Ekiga και Τηλεφωνία. Το χρησιμοποιείτε για τηλεφωνήματα;

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Ekiga και Τηλεφωνία. Το χρησιμοποιείτε για τηλεφωνήματα;

Δημοσίευσηαπό simosx » 12 Αύγ 2008, 23:19

Το Ekiga είναι ένα πρόγραμμα που επιτρέπει την επικοινωνία με φωνή (και βίντεο) μεταξύ δύο χρηστών. Ακόμα επιτρέπει να κάνουμε και τηλεφωνήματα σε τηλέφωνα (σταθερά, κινητά), αρκεί να αγοράσουμε μονάδες σε κάποιες από τις υπηρεσίες. Μιλάμε για κόστος γύρω στα 10 ευρώ και επιτρέπει ώρες τηλεφωνήματα.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Ekiga για φτηνά τηλεφωνήματα, κτλ.
Το χρησιμοποιεί κανείς άλλος; Καλές ή κακές εντυπώσεις;

(Το Ekiga είναι διαθέσιμο από το Εφαρμογές/Διαδίκτυο/Τηλεφωνία Ekiga)
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Re: Ekiga και Τηλεφωνία. Το χρησιμοποιείτε για τηλεφωνήματα;

Δημοσίευσηαπό simosx » 13 Αύγ 2008, 00:24

noati έγραψε:Το ιδιο ισχυει και για το skype.
Το ekiga παιζει και στα αλλα λειτουργικα;
Εχει πλεονεκτημα σε σχεση με το skype;

Λοιπόν, το Ekiga βασίζεται σε ανοιχτά πρότυπα και είναι το βασικό πακέτο για τηλεφωνία και videoconference στις διανομές.

Με Ekiga μπορείς να κάνεις αυτά που κάνεις με το Skype, πιο φτηνά (για τα τηλεφωνήματα).
Το Skype είναι κλειστό λογισμικό, δεν έχει κανείς ιδέα τι κάνει το πρωτόκολλο, και πρέπει να έχεις μόνο Skype για την επικοινωνία.

Λόγω των ανοιχτών προτύπων, με το Ekiga μπορεί κάποιος να βάλει ό,τι λογαριασμό για τηλεφωνία, από τα γνωστά VoipBuster, VoipStunt, Vonage, Hol??, και να δουλέψει σε Linux.
Για παράδειγμα, με ένα από αυτά, πληρώνεις 11 ευρώ και παίρνεις credit για δωρεάν τηλεφωνήματα για 4 μήνες, σε Ελλάδα και καμιά σαρανταριά άλλες χώρες. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο και σε κινητά όπου υπάρχει λογική χρέωση (τα 11 ευρώ είναι όλα μονάδες, δεν υπάρχει πάγιο, και δεν υπάρχει λήξη του λογαριασμού). Κατά κάποιο τρόπο, με τέτοια συστήματα, γλυτώνεις το 2play (πως το λένε) για την τηλεφωνία και έχεις μόνο το κομμάτι για το Internet.
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 29 Νοέμ 2008, 12:26

Μόλις άνοιξα λογαριασμό στο ekiga. Ενώ στο κανονικό του παράθυρο βλέπω την κάμερα να λειτουργεί στην εντέλεια, κατά τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού έβγαλε μήνυμα ότι δεν είναι συμβατή η κάμερα με τα δύο προσφερόμενα πρωτόκολλα βίντεο. Αμφιβάλω, αφού με... βλέπω καμπάνα. Μάλλον θα χρειαστώ μια δοκιμή, αλλά στο 500@ekiga.net που προτείνουν για δοκιμές δεν βλέπω εικόνα του "bot", πάλι μόνο εμένα. Οπότε, αν κάποιος έχει λογαριασμό και θέλει, ας μου στείλει με πι-μι το sip του, για μια one time δοκιμή.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 29 Νοέμ 2008, 13:55

εγώ ήμουν χρήστης skype για χρόνια και ομολογώ πως ήμουν ευχαριστημένος τόσο σε τηλεφωνήματα από Ελλάδα σε ΗΠΑ όσο και το αντίστροφο. Θα ήθελα όμως να αλλάξω για τους λόγους που αναφέρει και ο Σίμος (open source).

Η βασική μου ερώτηση είναι αν το ekiga μου δίνει τηλεφωνικό αριθμό για incoming calls όπως το skype?
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 29 Νοέμ 2008, 14:44

Εγκατεστησα το Ekiga 3.0 δοκιμαστικά και εχω προβλημα με το μικρόφωνο. Κατα τ'άλλα το Ekiga 2.0 το εχω χρησιμοποιήσει σε συνδυασμο με τον λογαριασμο μου Voipbuster για δωρεαν κλησεις απο εξωτερικο Ελλάδα μεχρι που η Ελλάδα βγηκε απο την λίστα των δωρεαν χωρων του Voipbuster.

Προσπαθω να χρησιμοποιώ το Ekiga αντι του Skype για το λόγο ότι το δευτερο ειναι κλειστό λογισμικό. Αυτο που δεν εχω καταφερει ακομα ειναι κληση απο υπολογιστη σε υπολογιστη λόγω της δυσκολιας σεταρίσματος του δικτύου. Το πρόβλημα αυτο θα λυνοταν με το Ekiga 3.0 αν δεν ειχα το προβλημα με το μικροφωνο.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 29 Νοέμ 2008, 15:38

Ήδη από τη εποχή του GnomeMeeting θαυμάζω το ekiga λόγω sip αλλά δεν ξέρω και πολλούς να το χρησιμοποιούν. Η πλειοψηφία των συνεργατών και φίλων χρησιμοποιεί skype και αναγκάζομαι και εγώ να χρησιμοποιώ ένα ακόμη λογισμικό με κλειστό κώδικα. Αν και το έχω συνήθως κλειστό, σας δίνω τη διεύθυνση μου για δοκιμές, μετά από ΠΜ για την ώρες που μπορούμε να τηλεδιασκεφτούμε!
fstefanidis@ekiga.net
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 29 Νοέμ 2008, 16:25

Τα βασικά προβλήματα του Ekiga είναι δύο

α. Δεν υποστηρίζει ακόμα UPnP που σημαίνει ότι αν έχετε router στο δίκτυό σας (ποιος δεν έχει;;;), τότε θέλει ρύθμιση με το χέρι. Το Skype υποστηρίζει UPnP.

β. Είναι μπελάς για να ρυθμίσεις υπηρεσίες όπως VoipBuster.

Συζήτηση και πιθανές λύσεις στο
http://blogs.gnome.org/simos/2008/08/10 ... -voip-app/

Αν κάποιος έχει όρεξη για προγραμματισμό, είναι σχετικά μέτριας δυσκολίας το έργο να βάλεις υποστήριξη UPnP στην Ekiga. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα είναι το «highlight» στην επόμενη έκδοση του πακέτου, αλλά και του ίδιου του GNOME.
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό amag » 02 Δεκ 2008, 11:17

με windows χρησιμοποιουσα το voipdiscount το καλο σε αντιθεση με το voipbuster που στην ουσια ειναι ιδια εταιρεια ειναι οτι κραταει ακομα δωρεαν κλησεις για την ελλαδα και άλλες 40 χώρες !!!.....που λογο της προηγουμενης δουλειας μου είχε πάρα πολύ καλή συνομιλία σε σχέση με άλλα του χώρου και ιδιαίτερα στο εξωτερικο
(για όποιον δεν ξερει) κανεις μια συνδρομη 10ε + 1,9ε φπα και εχεις 120 ημέρες δωρεάν κλήσεις www.voipdiscount.com
με το linux αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω το Ekiga το οποιο μπορω να πω είναι εύκολο στις ρυθμίσεις του (10 σειρές διάβασμα θέλει) αλλά

όπως έιναι φυσικό κάθε υποκατάστατο έχει και επιπτώσεις...
1) δεν μπορει να μου διαβάσει τις επαφές που έχω αποθηκέυσει στον λογαριασμό μου
2) όταν καλώ σε σταθερό και ενώ δέν με χρεώνει στον λογαριασμό το ekiga μου βγαζει μύνημα οτι καλώ GSM
3) δεν μπορώ να έχω ανάλυση του λογαριασμού μου σε κόστος χρέωσης και υπόλοιπο λογαριασμού

κατα τα άλλα μιά χαρά τα πάει με τις κλήσεις... λίγη ώς μηδενική παραμόρφωση ανάλογα με το τραφικ του δικτυου και προπάντων της υπηρεσιας

εξάλου έχοντας κατα καιρούς δοκιμάσει skype - msn - voipbuster - voipdiscount και εχοντας χρησιμοποιησει συσκευες shiptalk - bluebox και διάφορα voip τηλέφωνα κατέληξα στα παρακάτω συμπεράσματα

κληση ομιλίας pc to pc = skype (απλά τέλειο)
κλήση pc to phone = voipdiscount (just free)
κληση video = amsn ( μπορεί μερικές φορές να ήταν λόγος για να κλείσω τον υπολογιστή όταν όμως πιάσεις καλή γραμμή το αποτέλεσμα σε διακιώνει )

Ολα τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπικη μου εκτίμιση καθώς πάντα προτεύον ρόλο παιζει ο τρόπος σύνδεσης και η ταχήτητα του διαδικτύου

σημασία έχει να μάθουν οι πάροχοι στην ελλάδα ότι οι χρήστες έχουν δικαιώματα καθώς δέν έχει σημμασία τί γραμμή έχεις αλλα πόσα πακέτα σου επιτρέπει ο πάροχος να περάσεις μέσα απο αυτήν για να μπορέσεις να έχεις μία ανθρώπινη συνδιάλεξη

θυμάμαι όταν πρωτοξεκίνησα 4 χρόνια πριν με την ip τηλεφωνία σε ADSL του οτε 4μβ που κανονικά έπρεπε να στέλνει 80 πακέτα και έστελνε 16 μόνο ενώ για τηλεφωνία και video αν θυμάμαι καλά 30 και μόνο ήταν υπέρ αρκετα για τέλεια απόδοση

όμως στην ελλάδα πάντα φταίει ο χρήστης ....
αλήθεια ποιός χρήστης είναι ικανός να τα βάλει με τις εταιρείες? αφου όταν κάνεις μια σύμβαση σε κάθε μία απο αυτές υπογράφοντας αποποιούντα αυτόματα κάθε ευθύνη απεναντι σου

(οχι ρε πουστη μου πάλι ξέφυγα απο το θεμα)... συγνωμη

Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγρ: Όχι ┃ Αγγλικά: Λίγο
Διανομή ⇛ Ubuntu 8.10
Υπολογιστής ⇛ Intel Pentium M processor 1.60GHz │741MB│852GM/855GM 20061102 x86/MMX/SSE2│PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI│Audio 82801DB/DBL/DBM│TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
amag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet