Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα .

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα .

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Σεπ 2011, 11:12

Τελικά τσάμπα διαφωνούμε μεταξύ μας , τα πάντα θα λυθουν από την Κυβέρνηση .
έγραψε:Παπανδρέου: «Σε λίγο θα είμαστε στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου»!
«Βάλτε πλάτη και σε λίγο καιρό θα είμαστε στις τριάντα πλουσιότερες χώρες του κόσμου» είπε χθες ο πρωθυπουργός στους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς στέλνοντας τους κυριολεκτικά …αδιάβαστους. «Δεν το πιστεύουμε αυτό που μας είπε» έλεγε ένας από τους συμμετέχοντες μετά το τέλος της συνάντησής τους.
Περιττό να αναφέρουμε ότι ο Παπανδρέου συμφώνησε με όλα τα αιτήματα τους λέγοντας «καταλαβαίνω την αγωνία σας και ζω με αυτήν μέρα – νύχτα» χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για το παραμικρό απέναντι τους.

Από εδώ : http://www.on-news.gr/2011/08/30_31.html
Πάω να βγάλω το πορσελάνινο σερβίτσιο από το ντουλάπι ...
Άντε και στους G8 !!!

(Δεν ξέρω τι να βάλω για φατσούλα στην είδηση . Σκέφτομαι αυτό :lol: αλλά μου πάει και αυτό :cry: και αυτό :twisted: . Μάλλον σωστότερο είναι αυτό :eh: γι αυτούς και αυτό :shifty: για εμάς . Αντε να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε με δαύτους ...).
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lucinos » 04 Σεπ 2011, 11:27

Ο ΓΑΠ
βρίσκω δυο πιθανές ερμηνίες
α) Υπολογίζει την καταστροφή όλων τών άλλων
β) Υπολογίζει ότι θα ενσωματωθούμε σε μία από τις 30 πλουσιότερες χώρες τού κόσμου.
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 04 Σεπ 2011, 12:22

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE% ... E%B7%CF%82

Άλλος δείκτης είναι αυτός; Το 2010 η Ελλάδα ήταν στην 22η θέση...
Όχι, ότι έχει και μεγάλη σημασία :)

Στην κοσμάρα τους είναι! Χθες έβγαλε λόγο στο κομματικό του ακροατήριο, λέγοντας τα αυτονόητα που όμως τα «δρομολογεί» από το 2009...
Στο μεταξύ κατάφερε με την πολιτική του να βάλει στο περιθώριο την πραγματική οικονομία που περιμένει να πληρώσει τους νέους φόρους και να κάνει την ανάπτυξη! Τους κομματικούς δημόσιους χαρτοσπρώχτες, δεν τους αγγίζουμε όμως...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 04 Σεπ 2011, 21:21

Απάλλαξον! Απάλλαξον!
εκ των τριακοσίων τυρράνων του κοινοβουλίου τούτου.....

:lol: :lol: :lol:

Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 05 Σεπ 2011, 00:42

lucinos έγραψε:Ο ΓΑΠ
β) Υπολογίζει ότι θα ενσωματωθούμε σε μία από τις 30 πλουσιότερες χώρες τού κόσμου.

Φτωχέ μου lucinos είναι δυνατόν να προσπαθείς να ερμηνεύσεις τις ιστορικές ρήσεις του ΓΑΠ και των Παπανδρέου γενικότερα ;
ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ, είναι κάτι σαν τα ιερά κείμενα, απλώς τα μνημονεύεις, διότι η σοφία που κρύβουν δεν συλλαμβάνεται από τον απλό ανθρώπινο νου.
Πάμε να θυμηθούμε μερικά από τα τελευταία τριάντα χρόνια :
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΓΗ
Από ζιβάγκο σε πουκάμισο, από μαλλιά και μούσια σε κοντοκουρεμένο και φρεσκοξυρισμένο μουσούδι, αλλαγή συζύγου, τι να εννοούσε ο ποιητής.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ
Εδώ ; Που καλέ, εδώ εδώ ; Φτου-φτου.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Κι αυτό εγώ θα το αλλάξω, είπαμε αλλαγή, το κέρατό μου.
ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ <<ΧΩΡΑ>>
Ποιος ρε μεγάλε, εγώ με το φουσκωτό και τη σφεντόνα, εσύ είσαι πρωθυπουργός, στείλε το ναυτικό να το βυθίσει.

Πάμε και στον ΓΑΠ
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Αυτό χωρίς περαιτέρω σχόλια.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Εδώ το πράγμα δυσκολεύει πολύ, αν δεν ήταν στα μαύρα κατάστιχα θα έλεγα πως το σκέφτηκε ο Τσοχατζόπουλος.
ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Ναι, αλλά κάπου χάλασε το Grub και δε μπουτάρει Πρόεδρε.
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ
Εγώ, ο Παπακωνσταντίνου και μερικοί άλλοι, γιατί εδώ δε μας βλέπω για πολύ.

Έτσι για κερασάκι να προσθέσω και ένα από τους επιγόνους.
Η ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ
Γι αυτό άλλωστε και το ότι αφήσαμε Τούρκους κομάντος στα Ίμια κάμποσες ώρες, οφείλεται μόνο στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Το ότι δε στείλαμε ένα F16, που δεν είχε πρόβλημα με τον καιρό, να τους κάνει στάχτη και μπούρμπερη μαζί με όλη τη βραχονησίδα, οφείλεται στην οικολογική μας ευαισθησία, διότι δε θέλαμε να καταστρέψουμε την πλούσια βλάστηση της βραχονησίδας.
Τελευταία επεξεργασία από dim459 και 05 Σεπ 2011, 00:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 05 Σεπ 2011, 00:50

dim459 έγραψε:
lucinos έγραψε:Ο ΓΑΠ

Φτωχέ μου lucinos είναι δυνατόν να προσπαθείς να ερμηνεύσεις τις ιστορικές ρήσεις του ΓΑΠ και των Παπανδρέου γενικότερα ;
ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ, είναι κάτι σαν τα ιερά κείμενα, απλώς τα μνημονεύεις, διότι η σοφία που κρύβουν δεν συλλαμβάνεται από τον απλό ανθρώπινο νου.
Πάμε να θυμηθούμε μερικά από τα τελευταία τριάντα χρόνια :
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΓΗ
Από ζιβάγκο σε πουκάμισο, από μαλλιά και μούσια σε κοντοκουρεμένο και φρεσκοξυρισμένο μουσούδι, αλλαγή συζύγου, τι να εννοούσε ο ποιητής.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ
Εδώ ; Που καλέ, εδώ εδώ ; Φτου-φτου.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Κι αυτό εγώ θα το αλλάξω, είπαμε αλλαγή, το κέρατό μου.
ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ <<ΧΩΡΑ>>
Ποιος ρε μεγάλε, εγώ με το φ

Ε αφού μπήκες στη διαδικασία, βάλε και υπόκρουση την καρμίνα τη μπουράνα (που λέει και ο ημίσκουμπρας). Αυτές οι πινελιές είναι που κάνουν το αριστούργημα...
Βάλε mea culpa.
Βάλε το κλασικό «ο λαός θέλει, το πασόκ μπορεί».
Και κυρίως βάλε και το παλιότερο ακόμα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ στο ίδιο συνδικάτο».
Είναι πολλά τέτοια (και αντίπαλα φυσικά) που έχουν στοιχειώσει την παιδική μνήμη μου, αλλά δεν θα τα ανασύρω, όχι, δεν με κάνουν πια να γελάω όπως παλιά γιατί κατάλαβα ότι πλήρωσα ακριβά αυτό τον κακής ποιότητας σαρκασμό . Ισως θα ήταν μάθημα αντίστασης στη μαλ**ία ένα νήμα με πολιτικά συνθήματα, αν και φλερτάρει με κλείδωμα από τα πρώτα ποστ... Ενα νήμα με γηπεδικά συνθήματα ίσως, θα έβγαζε πολύ γέλιο σε δύσκολες στιγμές...
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 05 Σεπ 2011, 00:56

Ναι με πρόλαβες πριν το ολοκληρώσω, διότι κατά λάθος πάτησα και υποβλήθηκε μισό.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 05 Σεπ 2011, 01:09

Και αναρωτιόμουν τι σήμαινε το τελικό «φ», στην αρχική μορφή του μηνύματος... Ολα εξηγούνται πια.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyber_giorgos » 20 Σεπ 2011, 22:09

Για να βγούμε από την κρίση πρέπει να χτίσουμε ενα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κάπου.. Αυτό το κάπου για εμένα είναι στη Νέα Οικονομία και μόνο.. Στο παρακάτω άρθρο προτείνεται συγκεκριμένα πως μπορεί να γίνει αυτό και σε σύντομο διάστημα..

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ 12 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

1. Η δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Νέας Οικονομίας με παράλληλη απορρόφηση των σημαντικότερων κρατικών τεχνολογικών και ερευνητικών φορέων της χώρας.
2. Μετατροπή οκτώ (8) ΑΕΙ/ΤΕΙ με αντικείμενο κλάδους που δεν έχουν εφαρμογή στην Ελληνική Οικονομία σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα με υψηλή εφαρμογή στη Νέα Οικονομία.
3. Εισαγωγή του μαθήματος της Νέας Οικονομίας σε όλη την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στόχευση σε επαγγέλματα του μέλλοντος.
4. Δημιουργία οκτώ (8) επιχειρηματικών πάρκων εντός των Ελληνικών Πανεπιστημίων όπου θα στεγάζονται νέοι επιχειρηματίες που θα απασχολούνται αποκλειστικά στη Νέα Οικονομία.
5. Δημιουργία μιας νέας νομικής μορφής Επιχείρησης, της Νεανικής Επιχείρησης, όπου θα εξαιρείτε από τον ΟΑΕΕ για δύο (2) χρόνια και θα διαθέτει απλοποιημένα φορολογικά για όσους απασχολούνται στη Νέα Οικονομία και είναι κάτω των 35.
6. Κίνητρα επιδοτήσεων μέσα από το ΕΣΠΑ για τη δημιουργία 70.000 Νεανικών Επιχειρήσεων που θα απασχολούνται στη Νέα Οικονομία. Αλλά και 1.200 επιπλέον τεχνοβλαστών επιχειρήσεων του διαδικτύου.
7. Επιδότηση της σύνδεσης στο διαδίκτυο σε νέους χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων αλλά και σε μακροχρόνια ανέργους.
8. Ενίσχυση της παρουσίας και της εξωστρέφειας των Ελληνικών Επιχειρήσεων στην αγορά των Βαλκανίων μέσω του διαδικτύου.
9. Εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ ετησίως υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου μέσω της υιοθέτησης τηλεπικοινωνιακών τεχνολογιών διαδικτύου και της αντικατάστασης της χρήσης εμπορικού λογισμικού (commercial software) με τη χρήση δωρεάν λογισμικού (open-source software). Μεταξύ άλλων προτείνεται η χρήση τεχνολογιών IP Phone και CMS (Citizen Management System).

το άρθρο
www.capitalinvest.gr/info.php?product_id=260
cyber_giorgos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Aeron » 29 Σεπ 2011, 17:27

Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο "Η ΤΡΑΠΕΖΑ:ΠΩΣ Η GOLDMAN SACHS ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ" του Marc Roche.
Σας συνιστώ να το διαβάσετε.
Εστιάζει κυρίως στον ρόλο της και σε όλα τα λαμόγια που πέρασαν από αυτήν και δείχνει ουσιαστικά πως προκαλούν την παγκόσμια κρίση αποκλειστικά μερικοί χρηματιστές της, προκειμένου να αυξήσουν τα bonous των μισθών τους μέσω του καζίνου του χρηματιστηρίου και ουσιαστικά στο ποντάρισμα της δικής μας χρεωκοπίας με τα γνωστά ασφάλιστρα κινδύνου.Επίσης βλέπεις διαχρονικά από την ίδρυση της μέχρι σήμερα όλη την πορεία της τράπεζας.

Έχω να πώ οτι το βιβλίο σε φρικάρει αρκετά σχετικά με το τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που κυβερνούν το κόσμο, μιάς και βλέπεις αναλυτικά την ζωή και τον χαρακτήρα όλων αυτών των καθαρμάτων που ουσιαστικά μας βλέπουν καθαρά σαν φράγκα.
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.04, linux mint 12, pclinuxos 12 σε ECS G31T-M7
Προδιαγραφές ⇛ intel core2 quad 9400 s775/2,66 │Ram: 4gb ddr2 │ nvidia geforce 9600 gt │ TFT asus 22" vw221d
Άβαταρ μέλους
Aeron
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων