, Camfrog, αυτα απο πλευρας software.
Απο πλευρας hardware επειδη εχω σαρωτη στην αρχη χρειαζομουνα το παραθυρο... τωρα δεν το χρειαζομαι πια αφου βρηκα Kooka, scan-to-pdf και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Αυτο στην αρχη... στη πορεα ομως οσο πιο πολυ γνωριζω και μαθαινω το λινουξ τοσο ανακαλυπτω καποια προγραμματακια που με καλυπτουν ικανοποιητικα. Π.χ. GnuCash, Gramps, KStars και αλλα πολλα!
Τωρα τελευταια μονο ενα προγραμμα με καει παρα πολυ ειναι το camfrog.
Αυτο εχει σε παραθυρο και σε μηλο... αλλα σε πιγκουινο δεν εχει!! Κλαψψψ!!!
Ειναι το τελευταιο συνορο πριν φορεσω στο λαπτοπ πληρως Λινουξας!!
Τελος παντως συντομα και επειδη ειμαι ευχαριστημενος (πλην καμφρογκ) θα κανω πληρη παρτιτιον αφιερωμενο μονο στο Ubuntu 8.04 LTS!!
Αυτα απο μενα! ;) :) 8-)
Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Οχι ┃ Αγγλικά: Οχι
---
Distro: Ubuntu 20.04.5 LTS, Desktop: Gnome 3.36.9, Kernel: 5.15.0-48-generic - x86_64
Machine: Acer Aspire E15 Type: E5-521G-88A8
CPU: AMD Quadcore A8-6410 APU with AMD Radeon R5 Graphics 2GHz
RAM: 4 GB SDRAM DDR3L
Graphics: AMD Radeon R5-M240 SDRAM DDR3
Ethernet: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit
Wirelles: Qualcomm Atheros QCA9565/AR9565
Mouse: Wacom Graphire ET-0405-U (USB tablets)
Άβαταρ μέλους
YianPan
seniorTUX
seniorTUX

IRC: Yianpan71
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 19 Δεκ 2008, 20:55

Ακομα δεν εχω κανει την πληρη αλλαγη!
Αυτες τις μερες προγραμματιζω το Format και το Ubuntu Ως Αρχικο μου συστημα...
Τωρα θα περασω και Windows καθαρα και μονο για ipod(Δεν μου αρεσει οπως γινονται τα πραγματα μεσω linux σε αυτο το θεμα),Videora ipod Video Conventer(κανει αυτo που λεει :P) και για ConvertXtoDvd(Ισως να υπαρχει καποιο αντιστοιχο για linux)
Μια ερωτηση που μου ειρθε μολις τωρα,με Virtual machine θα κανω την δουλεια μου αραγε;Εχω δυσταγμους καθως το ConvertXtoDvd και το videora ipod conventer(Αυτο με ενδιαφερει κυριως!)χαλανε πολυ επεξεργαστικη ισχυη,μηπως σε virtual θα κανουν πολυ ωρα για να κανουν τις εργασιες που θελω; :?:
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 19 Δεκ 2008, 22:20

KiRiLoS έγραψε:Ακομα δεν εχω κανει την πληρη αλλαγη!
Αυτες τις μερες προγραμματιζω το Format και το Ubuntu Ως Αρχικο μου συστημα...
Τωρα θα περασω και Windows καθαρα και μονο για ipod(Δεν μου αρεσει οπως γινονται τα πραγματα μεσω linux σε αυτο το θεμα),Videora ipod Video Conventer(κανει αυτo που λεει :P) και για ConvertXtoDvd(Ισως να υπαρχει καποιο αντιστοιχο για linux)
Μια ερωτηση που μου ειρθε μολις τωρα,με Virtual machine θα κανω την δουλεια μου αραγε;Εχω δυσταγμους καθως το ConvertXtoDvd και το videora ipod conventer(Αυτο με ενδιαφερει κυριως!)χαλανε πολυ επεξεργαστικη ισχυη,μηπως σε virtual θα κανουν πολυ ωρα για να κανουν τις εργασιες που θελω; :?:

Βίντεο converter υπάρχουν πολλά , και δεν έχει σχέση αν είναι όμορφα η όχι άλλα εάν κάνουν αυτό που θέλεις .
Όσο για ConvertXtoDvd δεν κάνει τίποτα παραπάνω από πχ Devede στα ελληνικά μάλιστα μεταφρασμένο από ένα μέλος ubuntu-gr.org και εκτός από αυτό και πολλά άλλα που κάνουν το ίδιο ακριβός .
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας