Φίλε @yianpap καταρχήν καλωσόρισες και ας τα πάρουμε ένα ένα. Όλες (μα όλες) οι κάρτες συνεργάζονται πλέον πάνω-κάτω με το GNU/Linux. Άλλες με τους ανοικτούς και άλλες με τους κλειστούς drivers. Αναλόγως με τις επιθυμίες και τις προτεραιότητες που δίνει ο καθένας.
yianpap έγραψε:παιδιά όλοι ΑΤΙ προτείνετε; Εγώ από την πλευρά μου έχω δοκιμάσει linux μόνο με nvidia
.
Όπως καταλαβαίνεις, αυτό και μόνο δεν φτάνει για μια αμερόληπτη κρίση.
Blandar έγραψε:πρεπη να παρω καινουργια. δεν γνωριζω ομος πια συνεργαζετε καλητερα με το ubuntu Ati or Nvindia? το ποσο που μπορο να διαθεσω ειναι 65 ευρω
Έχουμε σε απόδοση δυο περίπου ισάξιες κάρτες. Π.χ την ATI HD5670 με 60-70€ και την Nvidia GTS450 με 90-100€. Εσύ αν πραγματικά έπρεπε να κινηθείς στα πλαίσια της παραπάνω ερώτησης, ποια θα πρότεινες; Μια απάντηση "εγώ μόνο την τάδε έχω δοκιμάσει, άρα την τάδε πάρε" θα σε ικανοποιούσε;
yianpap έγραψε:όσο για την υποδιέστερη που λες ότι προτιμάω αν δεις το post λέω ότι από την δουλειά γραφω αυτό το post που έχω 220GTS την επόμενη φορά που θα με ρωτήσουν θα τους πω για κάτι καλύτερο.
Το οποίο ποιο θα είναι; Όταν με δήλωση σου αναφέρεις ότι έχεις δοκιμάσει μόνο την μια εταιρία και ποτέ την άλλη.
yianpap έγραψε:Εγώ απλώ έγραψα ότι όσες κάρτες Nvidia έχω δοκιμάσει δουλεύουν άψογα με όλες της διανομές linux που έχω δοκιμάσει και με ενεργοποιημένο το kwin ή το compiz οπότε για πια έλληψη στοιχείων λες; για το λόγο αυτό δεν καταλαβαίνω τον λόγο για την "επίθεση" που μου κάνεις.
Φίλε @yianpap δεν υπάρχει καμία επίθεση, μην το βλέπεις έτσι. Στον κόσμο του ΕΛ/ΛΑΚ και του GNU/Linux καλό θα ήταν να δίνουμε όσο ακριβείς και εμπεριστατωμένες απαντήσεις γίνεται, χωρίς αυτές να γίνονται αφορμή για δυσμενή σχόλια εναντίον του. Κάπου αλλού είχε πει κάποιος "οι κάρτες γραφικών που έχω δοκιμάσει έχουν πρόβλημα γενικά στο Linux, βάλτε win". Εκεί τι απαντάς χωρίς ο άλλος να το εκλάβει ως επίθεση;
Καλό θα ήταν να έφτιαχνες και την υπογραφή σου, βοηθάει όλους και εσένα στο να λάβεις πιο εξατομικευμένη βοήθεια, αν την χρειαστείς στο μέλλον.