με windows χρησιμοποιουσα το voipdiscount το καλο σε αντιθεση με το voipbuster που στην ουσια ειναι ιδια εταιρεια ειναι οτι κραταει ακομα δωρεαν κλησεις για την ελλαδα και άλλες 40 χώρες !!!.....που λογο της προηγουμενης δουλειας μου είχε πάρα πολύ καλή συνομιλία σε σχέση με άλλα του χώρου και ιδιαίτερα στο εξωτερικο
(για όποιον δεν ξερει) κανεις μια συνδρομη 10ε + 1,9ε φπα και εχεις 120 ημέρες δωρεάν κλήσεις
www.voipdiscount.comμε το linux αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω το Ekiga το οποιο μπορω να πω είναι εύκολο στις ρυθμίσεις του (10 σειρές διάβασμα θέλει) αλλά
όπως έιναι φυσικό κάθε υποκατάστατο έχει και επιπτώσεις...
1) δεν μπορει να μου διαβάσει τις επαφές που έχω αποθηκέυσει στον λογαριασμό μου
2) όταν καλώ σε σταθερό και ενώ δέν με χρεώνει στον λογαριασμό το ekiga μου βγαζει μύνημα οτι καλώ GSM
3) δεν μπορώ να έχω ανάλυση του λογαριασμού μου σε κόστος χρέωσης και υπόλοιπο λογαριασμού
κατα τα άλλα μιά χαρά τα πάει με τις κλήσεις... λίγη ώς μηδενική παραμόρφωση ανάλογα με το τραφικ του δικτυου και προπάντων της υπηρεσιας
εξάλου έχοντας κατα καιρούς δοκιμάσει skype - msn - voipbuster - voipdiscount και εχοντας χρησιμοποιησει συσκευες shiptalk - bluebox και διάφορα voip τηλέφωνα κατέληξα στα παρακάτω συμπεράσματα
κληση ομιλίας pc to pc = skype (απλά τέλειο)
κλήση pc to phone = voipdiscount (just free)
κληση video = amsn ( μπορεί μερικές φορές να ήταν λόγος για να κλείσω τον υπολογιστή όταν όμως πιάσεις καλή γραμμή το αποτέλεσμα σε διακιώνει )
Ολα τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπικη μου εκτίμιση καθώς πάντα προτεύον ρόλο παιζει ο τρόπος σύνδεσης και η ταχήτητα του διαδικτύου
σημασία έχει να μάθουν οι πάροχοι στην ελλάδα ότι οι χρήστες έχουν δικαιώματα καθώς δέν έχει σημμασία τί γραμμή έχεις αλλα πόσα πακέτα σου επιτρέπει ο πάροχος να περάσεις μέσα απο αυτήν για να μπορέσεις να έχεις μία ανθρώπινη συνδιάλεξη
θυμάμαι όταν πρωτοξεκίνησα 4 χρόνια πριν με την ip τηλεφωνία σε ADSL του οτε 4μβ που κανονικά έπρεπε να στέλνει 80 πακέτα και έστελνε 16 μόνο ενώ για τηλεφωνία και video αν θυμάμαι καλά 30 και μόνο ήταν υπέρ αρκετα για τέλεια απόδοση
όμως στην ελλάδα πάντα φταίει ο χρήστης ....
αλήθεια ποιός χρήστης είναι ικανός να τα βάλει με τις εταιρείες? αφου όταν κάνεις μια σύμβαση σε κάθε μία απο αυτές υπογράφοντας αποποιούντα αυτόματα κάθε ευθύνη απεναντι σου
(οχι ρε πουστη μου πάλι ξέφυγα απο το θεμα)... συγνωμη