Η ηλικία σας σε... μέρες - C

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Re: Η ηλικία σας σε... μέρες - C

Δημοσίευσηαπό migf1 » 10 Οκτ 2011, 13:15

UnKnown96 έγραψε:Διόρθωσα αρκετά τον κώδικα, δοκιμάστε τον και πείτε μου!
MigF1, χρειάζομαι για την επόμενη έκδοση μία συνάρτηση που θα δίνει την σημερινή ημέρα, τον μήνα και χρόνο και να μου δίνει δυνατότητα να το αποθηκεύσω σε μία ακέραια μεταβλητή δομής. Σου έρχετε καμία; Ευχαριστώ!

Αν κατεβάσεις το πρόγραμμα που είχα φτιάξει και είχα δημοσιεύσει εδώ: viewtopic.php?f=6&t=18996&p=192739&hilit=dates#p192739 πιθανότατα θα βρεις πολλές συναρτήσεις για διάφορες δουλειές στη διαχείριση ημερομηνιών ;)
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Phantomas » 22 Οκτ 2011, 01:52

gravitalsun έγραψε:Γιατί κουράζεστε ; από το command line

Κώδικας: Επιλογή όλων
perl -E'use Time::Local;say int(($^T-timelocal(0,0,0,$ARGV[0],($ARGV[1]-1),$ARGV[2]))/86400)' 31 12 2001

Δεν νομίζω ότι βοηθάει κανέναν το να ειρωνεύεσαι κάποιον που κάνει εξάσκηση σε μια συγκεκριμένη γλώσσα κάνοντας την "άσκηση" port σε μια άλλη άσχετη γλώσσα... :)

UnKnown96 έγραψε:Επειδή έχει τις καλίτερες ταχύτητες!

Καλύτερη ταχύτητα από την Perl/Python κτλ ναι (σε βαθμό όμως που δεν πρόκειται να καταλάβεις ΠΟΤΕ με τέτοιου είδους προγράμματα), αλλά υστερεί σε άλλα πράγματα (μέγεθος κώδικα → ταχύτητα ανάπτυξης προγραμμάτων κτλ) που ίσως είναι πιο σημαντικά κριτήρια στην εποχή μας (γρήγορα CPU κτλ), πάντα φυσικά με εξαιρέσεις!

UnKnown96 έγραψε:Επειδή χρησιμοποιείτε από σχεδόν όλες τις εταιρίες!

Πηγή;

UnKnown96 έγραψε:Επειδή φτιάχτηκε το '68 και μέχρι σήμερα χρησιμοποιήτε!

Η fortran φτιάχτηκε πιο πριν και χρησιμοποιείται κι αυτή μέχρι σήμερα :p

UnKnown96 έγραψε:Επειδή ΕΊΝΑΙ γλώσσα!

και η logo γλώσσα είναι... και η python το ίδιο και η perl και η sql και πολλές άλλες!

UnKnown96 έγραψε:Και επειδή είναι αυτή που δημιούργησε την δικιά σου... πατέντα, την Perl...

Και η «πατέντα» C δεν προϋπήρχε, από την B ξεκίνησε και ο πρώτος compiler της γράφτηκε σε assembly, άρα να γράφουμε σε assembly;!

Γενικά πάντως, καλή και κλασσική επιλογή γλώσσας αλλά μην είσαι δογματικός, μην κολλάς μόνο σε μία!
Άβαταρ μέλους
Phantomas
punkTUX
punkTUX

IRC: Phantomas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό UnKnown96 » 30 Οκτ 2011, 15:03

1) Δεν χρειάζεται πηγή, οι περισσότερες εταιρίες πουλάνε proprietary και αν δεν είναι C τελίως έστω και ένα μικρό μέρος μάλλον θα έχει γραφτεί σε C.
2) Χαχα! Ναι είναι και αυτή από τις λίγες που παραδέχομαι :P
3) Προσωπικά αν μια γλώσσα δεν είναι γραμμένη σε Assembly και δεν χρειάζεται Compiler για εμένα δεν είναι γλώσσα.
Στην ουσία η Perl, Python, Ruby κλπ είναι μία απλοποίηση της C για εμένα και έτσι είναι αν καλοσκευτείς την ιδέα του Interpreter.
4) Και η B σε Assebly γράφτηκε και η C είναι η συνέχια της. Δεν βλέπω τι γράφτηκε πρώτο, στο κάτω κάτω η C δεν ήταν και η πρώτη γλώσσα...

Δεν κολλάω μόνο σε μία απλώς μου αρέσουν λίγες :D
Άβαταρ μέλους
UnKnown96
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι