ALdaperan έγραψε:Θέλω να σου πώ ότι υπάρχουν χρήστες που έχουν ήδη κουραστεί απο τα windows και ενδεχομένως αυτό να αποτελέσει την αφορμή
Δεν διαφωνώ. Πάντα και παντού υπάρχουν οι δυσαρεστημένοι. Αλλά το ξαναλέω. Οι πλειοψηφία των χρηστών δεν το βλέπει ως εναλλακτική λύση. Παραμένει στα windows και απλά περιμένει την επόμενη έκδοση. Η μειοψηφία της μειοψηφίας αναζητεί εναλλακτικά λειτουργικά. Άλλα το GNU/Linux δεν θέλει μόνο αυτούς. Τους θέλει όλους. Ακόμα και τους ευχαριστημένους από τα windows. Το θέμα είναι να βρει τρόπο να τους κερδίσει. Αυτό βέβαια δεν γίνεται με ευχολόγια, ούτε με ευσεβείς πόθους, αλλά με πλήρη κατανόηση της ροής των γεγονότων και την υιοθέτηση των βέλτιστων αποφάσεων γι' αυτό.
ALdaperan έγραψε:Θεωρείς επιτυχημένα τα windows 7 ?
Ακόμα και εγώ να τα θεωρήσω αποτυχημένα, το μερίδιο αγοράς θα με διαψεύσει.
ALdaperan έγραψε:Ας μην ήταν προεγκατεστημένα σε τόσους προς πώληση υπολογιστές και θα σου έλεγα εγώ πόσες άδειες θα είχε πουλήσει η ms
Ναι άλλα ως γνωστόν με "αν" και "άμα" είναι γεμάτη η ιστορία.
ALdaperan έγραψε:
Για εμένα για παράδειγμα τα tablets είναι ανούσια
πιστεύω ότι τα tablets δε θα μπούνε σε κάθε σπίτι όπως κατάφερε το desktop και το laptop
στόχος κατ'εμέ θα έπρεπε να ήταν αυτά τα 2 και μετά τα tablets
το Cloud computing , μερικές εφαρμογές Cloud είναι χρήσιμες
το να στηθεί ένα ολόκληρο λειτουργικό σε αυτά τα πρότυπα (βλέπε chrome os ή firefox ετοιμάζει παρόμοιο τώρα ) είναι κάτι περιορισμένων δυνατοτήτων και δεν θα το χρησιμοποιήσουν πολλοί χρηστές .. ίσως ένα 3-4% των χρηστών (;) μπορεί και λιγότερο
Όπως θα πρόσεξες όλες είναι προσωπικές εκτιμήσεις και μόνο. Στο μαγαζί μου η μεγάλη πλειοψηφία μου ζητάει τα ακριβώς αντίθετα. Κάποτε λέγαμε τα ίδια για τα κινητά. Ότι θα ασχολούνται μόνο μικρές και εξειδικευμένες εταιρίες, όπως και ότι το μερίδιο αγοράς τους θα είναι επίσης ένα 3-4% γιατί είναι κάτι που αφορά τους πολύ πλούσιους χρήστες. Η συνέχεια είναι γνωστή.