Καλησπέρα,
Συμφωνώ για online μαθήματα. Και σε απευθείας σύνδεση είναι ακόμη καλύτερα πιστεύω.
Αλλά
Δεν μπορεί να υπάρξει η κατάλληλη χρονική στιγμή που θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι θα ξεκινήσουν από την αρχή οποιουδήποτε είδους online μαθήματα (είτε για αρχάριους είτε για πιο προχωρημένους). Δεν έχουμε όλοι ελεύθερο χρόνο παράδειγμα στις 4 το μεσημέρι και οπωσδήποτε δεν έχουμε όλοι τις ίδιες υποχρεώσεις.
Υπάρχουν ανάμεσά μας πιστεύω φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, υπάλληλοι, οικογενειάρχες, ελεύθεροι .....
Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν με ότι ιδιότητα έχει. Απλά θέλω να τονίσω το πρόβλημα που υπάρχει στον χρόνο όλων μας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν θέλουμε να μάθουμε πάντα κάτι παραπάνω, τότε δεν θα είμασταν εδώ σίγουρα.
Αυτό το καιρό παρακολουθώ μαθήματα στο
http://telemathea.uom.gr . Είναι βέβαια για αρχάριους αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Το θετικό και ο λόγος που το αναφέρω είναι ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη ύλη που πρέπει να μάθει ο χρήστης, να κάνει κάποιες ασκήσεις, να κάνει κάποια εργασία και να πάρει και κάποιο βαθμό για κάθε άσκηση (όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό). Όλοι οι συμμετέχοντες (είναι γύρω στα 60 άτομα περίπου) μπορούν να συνδεθούν οποιαδήποτε στιγμή να παρακολουθήσουν την ύλη, να συζητήσουν την ύλη, τους προβληματισμούς τους, τις τυχόν απορίες και γενικά για το μάθημα και να απαντήσουν στις ασκήσεις.
Πιστεύω λοιπόν πως μια τέτοια είδους μάθηση θα τραβούσε περισσότερο κόσμο (όχι από θέμα ενδιαφέροντος το τονίζω και πάλι αλλά από άποψη χρόνου).
Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα είναι εφικτό κάτι τέτοιο, αλλά πιστεύω πως θα είναι κάτι θετικό για όλους μας.