από dim459 » 04 Σεπ 2011, 01:27
Κοίταξε το πρώτο που αναφέρεις σχετικά με τη λειτουργία συσκευών που δε λειτουργούσαν πριν είναι θέμα πυρήνα και ήταν αναμενόμενο.
Κατά τ' άλλα θεωρώ την 11.04 μια μεταβατική έκδοση, η οποία κατά την άποψή μου υιοθέτησε εντελώς βεβιασμένα κάποιες επιλογές (εκτός του ότι είναι αμφιλεγόμενες).
Έτσι εμφάνισε το unity χωρίς να έχει ασχοληθεί αρκετά με την απρόσκοπτη λειτουργία του σε κάρτες που έχουν τη δυνατότητα να το τρέξουν, χωρίς να έχει προσέξει και χωρίς μετά από τόσο καιρό να έχει επιλύσει ένα χοντροειδέστατο bug στο jockey, χωρίς να έχει μεριμνήσει για την αυτόματη εγκατάσταση του unity 2d σε μηχανήματα με παλαιότερες κάρτες (μόνο μέσω ppa και χωρίς να έχει την αντίστοιχη εξέλιξη με το 3d) γεγονότα, που σε συνδυασμό με πρωτόγνωρα προβλήματα που έχουν πολλές nvidia με τους κλειστούς drivers, να έχουν γεμίσει το forum με threads του τύπου <<δεν ανοίγει ο υπολογιστής>>, <<βλέπω μια μαύρη οθόνη>>, <<δεν ανοίγει το unity>>, <<κολλάει όλο το desktop>> και διάφορα άλλα φαιδρά, ενώ έχουμε βαρεθεί να ασχολούμαστε με εγκαταστάσεις και απεγκαταστάσεις drivers γραφικών και εντολές τύπου <<unity --reset>>, <<compiz --replace>> και άλλες τσαχπινιές.
Δε σου κρύβω ότι όταν πρωτοείδα το unity το θεώρησα (και είναι) πολύ όμορφο, επιφυλασσόμενος σοβσρά για τη χρηστικότητά του.
Μετά από λίγο καιρό πείστηκα ότι είναι αν όχι κουραστικό τουλάχιστον βαρετό στη χρήση, αλλά κυρίως πείστηκα ότι το εμφάνισαν σε τελείως λανθασμένο χρόνο, θα αποφύγω να το πω προχειροδουλειά, αλλά θα εμμείνω στο <<βεβιασμένα>>.
Σαν συνέπεια θεωρώ την 11.04 μια αποτυχημένη έκδοση, η οποία ενώ αρχικώς προσελκύει λόγω εμφάνισης, ατην πορεία έχει αρκετές πιθανότητες να δράσει αποτρεπτικά και ίσως δυσφημιστικά.
Δεν είναι τυχαία ούτε η σχετική άνοδος του KDE, ούτε η αναμφισβήτητη άνοδος του Mint, ούτε και το ενδιαφέρον για πιο <<παραδοσιακές>> προσεγγίσεις όπως το Mint Debian ή το Debian αυτό καθεαυτό.
Αν κρίνω από τη συνέντευξη του βασικού developer του Gnome 3 και την ολίγον τι <<παππική>> στάση του προβλέπω κι εκεί νταβαντούρια.
Τέλος πάντων, αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την 11.10, διότι στα τελειώματά της δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι θα στρώσει η 11.04 και για την ώρα τρέχω είτε Kubuntu είτε εδώ και κανένα μήνα Mint Debian Edition και έχω βρει την ησυχία και την ψυχική ηρεμία μου.
Βλέπουμε...
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.